Breaking News
12 Απριλίου 2017

Κουλούρια, ντόνατς, διαφόρων ειδών γλυκά. Τέτοιου είδους τροφές μοιάζουν ονειρικές όταν ξυπνάμε, μοιάζουν το τέλειο πρωινό.

Γνωρίζουμε όμως πολύ καλά πως δεν είναι και οι καλύτερες επιλογές από άποψη υγιεινής. Ωστόσο αυτά δεν είναι και τα μόνα ακατάλληλα τρόφιμα για πρωινό. Υπάρχουν και άλλα φαγητά που πρέπει να αποφεύγουμε το πρωί.


Κύριο ρόλο για το τι τρώμε όταν ξυπνάμε είναι το πόσο χορτασμένοι νιώθουμε μετά το τέλος του πρωινού. Αυτή είναι άλλωστε και η κύρια σημασία του: να μας «κρατάει» για αρκετές ώρες. Αν είναι να τρώμε κάτι που απλά είναι νόστιμο χωρίς ωστόσο να χορταίνουμε στο απόλυτο τότε το πρωινό είναι άχρηστο. Τα γλυκά εκτός από ανθυγιεινά δεν χορταίνουν. Το itrofi.gr έχει διαλέξει για εσάς μερικά αντίστοιχα παραδείγματα προς αποφυγή:

Επεξεργασμένα Δημητριακά
Σίγουρα, είναι βολικό να τρως δημητριακά για πρωινό αλλά τα περισσότερα από αυτά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και χαμηλή ποσότητα όπως φυτικών ινών και πρωτεϊνών. Έτσι, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα το στομάχι σας να αρχίσει το γουργουρητό και πάλι το μεσημέρι. Προτιμήστε να φάτε βρώμη αντί για δημητριακά, είναι σίγουρα πολύ πιο αποτελεσματική.

Συσκευασμένα σάντουιτς
Επίσης, εύκολη και ελκυστική επιλογή για πρωινό αλλά πέρα για πέρα λανθασμένη. Εκτός από τα πολλά συντηρητικά και ανθυγιεινά λίπη που περιέχουν τα συσκευασμένα σάντουιτς είναι και πολύ αναποτελεσματικά όσον αφορά την ικανοποίηση της πείνας. Με ψωμί ολικής αλέσεως και χορτοφαγικά προϊόντα μπορείτε να φτιάξετε τόστ που θα είναι και πιο υγιεινό και πιο χορταστικό.

Ψωμί με βούτυρο
Με δεδομένο πως το βούτυρο που τρώμε είναι επεξεργασμένο δεν αποτελεί και την ιδανική επιλογή για πρωινό. Το επεξεργασμένο βούτυρο περιέχει τρανς λιπαρά, ένα επικίνδυνο συνθετικό λίπος που μπορεί να αυξήσει την κακή χοληστερόλη και αυξάνει τον κίνδυνο για καρδιακή νόσο και διαβήτη. Επίσης, δεν περιέχει καν πρωτεΐνες. Για να χορτάσετε θα φάτε πολύ από αυτό και όσο πιο πολύ φάτε τόσο πιο κακό θα κάνετε στον εαυτό σας. Μακριά.

Καφές
Μας κάνει να ξυπνάμε και αυτό είναι από τα θετικά του καφέ αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να ικανοποιήσει την πείνα μας. Ποτέ μην πίνετε καφέ το πρωί χωρίς να τον συνδυάζετε με κάποιο γεύμα. Η κοιλιά σας θα γουργουρίζει πριν καλά καλά το καταλάβετε.

ITROFI.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics