Breaking News
25 Σεπτεμβρίου 2016

Ο πράσινος καφές είναι ο καφές που στην ουσία οι κόκκοι του δεν έχουν ψηθεί.

Οι «ωμοί» κόκκοι του καφέ έχουν υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος και αυτό είναι το μυστικό που τελικά υπόσχεται ότι βοηθά στην απώλεια του βάρους αλλά και σε άλλες παθήσεις.Η δημοσιότητα που πήρε ο άψητος καφές οφείλεται σε μια εκπομπή που έκανε ο Dr Oz το 2012 και στην οποία αναφέρθηκε αναλυτικά ότι μπορεί να κάψει σε χρόνο μηδέν το λίπος χωρίς μάλιστα να είναι απαραίτητη η σωματική άσκηση. Στην ίδια εκπομπή εξηγήθηκε ότι το χλωρογενικό οξύ επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο ο οργανισμός διαχειρίζεται το σάκχαρο στο αίμα και τον μεταβολισμό του.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για μια αντιοξειδωτική πολυφαινόλη που οι καλεσμένοι της εκπομπής υποστήριξαν ό,τι προωθεί την απώλεια βάρους με την μείωση της απορρόφησης των λιπαρών και την γλυκόζης στο έντερο, και την μείωση των επιπέδων ινσουλίνης για την βελτίωση της μεταβολικής λειτουργίας.

Πάντως οι έρευνες που έγιναν τα τελευταία 2 χρόνια από την χρήση των δισκίων πράσινου καφέ δεν έχουν δώσει οριστικά συμπεράσματα . Και μάλιστα οι ειδικοί στην διατροφή συμφωνούν πως τα έως τώρα στοιχεία είναι ανεπαρκή.

Επιπλέον, ανεπαρκή είναι τα στοιχεία για την πιθανή ωφέλεια που έχει η καθημερινή κατανάλωση των δισκίων στη νόσο του Alzheimer, στο Διαβήτη τύπου 2 και στις λοιμώξεις.

Δημοσιευμένες μελέτες

Μια ανάλυση στο περιοδικό Γαστρεντερολογικές Μελέτες & Έρευνα, έδειξε ότι το εκχύλισμα από κόκκους πράσινου καφέ μειώνει το σωματικό βάρος σημαντικά σε σχέση με το placebo, σε τρεις διαφορετικές μελέτες. Αν και η μέση απώλεια βάρους – περίπου 2.5 κιλά – ποίκιλλε (ίσως επειδή και η δοσολογία ποίκιλλε από 180 σε 200mg ημερησίως), οι ερευνητές σημείωσαν τα ανεπαρκή στοιχεία των μελετών και πρότειναν να γίνουν κι άλλες πριν προταθεί το συγκεκριμένο σκεύασμα για την απώλεια κιλών.

Αν και το εκχύλισμα φαίνεται ασφαλές, θα πρέπει να τονιστεί πως η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας χλωρογενικού οξέος μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα καρδιαγγειακών παθήσεων καθώς αυξάνει τα επίπεδα ενός αμινοξέος, της ομοκυστεΐνης. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος για τον οποίο στους ενήλικους χρήστες συστήνεται να μην υπερβαίνουν τις 3 με 4 κούπες καφέ την ημέρα.

Επιπλέον, οι ειδικοί τόνισαν πως δεν αξίζει να σπαταλήσουμε χρήματα για να επιτύχουμε την απώλεια κιλών, με ένα προϊόν του οποίου τα αποτελέσματα είναι μικρά – το 1 επιπλέον κιλό που έχασε η ομάδα του Dr Oz δεν είναι άξιο αναφοράς – και με μακροχρόνια αβέβαια ρίσκα.

Όλοι συμφωνούν πως αντί για χάπια που υπόσχονται θαύματα εν μια νυκτί, να προτιμήσετε πιο αποτελεσματικές και αποδεδειγμένα επιστημονικά λύσεις για την απώλεια των κιλών σας . Και αυτό μπορεί να σας το προσφέρει μια ισορροπημένη διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά και την οποία θα συνδυάσετε με μια ήπια σωματική άσκηση κάθε ημέρα.
http://runnfun.gr/

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics