Breaking News
23 Ιανουαρίου 2017

 

Τα σπαράγγια, όχι μόνο έχουν πολύ ωραία γεύση και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά, αλλά, ολοένα και περισσότερα ερευνητικά δεδομένα συντείνουν στο ότι οι αντιμικροβιακές τους ιδιότητες μπορούν να αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως οι αρθρίτιδες, οι ρευματισμοί, οι φλεγμονές του ουρογεννητικού σωλήνα και μπορούν να χρησιμέψουν στην αντιμετώπιση των οιδημάτων στα νεύρα.


Τα σπαράγγια έχουν ένα μοναδικό συνδυασμό αντιφλεγμονωδών συστατικών όπως τα φλαβανοειδή (κερσετίνη, καμφερόλη) και οι σαπωνίνες. Μια από τις σαπωνίνες και συγκεκριμένα η Sarsasapogenin , ερευνάται για την επίδραση της στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της Αμυοτροφικής Πλάγιας Σκλήρυνσης (ALS), γνωστή και ως η ασθένεια Lou Gehrig. Πρόκειται για μια νευροεκφυλιστική πάθηση που επηρεάζει τα νευρικά κύτταρα στον εγκέφαλο και στην σπονδυλική στήλη. Η φλεγμονή μπορεί να είναι υπεύθυνη για την νέκρωση των νευρώνων στην ALS, ενώ οι φλεγμονές συχνά συνδέονται με την ανάπτυξη πολλών ασθενειών συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Αυτό σημαίνει ότι η μείωση των φλεγμονών είναι ιδανική για την διατήρηση της υγείας σε κυτταρικό επίπεδο

Tα σπαράγγια μπορούν να βοηθήσουν στην αλλαγή του μεταβολισμού των καρκινικών κυττάρων, αλλαγές οι οποίες είναι προστατευτικές και βοηθούν στην καλύτερη αντιμετώπιση των φλεγμονών και του οξειδωτικού στρες.

H έρευνα σχετικά με τις αντικαρκινικές ιδιότητες των σπαραγγιών είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Δεν έχουν γίνει μεγάλης κλίμακας κλινικές έρευνες που να συμπεριλαμβάνουν ανθρώπους και τις διατροφικές τους προτιμήσεις. Ωστόσο, οι έρευνες σε πειραματόζωα και σε κυτταρικές καλλιέργειες δείχνουν ξεκάθαρα ότι τα εκχυλίσματα των σπαραγγιών μπορούν να επηρεάσουν μεταβολική δραστηριότητα των καρκινικών κυττάρων με ευεργετικές επιπτώσεις στην εξέλιξη των όγκων.
Ένα, επιπλέον, πλεονέκτημα των σπαραγγιών είναι ότι υπόκεινται σε χαμηλά επίπεδα εντομοκτόνων και παρασιτοκτόνων αφού ακόμα δεν καλλιεργούνται σε μαζική κλίμακα.
itrofi.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics