Breaking News
08 Σεπτεμβρίου 2016

Την ολοκληρωτική αντίθεσή της στο νέο σύστημα πρόκρισης στο Champions League, το οποίο ανακοίνωσε στα τέλη Αυγούστου η UEFA και το οποίο θα ισχύσει την τριετία 2018-2021, εξέφρασε η ένωση των ευρωπαϊκών επαγγελματικών λιγκών. 

«Ανακοινώθηκε μία μεγάλη αλλαγή, χωρίς την υποστήριξη και τη σύμφωνη γνώμη των διοργανωτών των εθνικών πρωταθλημάτων της Ευρώπης. Η απόφαση αυτή θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στα εθνικά πρωταθλήματα και θα διευρύνει το χάσμα, σε οικονομικό και αθλητικό επίπεδο, μεταξύ των μεγάλων συλλόγων της Ευρώπης και των υπολοίπων», αναφέρει η ανακοίνωση της EPFL, η οποία καλεί την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία να επανεξετάσει το ζήτημα με την ευκαιρία των εκλογώ για την ανάδειξη νέου προέδρου, την επόμενη εβδομάδα στην Αθήνα.

Ως μία πρώτη μορφή αντίδρασης, οι ευρωπαϊκές λίγκες μελετούν το ενδεχόμενο να «σπάσουν» τη συμφωνία με την UEFA, βάσει της οποίας δεν ορίζονται αγώνες εθνικών πρωταθλημάτων τις ώρες διεξαγωγής του Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την αντίθεσή του με τις αλλαγές στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση εξέφρασε και ο πρόεδρος της σλοβένικης ομοσπονδίας και υποψήφιος πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, προσθέτοντας πάντως ότι δεν μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα ακόμη κι αν εκλεγεί στην ηγεσία της συνομοσπονδίας.

Υπό την πίεση των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, που απειλούσαν ακόμη και με απόσχιση και δημιουργία ξεχωριστής "κλειστής" λίγκας, η UEFA ανακοίνωσε ότι από το 2018 τα τέσσερα ισχυρότερα πρωταθλήματα της Ευρώπης (ισπανικό, αγγλικό, γερμανικό και ιταλικό) θα έχουν από τέσσερις εγγυημένες θέσεις στους ομίλους του Champions League, κοινώς θα καταλαμβάνουν τις μισές από τις 32 διαθέσιμες θέσεις.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics