Breaking News
17 Αυγούστου 2016

Φάμπρικα με υφαρπαγή και ενθυλάκωση μέρους κρατικών επιδοτήσεων, οι οποίες ενώ δόθηκαν μέσω του επενδυτικού νόμου ή του ΕΣΠΑ για συγκεκριμένα επενδυτικά προγράμματα φέρεται πως είχαν στήσει από το 2002-2012 ιδιοκτήτες πεντάστερων ξενοδοχείων σε Ρόδο, Κω, Σάμο και Αθήνα, σύμφωνα με δημοσίευμα στην ιστοσελίδα rodiaki.gr.

Τα ποσά που χορηγήθηκαν ως κρατικές ενισχύσεις δεν ήταν διόλου ευκαταφρόνητα και κυμαίνονταν μέχρι και 5 εκ. ευρώ καλύπτοντας το 30%-50% της επένδυσης.Ωστόσο, από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι ουδέποτε κατευθύνθηκαν στο σύνολό τους εκεί που προοριζόταν π.χ σε επεκτάσεις μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων ή τη δημιουργία νέων κτιριακών τμημάτων.

Το ΣΔΟΕ ανέσυρε από τα ντουλάπια παλαιότερη εισαγγελική παραγγελία και ήδη έως το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν συνταχθεί τα πρώτα πορίσματα για 12 ελεγχόμενες ξενοδοχειακές μονάδες σε Ρόδο και Κω.Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξαν και επεξεργάζονται οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ προκύπτει ότι μεγαλοξενοδόχοι σε Ρόδο και Κω καταχράστηκαν εκ. ευρώ επιδοτήσεων χωρίς να υλοποιήσουν στο ακέραιο τις επεκτάσεις ή τη δημιουργία νέων τμημάτων των ξενοδοχείων τους με βάση τις προγραμματικές συμβάσεις που είχαν υπογράψει.

Από τον έλεγχο προκύπτουν υπερτιμολογήσεις μέσω εικονικών τιμολογίων, ενώ τα ίδια κεφάλαια που φέρεται να δήλωσαν για συμμετοχή σε επενδυτικά προγράμματα (αλλά και μέσω φορολογικών ενισχύσεων) ελάχιστα από αυτά χρησιμοποιήθηκαν για την υλοποίηση της επένδυσης.Τα πορίσματα του ΣΔΟΕ θα αποσταλούν στο Υπουργείο Ανάπτυξης και στο βαθμό που προκύπτει μη εκτέλεση της επένδυσης θα ζητηθεί η ανάκληση των κρατικών χρηματοδοτήσεων.Παράλληλα, ελέγχονται και οι υπάλληλοι οι οποίοι ενέκριναν τις συγκεκριμένες επιδοτήσεις καθώς στο παρελθόν είχαν προκύψει περιπτώσεις επίορκων υπαλλήλων που εισέπρατταν μίζες από τη έγκριση ανάλογων επενδυτικών προγραμμάτων.Πηγή: rodiaki.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics