Breaking News
19 Φεβρουαρίου 2017

 

Δημιουργήθηκε από φινλανδική εταιρεία η οποία ισχυρίζεται ότι ο καφές από μανιτάρια είναι υγιεινό ρόφημα.

Μάλιστα, το προϊόν τους λανσαρίστηκε και χαιρετίστηκε από διάφορες κοινότητες ως το επόμενο superfood.
Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Έρευνες έχουν δείξει ότι ο καφές μπορεί να ενισχύσει τον μεταβολισμό, την πρόληψη της νόσου του Αλτσχάιμερ, αλλά και να μειώσει τον κίνδυνο της κατάθλιψης. Μπορεί, όμως, να προκαλέσει αϋπνία και να επιδεινώσει το άγχος.
Η φινλανδική εταιρεία «Four Sigmatic» ισχυρίζεται ότι με το σκεύασμά της, μπορεί να προσφέρει στον οργανισμό, όσα προσφέρει ο καφές αλλά χωρίς τις δυσάρεστες συνέπειες.
Κριτικοί γευσιγνώστες  λένε ότι το ρόφημα έχει πλούσια και  μεστή γεύση, και πως πρόκειται για ένα μείγμα ανάμεσα σε τσάι και καφέ. Κάποιοι έχουν διαφορετική άποψη. Είναι δεδομένο ότι ο νέος καφές διχάζει.

Η διαδικασία περιλαμβάνει υγροποίηση και ξήρανση διαφόρων τύπων μανιταριών, για να προκύψει ένα εκχύλισμα, το οποίο αναμειγνύεται με κανονικό καφέ χωρίς καφεΐνη και συσκευάζεται αεροστεγώς.
Τα μανιτάρια με την ονομασία κασταμανίτης (maitake) πιστεύεται ότι βοηθούν στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ το μανιτάρι τσάγκα (chaga) εξουδετερώνει το οξύ του καφέ, που μπορεί να προκαλέσει αναστάτωση στο στομάχι.
Αν και ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι τα μανιτάρια έχουν οφέλη για την υγεία, είναι καλύτερο να μην προσπαθήσει κανείς να δημιουργήσει τον καφέ στο σπίτι. Για παράδειγμα, ο κασταμανίτης (σ.σ. λέγεται και μανιτάρι που χορεύει) μπορεί να αλληλεπιδράσει με φάρμακα που χρησιμοποιούνται για την αραίωση του αίματος ή τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Επίσης, τα μανιτάρια τσάγκα δεν πρέπει να καταναλώνονται πριν από μία χειρουργική επέμβαση, καθώς αραιώνουν το αίμα.
Τα πορτομπέλο από την πλευρά τους, έχουν λίγες θερμίδες και αντιοξειδωτικά όπως άλλωστε και ο καφές που δεν περιέχει ζάχαρη, ενώ ταυτόχρονα είναι πλούσια σε βιταμίνη D.

itrofi.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics