Breaking News
15 Μαρτίου 2017

Η Μονακό νίκησε τη Μάντσεστερ Σίτι με 3-1 και χάρη στα εκτός έδρας γκολ προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.


Το νέο μεγάλο αστέρι του γαλλικού ποδοσφαίρου, Κιλιάν Εμπαμπέ, άνοιξε το σκορ στο 8΄ με κοντινό πλασέ και στο 29΄ ο Φαμπίνιο με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι έδωσε σκορ πρόκρισης στην ομάδα του.
Η Σίτι τα έπαιξε όλα για όλα στο δεύτερο μέρος, όπου ήταν εμφανώς καλύτερη κι έχασε πολλές ευκαιρίες για να μειώσει. «Μοιραίος παίκτης» για τους «πολίτες» ήταν ο Κουν Αγουέρο, ο οποίος σε διάστημα 9 λεπτών από το 57΄ έως το 65΄ έφτασε τρεις φορές σε θέσεις βολής, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Τη λύση στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα έδωσε ο Λιρόι Σανέ στο 71΄, μετά την προσωρινή επέμβαση του Σούμπασιτς σε σουτ του Στέρλινγκ. Το σκορ πρόκρισης για τους φιλοξενούμενους «άντεξε» μόλις 7 λεπτά, καθώς ο Μπακαγιόκο μετά από φάουλ του Λεμάρ έπιασε την καρφωτή κεφαλιά και «έγραψε» το 3-1 για τους Γάλλους μέσα σε αποθέωση.

Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες: Μπακαγιόκο (χάνει το επόμενο ματς), Ζερμέν, Λεμάρ - Σανιά, Ντε Μπράιν, Στέρλινγκ
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Φαμπίνιο, Τζέμερσον, Μπερνάρντο Σίλβα, Μπακαγιόκο, Ζερμέν (90΄ Ζιράρ), Σιντιμπέ, Μεντί, Ράτζι (70΄ Τουρέ), Λεμάρ, Εμπαμπέ (81΄ Μουτίνιο)
ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουαρντιόλα): Καμπαγιέρο, Σανιά, Στέρλινγκ, Αγουέρο, Κολάρο, Ντε Μπράιν, Σανέ, Νταβίντ Σίλβα, Κλισί (84΄ Ιχεανάτσο), Στόουνς, Φερναντίνιο

Στους ''8'' και η Ατλέτικο

Την πρόκριση πήρε και η Ατλέτικο που έμεινε στο 0-0 με τη Λεβερκούζεν χάρη στη νικη της με 4-2 στο πρώτο ματς.
Στο πρώτο ημίχρονο, η ομάδα του Κορκούτ είχε καλές ευκαιρίες με τους Φόλαντ (4΄) και «Τσιτσαρίτο» Ερνάντες (22΄, 41΄), ενώ η Ατλέτικο απείλησε προς το τέλος του 45λεπτου με τον Κορέα (38΄) και τον Κόκε (40΄). 
Στην επανάληψη ο Όμπλακ ύψωσε το ανάστημά του σε μια απίστευτη φάση στο 68΄, κάνοντας τριπλή απόκρουση (!) στην προσπάθεια του Μπραντ αρχικά και στη συνέχεια στις δύο του Φόλαντ, για να σουτάρει στο τέλος ελάχιστα άουτ ο Τσιτσαρίτο!

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σεργκέι Καράσεφ (Ρωσία) 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Χιμένες, Γκαϊτάν - Γεβντάι, Μπαουμγκάρντλινγκερ

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Βρσάλικο, Γοδίν, Χιμένες, Λούκας Ερνάντεθ, Σαούλ, Τομάς, Κόκε, Καράσκο (71΄ Σάβιτς), Γκριζμάν, Κορέα (65΄ Γκαϊτάν).

ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Ταϊφούν Κορκούτ): Λένο, Χίλμπερτ, Γεβντάι, Ντράγκοβιτς, Γουέντελ, Μπαουμγκάρντλινγκερ, Καμπλ, Μπελαραμπί, Φόλαντ (88΄ Αράνγκις), Μπραντ (78΄ Μπέιλι), Χαβιέρ Ερνάντες (81΄ Μεχμέντι).

Η 8άδα του Champions League

Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους και Μονακό είναι οι ομάδες των προημιτελικών του Champions League. Η κλήρωση την Παρασκευή στη μία το μεσημέρι

Η 8άδα των προημιτελικών του Champions League συμπληρώθηκε και οι ομάδες που την απαρτίζουν είναι οι Ρεάλ, Μπαρτσελόνα, Ατλέτικο, Μπάγερν, Ντόρτμουντ, Λέστερ, Γιουβέντους και Μονακό (η κλήρωση την Παρασκευή 17/3 στη μία το μεσημέρι στη Νιόν).

Πέντε είναι δηλαδή οι χώρες που εκπροσωπούνται, η Ισπανία με τρεις ομάδες, η Γερμανία με δύο ομάδες και από μία έχουν Ιταλία, Αγγλία και Γαλλία.

Και πέρσι η Ισπανία είχε τρεις εκπροσώπους, τις ίδιες ομάδες φυσικά, με τις Ρεάλ και Ατλέτικο να θυμίσουμε πως έπαιξαν και στον τελικό.

Δεν είναι μόνο το περσινό, καθώς Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα είναι και οι τρεις στα προημιτελικά για τέταρτη σερί χρονιά!

Οι Ισπανοί πάντως έχουν τρεις εκπροσώπους στους "8" για πέμπτη σερί χρονιά, καθώς την σεζόν 2012-13 μαζί με τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα ήταν στα προημιτελικά η Μάλαγα.

Όσον αφορά στους Γερμανούς, έχουν δύο ομάδες από τις 8 για 4η φορά στα τελευταία 5 χρόνια. Τις 3 παρτενέρ η Μπάγερν έχει την Ντόρτμουντ και μία την Βόλφσμπουργκ.

Κάθε ομάδα ξεχωριστά

Η Λέστερ φυσικά είναι για πρώτη φορά στους "8", καθώς πρώτη φορά παίζει στο Champions League, ενώ η Μονακό είναι 6η φορά στα προημιτελικά και επιστρέφει εκεί μετά από δύο χρόνια (2014/15).

Η Ντόρτμουντ είναι στα προημιτελικά για 8η φορά στην ιστορία της (δεν ήταν πέρσι), η Ατλέτικο για 9η φορά και μάλιστα 4η σερί.

Για 17η φορά η Γιουβέντους βρίσκεται στους "8" (δεν ήταν πέρσι), η Μπαρτσελόνα για 20ή φορά και μάλιστα 10η σερί (ρεκόρ), η Μπάγερν για 28η φορά και 6η σερί, ενώ η Ρεάλ για 34η φορά (ρεκόρ) και 7η σερί.

Η κλήρωση την Παρασκευή

Η κλήρωση για τα ζευγάρια των προημιτελικών θα διεξαχθεί την Παρασκευή (17/3), στη μία το μεσημέρι, στη Νιόν της Ελβετίας.

Δεν υπάρχει φυσικά κανένας περιορισμός, δηλαδή μπορεί να έχουμε μέχρι και 3 εμφυλίους. Τα πρώτα ματς θα διεξαχθούν 11 και 12 Απριλίου, οι ρεβάνς 18 και 19 Απριλίου, ενώ η κλήρωση για τα ημιτελικά θα γίνει στις 21 Απριλίου.

Αναλυτικά η "8άδα":
Ρεάλ (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Ατλέτικο (Ισπανία)
Μπάγερν (Γερμανία)
Ντόρτμουντ (Γερμανία)
Γιουβέντους (Ιταλία)
Λέστερ (Αγγλία)
Μονακό (Γαλλία)

Πηγή: sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics