Breaking News
24 Δεκεμβρίου 2016

 

Μπορεί το όνομά του να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά όποιος αγαπάει το ουίσκι οφείλει να το ανακαλύψει άμεσα.

Ο λόγος για το hot toddy, ένα κοκτέιλ με κύριο συστατικό του το ουίσκι που είναι ό,τι πρέπει για τον χειμώνα.


Για την ακρίβεια, το hot toddy είναι ένα μείγμα από ουίσκι, βραστό νερό, μπαχαρικά και ζάχαρη που εκτός από την γευστική απόλαυση που προσφέρει μπορεί να αποτελέσει και ένα είδος «φάρμακου» απέναντι στο κρυολόγημα.

Η διαδικασία της παρασκευής του διαφέρει πολλές φορέ ανάλογα με την χώρα στην οποία φτιάχνεται. Στην Σκωτία ας πούμε το hot toddy φτιάχνεται από ουίσκι, βραστό νερό και ζάχαρη ή μέλι ενώ πολλοί πιστεύουν πως πρέπει να προστίθονται μερικά γαρίφαλα για άρωμα ή ένα ξυλάκι κανέλας. Από την άλλη, στις ΗΠΑ χρησιμοποιούν μπέρμπον μαζί με ginger ale, λεμόνι και μέλι.
Αξίζει να σημειωθεί πως αν και το hot toddy έχει ως κεντρικό του στοιχείο το ουίσκι πολλοί αντί για αυτό χρησιμοποιούν μπράντι, τεκίλα, ρούμι ή βότκα. Παρ' όλα αυτά είναι γενικώς παραδεκτό πως είναι το ουίσκι αυτό που το καθορίζει ως κοκτέιλ. Και μάλιστα τα ουίσκι που δεν είναι πολύ ντελικάτα και τα οποία πίνονται χωρίς πάγο γιατί το πιθανότερο είναι πως τα χαρακτηριστικά της γεύσης τους θα εξαφανιστούν μέσα στο μείγμα

Επίσης, αντί για βραστό νερό πολλοί χρησιμοποιούν ζεστό τσάι ή χυμό μήλου. Αν και αυτό είναι επί της ουσίας μια παραλλαγή του hot toddy που είναι ωστόσο πολύ νόστιμη. Στο μείγμα μπορεί να προστεθεί και ζάχαρη ή μέλι ενώ τα καλύτερα μπαχαρικά προκειμένου να το ενισχύσουν είναι η κανέλα και το γαρίφαλο, δηλαδή τα ελαφρώς γλυκά.

Τέλος, μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε και κάρδαμο ή μοσχοκάρυδο ενώ του ταιριάζει πολύ και το λεμόνο γι' αυτό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μια μικρή φλούδα λεμονιού ή λίγος χυμός από λεμόνι.
Τα συστατικά για το τέλειο hot toddy έχουν ως εξής:

30ml βραστό νερό
30ml ουίσκι
2 γαρίφαλα
1 ξυλάκι κανέλας
1 μικρή φλούδα από λεμόνι
1 κ.γ. μέλι
1-2 κ.γ. χυμό λεμόνι
Λίγο μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα
Για να το φτιάξετε βράστε το νερό μαζί με τα μπαχαρικά και στην συνέχεια ρίξτε σε ένα φλιτζάνι το ουίσκι και προσθέστε το βραστό νερό. Ακολούθως προσθέστε το μέλι και τη φλούδα από το λεμόνι. Μετά ανακατέψτε καλά, πασπαλίστε με λίγο μοσχοκάρυδο και το hot toddy είναι έτοιμο.
itrofi.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics