Breaking News
31 Ιανουαρίου 2017

Η UEFA ήταν αντίθετη με την επέκταση του Μουντιάλ σε 48 ομάδες, όμως μετά την ψήφιση του σχεδίου Ινφαντίνο από την  FIFA, προσπαθεί να ωφεληθεί, διεκδικώντας  τουλάχιστον τρεις επιπλέον θέσεις από το 2026. Το αίτημα προέρχεται από τον πρόεδρο της UEFA,  Αλεξάντερ Σέφεριν, όπως το διατύπωσε  σε μια συνέντευξη στην «Die Welt».

«Η ποιότητα βρίσκεται στην Ευρώπη και τη Νότια Αμερική. Ζητάμε τουλάχιστον 16 θέσεις, το οποίο θα ήταν το χειρότερο σενάριο,» εξήγησε ο Σέφεριν. 
    Η Ευρώπη σήμερα έχει 13 εθνικές ομάδες από τις 31, στις οποίες προστίθενται η 32η που φιλοξενεί το τουρνουά. Η Νότια Αμερική έχει 4 από τις 10 ομάδες που απαρτίζουν τον όμιλο και μία δίνει μπαράζ. Με τη νέα δομή του Μουντιάλ, Ασία και Αφρική θα έχουν ένα σημαντικό μερίδιο από τις πρόσθετες θέσεις.
    Ο Σέφεριν σημείωσε τη δύναμη του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και υποστήριξε ότι η FIFA  θα ήταν απερίσκεπτη αν δεν ακούσει τις απαιτήσεις της UEFA. «Δεν θέλουμε να είμαστε αλαζόνες,  αλλά η Ευρώπη είναι το νούμερο ένα, όταν πρόκειται για την ποιότητα και την οικονομία, δεν είναι απλά μία από τις συνομοσπονδίες,» είπε.
    «Δεν μπορούμε να τεθούμε υπό σε κάθε ψηφοφορία. Αν συμβεί αυτό θα μπορούσε να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα μεταξύ της FIFA και της UEFA. Αλλά η FIFA το γνωρίζει και δεν θα συμβεί,» συμπλήρωσε, ενώ χαρακτήρισε ως  «αστείο» την παράξενη πρόταση του Μάρκο Φαν Μπάστεν να αλλάξουν οι κανόνες του ποδοσφαίρου και να τροποποιηθούν κάποιες συγκεκριμένες πτυχές, με την εξάλειψη των ισοπαλιών, ή του οφσάιντ. 
«Δεν χρειαζόμαστε μια επανάσταση, γιατί το παιχνίδι είναι μεγάλο, όπως είναι. Το οφσάιντ είναι σημαντικό».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics