Breaking News
-->

GP Μονακό (FP3): Φαβορί για την pole η Ferrari

27 Μαΐου 2017

Η ιταλική ομάδα έκανε το 1-2 με πρώτο τον Vettel στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Πριγκιπάτου.



Η τελευταία πρόβα πριν τη μάχη της pole position για τον έκτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, ανήκε στη Scuderia Ferrari. Οι SF70H έκαναν το 1-2 στην τρίτη και τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix του Μονακό, με πρώτο τον Sebastian Vettel και δεύτερο τον Kimi Raikkonen. Όλα αυτά, ενώ η ιταλική ομάδα έχει να κερδίσει στην Κυανή Ακτή από το 2001!

Το Μονακό υποδέχθηκε ομάδες και οδηγούς με καλοκαιρία και ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία αέρα στους 25 βαθμούς και αυτή του οδοστρώματος στους 39. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο πρώτο τέταρτο της ωριαίας διαδικασίας για να δούμε χρόνους από τους κορυφαίους συνδυασμούς. Σε εκείνο το στάδιο η καλύτερη επίδοση ήταν από τον Raikkonen παρότι ο οδηγός της Ferrari είχε την μαλακή γόμα ελαστικών της Pirelli (με τα κίτρινα διακριτικά) ενώ οι Mercedes χρησιμοποιούσαν την πάρα πολύ μαλακή γόμα, με τα μωβ διακριτικά και που είναι σίγουρα αυτή που θα χρησιμοποιηθεί και στο κυνήγι της pole position.

Όταν έβαλαν και οι Ferrari την ultra soft κινήθηκαν ακόμα ταχύτερα, με τον Vettel στα μισά της διαδικασίας να είναι στο 1.12.890, τον teammate του ένα δέκατο μακριά και τους Lewis Hamilton-Max Verstappen στα τρία δέκατα. Τελικά ο Γερμανός κατέβηκε στο 1.12.395, o Raikkonen τον πλαισίωσε και ο Valtteri Bottas ήταν αυτός που συμπλήρωσε το Top3. Στις θέσεις 4 και 6 ήταν οι δύο Red Bull ενώ ο πέμπτος Hamilton ήταν πάλι οκτώ δέκατα του δευτερολέπτου πίσω!

Στα αξιοσημείωτα το πρόβλημα του Ricciardio με τα φρένα της RB13 στο φινάλε του FP3 αλλά και το λάθος του Esteban Ocon στο σύμπλεγμα στροφών της πισίνας. Ο οδηγός της Force India έχασε τον έλεγχο και κατέληξε στις μπαριέρες τραυματίζοντας το εμπρός μέρος του μονοθεσίου του. Ένα συμβάν που προκάλεσε καθεστώς εικονικού αυτοκινήτου ασφαλείας.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics