Breaking News
04 Ιουνίου 2017

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 12η φορά στην Ιστορία της είναι η Ρεάλ Μαδρίτης. Με δύο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο (20΄,64΄) και ένα του Κασεμίρο (61΄) και του Ασένσιο (90΄) η «Βασίλισσα» νίκησε 4-1 τη Γιουβέντους στο Κάρντιφ και έγινε η πρώτη ομάδα που υπερασπίζεται με επιτυχία το τρόπαιο στα χρονικά του Champions League. Η «Γιούβε» που είχε ηττηθεί και στον τελικό του 2015 από τη Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε -όπως και τότε προσωρινά- με τον Μάντζουκιτς στο 27΄. 


Οι πρωταθλητές Ιταλίας ολοκλήρωσαν το ματς με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Κουαντράδο στο 84΄. Δείτε ξανά το live του ΠS

Ξέφρενος ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο α΄ ημίχρονο. Αδιανόητο για οποιονδήποτε να φανταστεί ότι αυτοί οι 22 ποδοσφαιριστές προέρχονταν από μακρά και κοπιαστική σεζόν με τουλάχιστον 50 ματς στα πόδια τους. Κι όμως άντεξαν. Και προσέφεραν θέαμα αντάξιο της φήμης και της αξίας τους σ΄έναν από τους καλύτερους τελικούς στην Ιστορία του θεσμού. 
Στο 20΄ από πάσα του Καρβαχάλ, ο Κριστιάνο Ρονάλντο άνοιξε το σκορ με σουτ από το ύψος της περιοχής. Η αντίδραση της «Γιούβε» ήταν άμεση, βγαλμένη από... Play Station! Ο Μπονούτσι έβγαλε «40άρα» μπαλιά αριστερά στον Αλεξ Σάντρο ο οποίος πάνω στην κίνηση «γέμισε» στην περιοχή. Ο Ιγκουαϊν με τη μπαλα πάντα να βρίσκεται στον αέρα, γύρισε στον Μάντζουκιτς και ο Κροάτης με πλάτη στο τέρμα «κρέμασε» τον Κέιλορ Νάβας και έγραψε το 1-1 στο 27΄. 
Ηταν κάτι που άξιζε η Γιουβέντους, καθώς στο α΄ ημίχρονο στάθηκε καλύτερα. Είχε πολύ μικρές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές της με αποτέλεσμα ο Ισκο κυρίως να μην μπορει να βρει χώρους να ζητήσει την μπάλα όποτε αναγκάζεται να βγαίνει προς τα δεξιά ώστε να ξεμαρκαριστει. Προσπαθεί συγχρόνως να ακυρώσει την καλή πλευρά της Ρεάλ που ειναι η αριστερή ανεβάζοντας τον Ντανι Αλβες για πίεση πάνω στον Μαρσέλο. Αυτό ανάγκασε τους Μοντριτς και Κρος να πηγαίνουν σε πιο «σίγουρες» επιλογές.

Στο β΄ ημίχρονο η μορφή του αγώνα άλλαξε. Αίφνης το ματς απέκτησε «αφεντικό» κι αυτό ήταν η Ρεάλ. Στο 61΄ ο Κασεμίρο σούταρε από πολύ μακριά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Κεντίρα, πήρε απίστευτα φάλτσα και κατέληξε στη γωνία του Μπουφόν. Τυχερό γκολ μεν, δίκαιο με βάση τη μορφή του αγώνα δε. Τρία λεπτά αργότερα η Ρεάλ αγκάλιασε το τρόπαιο. Ο Μόντριτς έβγαλε παράλληλη σέντρα από δεξιά, ο Ρονάλντο πετάχτηκε πρώτος στη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 3-1 στο 64΄. 
Ο Αλεγκρι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παίξει τα τελευταία του χαρτιά. Ετσι, αντικατέστησε τον Μπαρτσάλι με τον Κουαρδάδο και τράβηξε τον Ντάνι Αλβες σε θέση δεξιού μπακ για να δώσει επιθετικότητα και απο την δεξιά του πλευρά. Μάταια  όμως... Η ψυχολογία είχε αλλάξει «στρατόπεδο» και δεν υπάρχει πιο έμπειρη ομάδα στον κόσμο, πιο ιδανική για να διαχειριστεί το ψυχολογικό αβαντάζ από την 11 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης. Στο 90΄ το τελικό 4-1 διαμόρφωσε ο Μάρκο Ασένσιο, ένα γκολ που αντικατοπτρίζει με τον καλύτερο τρόπο την συνεισφορά του Ζινεντίν Ζιντάν στον θρίαμβο της Ρεάλ. Ενας παίκτης-ανακάλυψη του Γάλλου προπονητή, ο οποίος ανέλαβε τα ηνία πριν από 17 μήνες και έχει ήδη πανηγυρίσει ένα πρωτάθλημα και δύο Champions League.
Από το βράδυ της 3ης Ιουνίου 2017 η Ρεάλ Μαδρίτης είναι 12 φορές τροπαιούχος, κατακτώντας πανάξια το κύπελλο που σήκωσε πρώτος στον ουρανό του Κάρντιφ ο αρχηγός, Σέρχιο Ράμος.


Διαιτητής: Φέλιξ Μπριχ (Γερμανία)
Κίτρινες: Κουαντράδο, Ντιμπάλα, Αλεξ Σάντρο, Πιάνιτς - Σέρχιο Ράμος, Καρβαχάλ, Κρόος
Κόκκινη: Κουαντράδο (84΄-δεύτερη κίτρινη)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Κιελίνι, Μπαρτσάλι (66΄ Κουαντράδο), Μπονούτσι, Ντάνι Αλβες, Αλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς (70΄ Μαρκίζιο), Ντιμπάλα (78΄ Λεμινά), Μάντζουκιτς, Ιγκουαϊν

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Σέρχιο Ράμος, Βαράν, Μαρσέλο, Κασεμίρο, Κρόος (89΄ Μοράτα), Μόντριτς, Ισκο (82΄ Ασένσιο), Μπενζέμα (77΄ Μπέιλ), Ρονάλντο

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics