Breaking News
25 Μαΐου 2017

Λιγότερο από δύο μήνες πριν από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Πορτογαλίας δύο κορίτσια, που εντάχθηκαν στην εθνική μας ομάδα κορασίδων, η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου, έχουν μπροστά τους ένα πολύ χρήσιμο αγωνιστικό τεστ στην Πολωνία.

Από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή θα μετάσχουν στο όπεν νέων της χώρας, το οποίο άρχισε σήμερα με την εφηβική κατηγορία. Διεξάγεται στο Ολυμπιακό Κέντρο Wladyslawowo-Cetniewo και είναι στην κορυφαία βαθμίδα του Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.), τα λεγόμενα Golden Series! Ενδεικτικό του υψηλού επιπέδου του τουρνουά είναι το γεγονός ότι αγωνίζονται περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες από 32 χώρες όλου του κόσμου! Οι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά, σημερινές πρωταθλήτριες Ελλάδας του διπλού κορασίδων, αναχωρούν αύριο για την Πολωνία με τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη. Αρχίζουν την προσπάθειά τους μεθαύριο με το ομαδικό κορασίδων, πρώτα όμως έχουν πληροφορηθεί τις αντιπάλους τους στο απλό και το διπλό.

Στο απλό κορασίδων σχηματίστηκαν 17 προκριματικά γκρουπ. Τα πρώτα 3 είναι των 3ων αθλητριών και τα υπόλοιπα των 4ων. Όλα τα ματς της πρώτης φάσης θα γίνουν το Σάββατο. Η 13χρονη Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε επικεφαλής στο 16ο γκρουπ, καθώς είναι νούμερο 24 των αγώνων και οι πρώτες 8 αθλήτριες περνάνε απευθείας στο κυρίως ταμπλό. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2017 στο απλό κορασίδων θ’ αντιμετωπίσει την Τσέχα Νίαμ Στρίκοβα, την Πολωνή Βικτόρια Βρόζεκ και την Ουκρανή Γιολάντα Γεβτόντι.

Η 14χρονη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου βρέθηκε από την τρίτη σειρά των κληρώσεων στο 17ο και τελευταίο γκρουπ. Η δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων έχει αντιπάλους τη Βιόλα Παν από την Ουγγαρία (επικεφαλής), την Ελίζα Αρμανίνι από την Ιταλία και τη Σουζάνα Σουλέκ από την Πολωνία. Και στα δύο γκρουπ οι αγώνες αρχίζουν από τις 13:30 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).

Στο διπλό κορασίδων υπάρχει ταμπλό των «64». Οι Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου είναι νούμερο 18 στο αγώνισμα. Περνούν χωρίς αγώνα τον 1ο γύρο και στον 2ο θα συναντήσουν, το απόγευμα του Σαββάτου, τις Ιταλίδες Γιαμίλα Λαουρέντι/Βαλεντίνα Ρονκάλο, οι οποίες είναι 4ο φαβορί του διπλού. Αν φτάσουν στην επικράτηση, τότε στη 16άδα θα βρουν μπροστά τους τις νικήτριες από τον αγώνα Αλεξάντρα Κάουφμαν/Του Βέννα (Γερμανία)-Σουζάνα Γκαβόρσκα/Καμίλα Γκρίκο (Πολωνία).

Στο ομαδικό κορασίδων τέλος, η κλήρωση διεξάγεται αύριο. Η Ελλάδα είναι νούμερο 16 στα seeding.

* Στη φωτό ο Γιώργος Χριστοφοράκης με τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου δεξιά του και την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου αριστερά μετά το τέλος του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων της Χίου

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics