Breaking News
19 Φεβρουαρίου 2017

 

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σπάθης «Ακρόπολις», στο ΟΑΚΑ, όπου βρέθηκαν οι κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου, με τις Γκουντούρα και Γεωργιάδου -οι οποίες προπονούνται χωρίς ομοσπονδιακό προπονητή- να πετυχαίνουν καλά πλασαρίσματα.

Οι δύο αθλήτριες μίλησαν στο gazzetta.gr απευθύνοντας έκκληση βοήθειας...

Διοργανώνουμε Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά δεν έχουμε ομοσπονδιακό προπονητή... (pics)

Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ολοκληρώθηκε η συνεργασία του επί σειρά ετών ομοσπονδιακού προπονητή, Γκαμπριέλ Ντούτσια με την ΕΟΞ, χωρίς αντικαθίσταται και ούτε να υπάρχει και προοπτική άμεσα λόγω χαμηλού μπάτζετ στην ομοσπονδία.

Ωστόσο, η νεάνιδα, Δώρα Γκουντούρα είχε εξαιρετική πορεία κατακτώντας την 26η της διοργάνωσης.

Στη φάση των «64» κέρδισε με 15-9 την Ζάρα Μος (ΗΠΑ), ενώ στις «32» αντιμετώπισε την πολύ φορμαρισμένη Βέκι από την Ιταλία, από την οποία έχασε με 15-8.

Η Δώρα Γκουντούρα δήλωσε αναφορικά με την εμφάνιση της, αλλά και τις συνθήκες προετοιμασίας: «Το Ακρόπολις είναι μία από τις κορυφαίες διοργανώσεις στον κόσμο, που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα αυτές του εξωτερικού. Ωστόσο, βλέπεται ότι είμαστε μεταξύ μας στις εξέδρες, αθλητές και προπονητές...

Δυστυχώς υπάρχει θέμα στην προώθηση του αθλήματος. Διεξάγεται στη χώρα μας ένα Παγκόσμιο Κύπελλο και δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη. Όσο και να προσπαθούμε, όσο καλά αποτελέσματα και να φέρνουμε αν το άθλημα δεν προβάλλεται ώστε να γίνει γνωστό στον κόσμο, οι συνθήκες θα γίνονται για εμάς ολοένα και πιο δύσκολες σε καιρό κρίσης.

Για την σημερινή μου εμφάνιση είμαι πολύ ευχαριστημένη, είναι η δεύτερη φορά που προκρίνομαι στις «32», η πρώτη ήταν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Είναι σημαντικά αυτά τα πλασαρίσματα, ώστε να δείχνουμε ότι είμαστε μία χώρα υπολογίσιμη. Φυσικά τέτοια αποτελέσματα, τονώνουν ψυχολογικά και εμάς, αφού βλέπουμε να αποδίδει η δουλειά που κάνουμε.

Στόχος για μένα φέτος είναι το Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων».

Από την πλευρά του ο σωματειακός προπονητής της Γκουντούρα και συγκεκριμένα της ΑΕΚ, Θανάσης Δελενίκας

επεσήμανε: «Είναι μεγάλη απώλεια για την ελληνική ξιφασκία το γεγονός ότι ο κύριος Ντούτσια έχει αποχωρήσει από την Ελλάδα. Όμως, όντας προπονητής της Δώρας από τα πρώτα της βήματα κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Αυτή τη στιγμή έχει εξασφαλίσει από την ομοσπονδία τη δυνατότητα να ταξιδέψει σε 5 αγώνες κατηγορίας νεανίδων, με σκοπό να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο.

Με δεδομένο ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, είναι μεγάλη τύχη που διεξάγεται αυτή η διοργάνωση στη χώρα μας, αφού πρόκειται από τις αρτιότερες και πιο δύσκολες στον κόσμο.

Η Δώρα κατάφερε να μπει στις «32» του κόσμου κάνοντας εξαιρετική εμφάνιση, επί της Μος. Στη συνέχεια έπαιξε κόντρα σε μία από τις κορυφαίες αθλήτριες στον κόσμο, Νο 10 στην παγκόσμιας κατάταξη, την Ιταλίδα Βέκι από την οποία έχασε. Ήταν δύσκολο παιχνίδι και δυστυχώς φάνηκε η απειρία της όμως δείχνει τι μπορεί να κάνει στο μέλλον. Η Δώρα δουλεύει πολύ σοβαρά και σκληρά με σκοπό φέτος να φτάσει στο βάθρο του Ευρωπαϊκού (05/03) και του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (06/04) νεανίδων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν αμφότερα στο Πλόβντιφ της Βουλγαρίας.

Η ομοσπονδία προσπαθεί να μας βοηθήσει με όποια μέσα διαθέτει, ενώ η ΑΕΚ συμπληρώνει στα έξοδα αποστολής στις διοργανώσεις που δεν καλύπτει η ομοσπονδία. Μακάρι να μπορούσαμε να πάμε σε περισσότερους αγώνες, όμως οι εποχές είναι δύσκολες και δεν έχει βρεθεί κάποιος χορηγός, παρά τις επιτυχίες που έχει φέρει.»

Από την πλευρά της η Δέσποινα Γεωργιάδου στο γύρο των «64» έχασε από την Ισπανίδα Λάια Βίλα με 15-8. Η διεθνής αθλήτρια κατέλαβε την 42η θέση στο σύνολο.
«Είναι πρόβλημα το γεγονός ότι δεν υπάρχει ομοσπονδιακός προπονητής, διότι το επίπεδο που υπάρχει στους συλλόγους δεν μπορεί να είναι εφάμιλλο της εθνικής ομάδας. Έτσι μαζευόμαστε δύο φορές την εβδομάδα, Τρίτη και Πέμπτη προκειμένου έχουμε μεταξύ μας πιο δυνατά παιχνίδια. Όμως, αυτό δεν μπορεί να καλύψει της ανάγκες της ανάγκες μία εθνικής ομάδας.

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάμπριελ Ντούτσια μας έχει πει ότι είμαστε ευπρόσδεκτοι να πάμε στη Ρουμανία όποτε το θελήσουμε, για προετοιμασία, όμως δυστυχώς η ομοσπονδία δεν είναι σε θέση να καλύψει τα έξοδα.

Παράλληλα, παραμένει άγνωστο εάν και πότε θα έχουμε ξανά ομοσπονδιακό προπονητή. Η μόνη ενημέρωση που έχουμε από την ομοσπονδία είναι ότι δεν υπάρχουν χρήματα...

Σε ότι αφορά στην εμφάνιση μου στους αγώνες, ηττήθηκα από την Ισπανίδα Βίλα, η οποία είναι απίστευτα φορμαρισμένη και όχι τυχαία. Η εθνική ομάδα της Ισπανίας δίνει το «παρών» σε όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τις μεγάλες διοργανώσεις και ακολουθεί καμπ προετοιμασίας, κάτι που φαίνεται στα αποτελέσματα τους.

Παρόλ' αυτά το παιχνίδι ήταν κλειστό έως το 8-8, με την Βίλα να παίρνει προβάδισμα και να ανοίγει το σκορ στη συνέχεια. Εδώ βέβαια να σημειώσω ότι ο προπονητής μου, του Παναθηναϊκού, Χρήστος Σαΐνης δεν μπορούσε να μου δώσει οδηγίες, γιατί ήταν διαιτητής σε άλλο ματς... Είμαι ευχαριστημένη από την εμφάνιση μου, διότι είναι σημαντικό να καταφέρνεις να πλασαριστείς στην 64άδα σε μία τόσο μεγάλη διοργάνωση. Συνεχίζω τη σκληρή δουλειά, με δύο προπονήσεις την ημέρα με στόχο να πραγματοποιήσω το όνειρο μου που δεν είναι άλλο από το να βρεθώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Δυστυχώς, στηριζόμαστε στις λιγοστές χορηγίες για να πάμε σε κάποιες διοργανώσεις. Για παράδειγμα εμένα με χορηγεί η Autounion για να πάω σε Τυνησία και Μόσχα, όμως για να συμπληρώσω το πρόγραμμα μου πρέπει να πάω Πεκίνο και Κορέα, τα οποία είναι τον επόμενο μήνα και ψάχνω ακόμα να βρω κάποιον χορηγό να μου καλύψει τα έξοδα».

Σε ότι αφορά στις υπόλοιπες Ελληνίδες αθλήτριες κατέλαβαν τις εξής θέσεις: Μαρίνα Παΐζη 92η, Κλαίρη Μπένου 113η, Μαρία Μπουρδούκη 113η, Ασημίνα Γκιώνη 130η, Σοφία Τετράδη 139η, Δήμητρα Μποϊδάνη 145η, Καλλιόπη Καλουτά 145η, Δέσποινα Κωνσταντακοπούλου 148η , Γεωργία Παρασύρη 151η, Κυριακή Σαφαρή 152η και Αννα Δούκα 152η.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ουγγαρέζα Αννα Μάρτον, η οποία στον τελικό επικράτησε της Μανόν Μπρουνέ από τη Γαλλία με 15-11.

Το χάλκινο μετάλλιο μοιράστηκαν η Γαλλίδα Σαρλό Λεμπάχ και Κιμ Τζιιγεόν από την Κορέα.
Αύριο ολοκληρώνεται το Κύπελλο Ακρόπολις με τα ομαδικά. Η Ελλάδα θα συμμετάσχει και θα προσπαθήσει να πάρει ένα καλό πλασάρισμα. Η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Χονγκ Κονγκ.

Με το πέρας των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γκάμπριελ Ντούτσια, έπειτα από πολυετή συνεργασία με την ΕΟΞ και αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, με το κενό του να μην καλύπτεται ποτέ.
gazzetta.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics