Breaking News
22 Ιουλίου 2017

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος συνεχίζει στο Γκιμαράες στον εντυπωσιακό ρυθμό, που έπιασε από την αρχή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετά την αήττητη πορεία του στο ομαδικό, προχωρά κατ’ ευχήν και στο απλό νέων και απόψε προκρίθηκε στις θέσεις 1-16 με μία ακόμα επιβλητική νίκη με 4-0 σετ, αυτή τη φορά κόντρα στον Βέλγο Λαουρέν Ντεβός. Ο 17χρονος πρωταθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης είχε φτάσει ως τη 16άδα του απλού και στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και αύριο θα επιχειρήσει το βήμα παραπάνω, θα κυνηγήσει την είσοδο στην πρώτη 8άδα. Αντίπαλός του θα είναι ο Τσέχος Γίρι Μαρτίνκο. Ο Σγουρόπουλος είναι μέσα στους στόχους του και στο διπλό νέων καθώς με τον Ρουμάνο συμπαίκτη του Ράρες Σίπος μπήκαν στους «16». Στον γύρο των «32» έμειναν η Τζούλια Μυτακίδου με τη Γεωργία Χατζάκη στο διπλό νεανίδων, ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης με τον Γιάννη Δαμιανή στο διπλό παίδων και η Βασιλική Ηλιοπούλου με τη Σλοβένα Λία Παουλίν στο διπλό κορασίδων.

Ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε με το μέρος του τις πιθανότητες στο ματς με τον Ντεβός, αλλά έπρεπε να δείξει μεγάλη προσοχή απέναντι σε πολύ αξιόλογο αθλητή, που είναι στο νούμερο 37 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη νέων. Το έκανε και είναι ενδεικτικό ότι ακόμα και στα δύο σετ, που βρέθηκε πίσω στο σκορ, αντέδρασε δυναμικά. Στο 2ο σετ ο Βέλγος προηγήθηκε 7-2, ωστόσο ο Σγουρόπουλος ισοφάρισε γρήγορα και επικράτησε στην παράταση. Στο 4ο σετ ο Έλληνας άσος έχανε 2-5 και με 4 πόντους στη σειρά (6-5) απέκτησε ξανά τον πρώτο λόγο. Τα σετ 11-6, 13-11, 11-3 και 11-7. Αύριο στις 16:55 ώρα Ελλάδας είναι ο αγώνας της 16άδας με αντίπαλο τον Γίρι Μαρτίνκο, που πέρσι στο Ζάγκρεμπ ήταν φιναλίστ στον τελικό του ομαδικού. Ο Τσέχος αθλητής είναι αυτόν τον μήνα στο νούμερο 17 του ευρωπαϊκού πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας.

Στο διπλό νέων ο Σγουρόπουλος και ο Σίπος έχασαν στην παράταση το 1ο σετ κόντρα στους Δανούς Ράσμους Μίκελσεν/Θορ Κρίστενσεν, αλλά στη συνέχεια πέρασαν την τακτική τους και επικράτησαν με 3-1 σετ (14-16, 11-7 11-8, 11-6). Στη 16άδα αντιμετωπίζουν αύριο τους Γκαμπριέλε Πικιουλίν/Βσέβολοντ Μπρογιακόβσκι από την Ιταλία και την Ουκρανία αντίστοιχα. Ο αγώνας θ’ αρχίσει στις 15:40 ώρα Ελλάδας.

Στο διπλό νεανίδων η Χατζάκη και η Μυτακίδου ολοκλήρωσαν τη θετική παρουσία τους στον γύρο των «32». Κάμφθηκαν από τις Σέρβες Ιζαμπέλα Λουπουλέσκου/Σεμπίνα Σουριάν με 3-0 σετ (8-11, 7-11, 5-11).

Στο διπλό παίδων οι Χατζηλυγερούδης/Δαμιανής πάλεψαν στον 2ο γύρο απέναντι στους Τόμας Μαρτίνκο/Νίκολας Ντεγκρός (Τσεχία/Βέλγιο) και λύγισαν με 3-1 σετ (8-11, 8-11, 11-9, 6-11).

Στο διπλό κορασίδων η Ηλιοπούλου και η Σλοβένα Παουλίν αποκλείστηκαν στον γύρο των «32», πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0, από τις Κορνέλια Ριλισκάιτε και Εμίλια Ριλισκάιτε από τη Λιθουανία (11-13, 8-11, 6-11).

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics