Breaking News
28 Απριλίου 2017

Το παλαιότερο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση θα κλείσει πανηγυρικά αυτό το Σαββατοκύριακο τη σειρά των αναπτυξιακών.

Τα πασίγνωστα Τερζάκεια, το τουρνουά του Μοσχάτου-Ταύρου, που άρχισε 20 χρόνια πριν, καθιερώθηκε και αναπτύχθηκε γρήγορα θα είναι το 13ο στο πρόγραμμα της σεζόν ώσπου ν’ ακολουθήσει ο τελικός του θεσμού στις 6 και 7 Μαΐου στην Πάτρα. Το όπεν είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Τερζάκη, πρώτου εφόρου της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης δήμου Μοσχάτου-Ταύρου. Γίνεται στο δημοτικό γυμναστήριο Μοσχάτου (Μιαούλη 60), το συνδιοργανώνουν τα σωματεία του δήμου και η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. κι έχει μεγάλη απήχηση και αυτή τη χρονιά. Οι τελικές δηλώσεις συμμετοχής έφτασαν τις 180, προέρχονται από 10 πόλεις της χώρας και οι αριθμοί είναι σημαντικοί αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι το τελευταίο φετινό τουρνουά κι έχουν κριθεί οι περισσότερες από τις 16 θέσεις των έξι κλασικών κατηγοριών για τον τελικό της Πάτρας. Μάλιστα, καταφέρνει να διεξάγει οκτώ ηλικιακές κατηγορίες και για πρώτη φορά γενικά στη μικρή ιστορία των αναπτυξιακών παράλληλα αυτές των μίνι παμπαίδων και των μίνι παγκορασίδων!

Τα Τερζάκεια είχαν κλείσει τέτοιο καιρό και το περσινό πρόγραμμα και είχαν συγκεντρώσει 205 παιδιά. Οι φετινές συμμετοχές θα είναι από την Κορινθία, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα, την Καβάλα, τη Χίο, την Κω, τα Χανιά, τη Λάρισα και φυσικά την Αθήνα και χωρίζονται σε 21 εφήβους, 12 νεάνιδες, 39 παίδες, 25 κορασίδες, 31 παμπαίδες, 29 παγκορασίδες, 13 μίνι παμπαίδες και 10 μίνι παγκορασίδες. Οκτώ ηλικιακές κατηγορίες είχαν γίνει φέτος και στη Βέροια όταν κατέστη δυνατό να παίξουν Νέοι άνδρες και μίνι παμπαίδες. Η διαφορά εδώ είναι ότι θα μπουν στα τραπέζια τα μικρότερα σε ηλικία αγοράκια και κοριτσάκια, ενώ μόλις για δεύτερη φορά φέτος εντάσσονται σ’ ένα τουρνουά οι μίνι παγκορασίδες (μετά τη Φλώρινα τον περασμένο Μάρτιο).

Το αγωνιστικό επίπεδο θα είναι υψηλό, όπως πάντα, και υπόσχεται θέαμα και συναγωνισμό. Τα δύο πρώτα φαβορί στους εφήβους είναι τα αδέρφια Κωνσταντίνος και Δημήτρης Στάμου. Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου και η Αλεξάνδρα Τουντακώβα, στους παίδες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης και ο Γεράσιμος Πετρής, στις κορασίδες η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Δέσποινα Μυτακίδου, στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης και ο Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος, στις παγκορασίδες η Ευγενία Καραθανάση και η Φωτεινή Τράκα και στις μικρότερες ηλικίες, για τις οποίες, ως γνωστόν, δεν υπάρχουν πίνακες αξιολόγησης, οι Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος και Πέτρος Λιώτσης στους μίνι παμπαίδες, Βασιλική Μπουλά και Χριστίνα Τζενίδη στις μίνι παγκορασίδες.

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΕΣ

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ανοίγει αύριο στις 09:00 με τους ομίλους των παίδων και στο επόμενο ωράριο θα πάρουν σειρά αυτοί των εφήβων. Οι όμιλοι θα προχωρήσουν για όλες τις κατηγορίες και όταν μετά τις 7 το απόγευμα θα ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα θα έχουν γίνει και παιχνίδια για τα ταμπλό. Ενδιάμεσα, γύρω στις 13:45, οι διοργανωτές κανόνισαν διάλειμμα ώστε να γίνει επίδειξη από κορυφαίες αθλήτριες του Δ.Α.Ο. Ταύρου. Συγκεκριμένα θα μπουν στη σάλα η πρωταθλήτρια Ελλάδας 2017 Χριστίνα Φίλη και οι εν ενεργεία διεθνείς Κατερίνα Τόλιου, Φιλαρέτη Εξάρχου προκειμένου να ψυχαγωγήσουν αθλητές και συνοδούς με θεαματικές μπαλιές, αλλά και να παίξουν με τα παιδιά.

Στις 09:00 θ’ αρχίσει με παιχνίδια κατάταξης και το πρόγραμμα της Κυριακής και οι τελικοί των κατηγοριών υπολογίζεται να γίνουν περίπου στις 15:30. Την οργανωτική επιτροπή του πρωταθλήματος αποτελούν οι Δέσποινα Σαμαρά, Ιωάννης Έξαρχος, Μιχάλης Μιτακίδης και Βασίλης Αϊβατίδης.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics