Breaking News
17 Νοεμβρίου 2016

Το ΟΑΚΑ... κάηκε! Ο Νίκος Μαχλάς, σαν σήμερα, το 1993, πετύχαινε το μοναδικό γκολ της νίκης απέναντι στη Ρωσία και η Εθνική Ελλάδας στο σφύριγμα της λήξης πανηγύρισε την τεράστια πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 1994 που διεξήχθη στις ΗΠΑ!



Ένα ματς που πραγματικά χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, άλλαξε κατά μεγάλο βαθμό την ιστορία της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και συνολικά του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Φυσικά αναφερόμαστε στον αγώνα της Εθνικής με την Ρωσία που διεξήχθη στις 17 Νοεμβρίου του 1993.

Ένα παιχνίδι που δεν θα ξεχαστεί ποτέ, καθώς ήταν αυτό που έστειλε την το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για πρώτη φορά στην ιστορία του σε τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Και μπορεί στις ΗΠΑ η πορεία μας να ήταν τέτοια που όλοι θέλαμε να την ξεχάσουμε, αλλά η πρόκριση θα μείνει για πάντα στη μνήμη όλων, όπως και η γυριστή κεφαλιά του Νίκου Μαχά.

Το «κοπέλι» με το γκολ αυτό έστειλε στα... ουράνια 60.000 κόσμο που είχε γεμίσει το ΟΑΚΑ και ακόμα περισσότερους στους δρόμους για να πανηγυρίσουν την σπουδαία πρόκριση.

ΕΛΛΑΔΑ-ΡΩΣΙΑ 1-0

Αθήνα, 17/11/1993, Ολυμπιακό Στάδιο, Θεατές: 60.000

Προκριματικά παγκοσμίου Κυπέλλου 1994

Σκόρερ: 79’ Μαχλάς

gazzetta.ge

Διαιτητής: Ντιράμπα (Γκάμπια)

ΕΛΛΑΔΑ (Αλκέτας παναγούλιας): Μήνου - Αποστολάκης, Καραταΐδης, Μανωλάς, Ιωαννίδης, Τσαλουχίδης, Σαραβάκος (76' Αλεξανδρής), Νιόπλιας, Μαχλάς, Μητρόπουλος (33' Μαραγκός), Τσιαντάκης

ΡΩΣΙΑ (Πάβελ Σαντίριν): Τσερτσέσοφ - Χλεστόφ, Ονόπκο, Νικιφόροφ, Κουλκόφ, Σαλίμοφ, Ντομπροβόλσκι, Κολιβάνοφ, Παπόφ (80' Μοστοβόι), Γιουράν (46' Σαλένκο), Κιριάκοφ

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics