Breaking News
22 Ιανουαρίου 2017

 

Τις υψηλότερες πληρότητές τους στις αγορές όπου και τα ξενοδοχεία είχαν υψηλές πληρότητες παρουσίασαν την τελευταία 3ετία τα σπίτια της Airbnb, ενώ οι πληρότητες των ξενοδοχείων παραμένουν κατά μέσο όρο υψηλότερες από εκείνες της Airbnb ακόμα κι αν οι ξενοδόχοι προσφέρουν τα δωμάτια σε υψηλότερες τιμές.

Αυτά είναι μερικά από τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγει η ανεξάρτητη έρευνα της STR που αντιπαραβάλλει τις πληρότητες των σπιτιών της Airbnb με των ξενοδοχείων για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2013 – 31 Ιουλίου 2016, σε 13 αγορές (Βαρκελώνη, Βοστώνη, Λονδίνο, Λος Άντζελες, Μεξικό, Μαϊάμι, Νέα Ορλεάνη, Παρίσι, Σαν Φρανσίσκο, Σιάτλ, Σίδνεϋ, Τόκιο και Ουάσιγκτον D.C.).

Όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος στατιστικών καταλύματος της STR, Jan Freitag, η έρευνα, η οποία χρησιμοποιεί πραγματικά δεδομένα από την Airbnb, έχει διαφορετικά αποτελέσματα για κάθε αγορά, όμως τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ιδιοκτήτες σπιτιών της Airbnb δεν φαίνεται να εφαρμόζουν στρατηγικές διαχειρισης αποδόσεων όσο αποτελεσματικά το κάνουν τα ξενοδοχεία. Οι πληρότητες στα ξενοδοχεία είναι υψηλότερες από τις πληρότητες της Airbnb, ενώ οι ξενοδόχοι χρεώνουν ακριβότερα τα δωμάτια.

Η έρευνα έδειξε τα εξής:

-Oι πληρότητες στην Airbnb ήταν υψηλότερες στις αγορές όπου και τα ξενοδοχεια είχαν υψηλές πληρότητες. Για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του 12μηνου που τελείωσε τον Ιούλιο του 2016, το Τόκιο είχε το υψηλότερο επίπεδο πληρότητας Airbnb (61,5%) ανάμεσα στις 13 αγορές που εξετάσθηκαν, και ήταν δεύτερο ως προς το επίπεδο πληροτήτων των ξενοδοχείων του (84,8%).

-Παρά την αύξηση της προσφοράς σπιτιών της Airbnb, η ευρύτερη τάση στις νύχτες κατά τις οποίες η πληρότητα των ξενοδοχείων ξεπερνά το 95%, δεν ποικίλει ιδιαίτερα στις 7 αμερικανικές αγορές: 61 νύχτες το 2013, 75 νύχτες το 2014, 76 το 2015 και 71 το 2016.

-Παρατηρήθηκε μικρή υποτίμηση στη δύναμη τιμολογιακής πολιτικής των ξενοδοχείων κατά τη διάρκεια των ημερών με υψηλές πληρότητες (άνω του 95%). Στις 7 αμερικανικές αγορές, οι ξενοδόχοι διέθεσαν το δωμάτιά τους 30,8% ακριβότερα τις ημέρες αυτές σε σχέση με τις υπόλοιπες το 2013, 25,6% ακριβότερα το 2014, 34,9% ακριβότερα το 2015 και 34,8% το 2016.

-Μέχρι το Νοέμβριο του 2016, ο κατάλογος σπιτιών στην Airbnb (3 εκατ. εγγραφές) ξεπερνούσε το μητρώο δωματίων της μεγαλύτερης ξενοδοχειακής εταιρίας του κόσμου, Marriott International (1,1 εκατ. δωμάτια), με 3 μονάδες προς μία. Ωστόσο, όταν αφαιρούνταν οι μονάδες που δεν ήταν συγκρίσιμες με ξενοδοχεία, οι εγγραφές στην Airbnb μειώνονταν στο 1 εκατ.

-Το μερίδιο της Airbnb στην αγορά ζήτησης και εσόδων ανήλθε στο 4% και 3% αντίστοιχα.

-Οι επισκέπτες της Airbnb έμειναν περισσότερες ημέρες στα σπίτια της σε σχέση με τη διαμονή επισκεπτών στα ξενοδοχεία στις 7 αγορές των ΗΠΑ: το 46,5% του συνόλου των διανυκτερεύσεων στην Airbnb που πωλήθηκαν αποτελούσαν τμήμα 7ήμερης τουλάχιστον διαμονής, ενώ το 9% του συνόλου των διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχεία που πωλήθηκαν συνδέονταν με διαμονή μακράς διάρκειας.

-Οι πληρότητες των ξενοδοχείων ήταν σημαντικά υψηλότερες σε σχέση με της Airbnb κατά το 12μηνο που έληξε τον Ιούλιο του 2016. Οι υψηλότερες πληρότητες καταγράφηκαν στο Σίδνεϋ (85,4%) και στο Μεξικό (68,7%). Οι υψηλότερες πληρότητες της Airbnb καταγράφηκαν στο Τόκιο (61,5%) και οι χαμηλότερες στο Μεξικό (18,4%).

-Σε γενικές γραμμές, το μερίδιο της Airbnb στα επαγγελματικά ταξίδια (υπολογίζεται σε 10%) ήταν σημαντικά μικρότερο σε σχέση με το μερίδιό της στα ταξίδια αναψυχής.

-Κατά το 12μηνο του έληξε τον Ιούλιο του 2016, η μέση ημερήσια τιμή δωματίου στα ξενοδοχεία (ADR) στις 7 αγορές των ΗΠΑ ήταν κατά 16 δολάρια ΗΠΑ υψηλότερη σε σχέση με τις τιμές της Airbnb.

-Το ADR των ξενοδοχείων αυξήθηκε σε όλες τις αγορές εκτός από το Παρίσι κατά την ίδια περίοδο. Οι τιμές της Airbnb μειώθηκαν σε 8 αγορές και αυξήθηκαν σε 5. Η προσφορά μπορεί να συνέβαλλε σε αυτή την τάση καθώς οι περισσότερες αγορές που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν αύξηση τουλάχιστον κατά 40% των διαθέσιμων μονάδων της Airbnb – και σε μερικές περιπτώσει άνω του 100%.

 tornosnwes.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics