Breaking News
20 Ιανουαρίου 2017

 

Στον 1ο γύρο του απλού ανδρών έμεινε ο Παναγιώτης Γκιώνης στο World Tour της Ουγγαρίας, αλλά έχει λόγο να φύγει με καλή διάθεση από τη Βουδαπέστη, ειδικά εν όψει του μεγάλου αγώνα με την Αγγλία την προσεχή Τρίτη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.


«Προσέκρουσε» σε πολύ υψηλό εμπόδιο, κάμφθηκε από τον Κινέζο Γιαν Αν με 4-0 σετ, όμως έκανε πολύ αξιόλογη εμφάνιση και κυνήγησε τις πιθανότητές του για την έκπληξη. Είναι ενδεικτικό ότι έχασε με οριακή διαφορά τα τρία από τα τέσσερα σετ, ενώ είχε σετ μπολ στα δύο πρώτα.

Ολοκληρώθηκε έτσι η ελληνική παρουσία, στην οποία βρίσκονταν ακόμα ο αθλητής Γιάννης Σγουρόπουλος, οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Φιλαρέτη Εξάρχου, Γεωργία Ζαβιτσάνου και ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Στο μεταξύ, μία άλλη σημαντική είδηση είναι ότι ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ακύρωσε τη συμμετοχή του στο επικείμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών έως 21 ετών λόγω τραυματισμού.
Το κυρίως ταμπλό του απλού ανδρών στην ουγγρική πρωτεύουσα άρχισε από τον γύρο των «32».

Ο Γκιώνης ήταν απευθείας εκεί ως ένα από τα 16 φαβορί, ωστόσο στάθηκε άτυχος διότι «έπεσε» σ’ έναν από τους υποψήφιους για την πρωτιά, άσχετα αν ερχόταν από τα προκριματικά. Δεν είχε πάντως, να κάνει κάτι άλλο από το να τα δώσει όλα για την υπέρβαση κι έπαιξε με θάρρος, όπως κάνει πάντα με τους τοπ αθλητές. Έπιασε καλή απόδοση, πίεσε από την αρχή, αλλά εκεί που έδειξε τη δική του αξία και δυναμική και είχε ευκαιρία ακόμα και για δύο σετ, εκεί ακριβώς υπενθύμισε την τεράστια κλάση του και ο Κινέζος αθλητής! Η εξέλιξη 11-13, 10-12, 6-11 και 9-11.

Στο 1ο σετ ο Έλληνας αμυντικός κατάφερε από 7-10 πίσω να βρεθεί στο σετ μπολ με τέσσερις σερί πόντους (11-10), αλλά δεν το αξιοποίησε. Στο 2ο σετ παίρνοντας αρκετές επιθέσεις βρέθηκε στο 7-2. Είδε τον αντίπαλό του να πλησιάζει στον πόντο (7-6) και ο Κώστας Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Λίγο μετά ο Γκιώνης έπαιξε καταπληκτικά δύο ράλι και βρέθηκε μία ανάσα από την ισοφάριση με 10-8, όμως ο Γιαν έπαιξε ιδανικά τους υπόλοιπους πόντους και επικράτησε ξανά στην παράταση.

Στο 3ο σετ ο Ασιάτης, που γενικά έβγαζε με ευχέρεια επιθέσεις σε πολύ δύσκολα σημεία και είχε και καλό κοντρόλ, επικράτησε σχετικά εύκολα. Ο Γκιώνης μπήκε καλά στο 4ο σετ και προηγήθηκε 2-0. Μετά τα μέσα είχε ισχνό προβάδισμα 6-5 και 7-6 κι αργότερα έφτασε στο 9-8. Και πάλι όμως, ο Γιαν Αν βρήκε τις λύσεις και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι δύο αθλητές είχαν συναντηθεί και τον Νοέμβριο του 2013 στα ημιτελικά του σουηδικού όπεν. Ο Γκιώνης είχε χάσει και τότε με 4-0 σετ, αλλά σήμερα ήταν σαφέστατα πιο δυνατός. Ο 23χρονος πρωταθλητής από το Πεκίνο είναι έξω από τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης από τον περασμένο Μάιο γιατί έκανε καιρό να παίξει σε αξιολογημένα όπεν. Δεν είχε αγωνιστική πτώση ή τραυματισμό, απλά επειδή ήταν ολυμπιακή χρονιά οι Κινέζοι έδιναν το βάρος στους κορυφαίους των …κορυφαίων.

Ο Γιαν Αν ήταν νικητής του σουηδικού World Tour το 2013 στο απλό ανδρών. Στον ίδιο θεσμό έχει και 4 τίτλους στο διπλό ανδρών. Επίσης, το 2009 ήταν δετεραθλητής κόσμου στο απλό νέων, ενώ το 2007 και το 2008 πρωταθλητής κόσμου στο διπλό νέων. Το 2007 ήταν πρωταθλητής Ασίας στο απλό παίδων και το 2009 πρωταθλητής Ασίας στο διπλό νέων. Η καλύτερή του θέση στην παγκόσμια κατάταξη είναι η 7η, στην οποία κρατήθηκε για πέντε μήνες το 2014.

Πρόβλημα στο γόνατο και απόσυρση της συμμετοχής του Αγγελάκη

Άτυχος στέκεται ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και δεν θα δώσει το «παρών» στο 1ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αθλητών έως 21 ετών. Ο ταλαντούχος αμυντικός ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο δεξί γόνατο και εξαιτίας αυτού ακύρωσε τη συμμετοχή του στους αγώνες, που θα γίνουν αρχές Φεβρουαρίου στο Σότσι της Ρωσίας. Αυτές τις ημέρες προπονείται χαλαρά και παράλληλα κάνει θεραπεία και ενδυνάμωση. Έτσι, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 θα εκπροσωπήσουν την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Ιωάννα Γερασιμάτου.

* Δύο διεθνείς είχε και η Αγγλία στο ουγγρικό όπεν. Πρόβα τζενεράλε για τον αγώνα της Τρίτης με την εθνική μας ομάδα έκαναν ο Λίαμ Πίτσφορντ και ο Σάμουελ Γουόκερ. Ο Πίτσφορντ πέρασε τη διαδικασία των προκριματικών και αποκλείστηκε σήμερα στον 1ο γύρο του απλού με 4-0 σετ από τον Κινέζο Ζου Γιου. Ο Γουόκερ έμεινε 2ος στο προκριματικό του γκρουπ και εκτός συνέχειας.

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics