Breaking News
06 Ιανουαρίου 2017

Νέο χτύπημα στην ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουρισμού και κατ΄ επέκταση των τουριστικών επιχειρήσεων επιφέρει η αύξηση των τιμών στα καύσιμα.Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις σε νησιά που η τιμή της βενζίνης αγγίζει πλέον τα 2 ευρώ το λίτρο πριν καν ξεκινήσει η σεζόν.

Και δεν είναι μόνο ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη που αυξήθηκε από την αρχή του έτους κατά 3 λεπτά το λίτρο στη βενζίνη. Κατά 8 λεπτά ανά λίτρο αυξήθηκε το πετρέλαιο κίνησης και 10 λεπτά ανά λίτρο στο υγραέριο κίνησης. Οι τιμές έχουν ήδη ξεκινήσει την ανοδική τους πορεία από τα μέσα Νοεμβρίου λόγω της αύξησης της διεθνούς τιμής του αργού πετρελαίου.

Οι επιβαρύνσεις υπολογίζονται σε πάνω από 8% στην αμόλυβδη βενζίνη και πάνω από 14% στο πετρέλαιο κίνησης.Οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, όπως είναι φυσικό, επηρεάζουν άμεσα και το κόστος λειτουργίας των ξενοδοχειακών και άλλων επιχειρήσεων. Πέραν των καταναλώσεων που κάνουν οι ίδιες οι επιχειρήσεις, πρόσθετο κόστος γι΄ αυτές θα προκύψει από την ανοδική πορεία των τιμών στις προμήθειές τους. Ήδη σε δηλώσεις τους εκπρόσωποι βιομηχανιών σημειώνουν ότι οι τιμές των προϊόντων τους αναγκαστικά θα αυξηθούν λόγω των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Επιπλέον, οι ανατιμήσεις στα καύσιμα θα χτυπήσει και τον εσωτερικό οδικό τουρισμό, καθώς οι μετακινήσεις με αυτοκίνητο θα γίνουν ακόμη ακριβότερες. Και για όσους θελήσουν να ταξιδέψουν στη Κεντρική Ελλάδα η διαδρομή θα είναι ακόμη ακριβότερη αφού από 1.1.2017 αυξήθηκαν οι τιμές στα διόδια από την εταιρεία "Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδος Α.Ε.".

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics