Breaking News
04 Νοεμβρίου 2016

Τυπικής διαδικασίας είναι για τον Παναθηναϊκό τα επόμενα ματς με Αγιαξ και Θέλτα, καθώς μετά τη σημερινή βαριά ήττα από την Σταντάρ Λιέγης με 0-3 στο Απόστολος Νικολαΐδης οι «πράσινοι» αποχαιρέτησαν ουσιαστικά το όνειρο της πρόκρισης στους «32» του Europa League.


Ο Παναθηναϊκός στον «τελικό» με τους Βέλγους ήταν κατώτερος του αναμενόμενου και σε συνδυασμό με τα προβλήματα που είχε και με αυτά που συνάντησε στη διάρκεια του ματς (Μπεργκ) γνώρισε την 3η ήττα του σε 4 παιχνίδια και ουσιαστικά τέθηκε εκτός μάχης στη συνέχεια (θέλει δύο νίκες και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να περάσει).
Εάν εξαιρέσει κανείς το πρώτο 10λεπτο της επανάληψης, που έδειξε κάποια καλά στοιχεία και πίεσε σωστά την άμυνα των Βέλγων, ο Παναθηναϊκός στο σημερινό καθοριστικό ματς πήρε αυτό που του άξιζε. Οι απουσίες του στοίχισαν πάρα πολύ, όπως και η έξοδος του Μάρκους Μπεργκ στο 30΄ (πάρα πολύ δύσκολα θα προλάβει τον Ολυμπιακό), ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν ασύνδετος και χωρίς ουσία στο παιχνίδι του. Οι Βέλγοι χωρίς να παίξουν σπουδαίο ποδόσφαιρο ήταν πιο συμπαγείς και «χτύπησαν» το «τριφύλλι» εκεί ακριβώς που πονούσε.
Ο Παναθηναϊκός του πρώτου μέρους ήταν νευρικός, δεν έχει καλή οργάνωση στο παιχνίδι του κι αν εξαιρέσει κανείς μία φάση με τον Μπεργκ στο 9΄ , οι «πράσινοι» δεν απείλησαν καμία άλλη φορά την εστία του Ουμπέρ. Τα προβλήματα για την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι (είδε το ματς από το μπουθ καθώς ήταν τιμωρημένος και χρέη προπονητή στο ματς εκτέλεσε ο Μούτσι) δεν έλλειψαν ούτε στην άμυνα, καθώς οι Βέλγοι βρήκαν αρκετές φορές ανοιχτούς διαδρόμους και σε δύο τρεις περιπτώσεις έγιναν πάρα πολύ απειλητικοί για την εστία του Στιλ.
Οι πολλές απουσίες που είχαν οι «πράσινοι» (Χουλτ, Λεντέσμα, Ζέκα, Γουακάσο, Σάμπα) σαφώς και φάνηκαν από το ξεκίνημα του ματς, ενώ σα να μην έφταναν όλες αυτές ήρθε στο 30΄ και ο Μάρκους Μπεργκ να ζητήσει αλλαγή και να προκαλέσει ακόμη μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» στο τεχνικό τιμ ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ο Μπεργκ υπέστη τράβηγμα στο δικέφαλο και η συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον «αιώνιο» αντίπαλο κρίνεται εξαιρετικά αμφίβολη.
Ο Σουηδός ήταν αυτός που στο 9΄ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει από κοντά, αλλά το βολέ που επιχείρησε βρήκε στον Σολτζ και η μπάλα έφυγε κόρνερ. Το παιχνίδι είχε γρήγορο ρυθμό μέχρι το 15΄, με τους Βέλγους να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα στα μετόπισθεν και σιγά-σιγά άρχισαν να βγαίνουν στην αντεπίθεση.
Στην πρώτη αξιόλογη επιθετική τους προσπάθεια έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, στο 26΄, αλλά ο Στιλ βγήκε έγκαιρα κι απομάκρυνε το πλασέ του Σα στο μεταξύ τους τετ-α-τετ. Στο 38΄ βγήκαν τρεις παίκτες της Σταντάρ στην κόντρα με έναν του Παναθηναϊκού (Ιβάνοφ), ωστόσο, ο Μπελφοντίλ καθυστέρησε πάρα πολύ κι όταν έδωσε στον Σα ο τελευταίος ήταν σε θέση οφσάιντ.
Το ματς στο δεύτερο μέρος ήταν διαφορετικό από πλευράς Παναθηναϊκού. Οι «πράσινοι» μπήκαν αποφασισμένοι και στο πρώτο 10λεπτο έφτασαν δύο φορές κοντά στο γκολ, με τον Εμποκού να είναι πρωταγωνιστής, με το σουτ που επιχερίρησε κι απόκρουσε ο Ουμπέρ, ενώ στη συνέχεια το απευθείας φάουλ που εκτέλεσε έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.
Κι ενώ ο Παναθηναϊκός είχε μπει καλύτερα στο ματς, στο 61΄ ο Σισέ με φοβερό σουτ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά τη Σταντάρ στο ματς (1-0). Το γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τους γηπεδούχους, η ψυχολογία τους έπεσε στο... μηδέν και μοιραία ήρθε το δεύτερο γκολ των φιλοξενούμενων στο 75΄. Ο Μπελφοντίλ σα σε προπόνηση μπήκε στην περιοχή και με σουτ «έγραψε» το 2-0.
Δύο λεπτά μετά ο Εμποκού αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα (χτύπησε αντίπαλό του εκτός φάσης) και πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια.
Σα να μην έφτανε αυτό ήρθε και το τρίτο γκολ για τους Βέλγους, πάλι από τον Μπελφοντίλ στις καθυστερήσεις να φέρει μεγάλη γκρίνια στην εξέδρα που αποδοκίμασε τους παίκτες.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics