Breaking News
10 Απριλίου 2017

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα PsycNet, τα δάκρυα και το κλάμα υποδεικνύουν ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει στη ζωή σας.

Το κλάμα είναι αναμφίβολα μια πράξη θάρρους και ανακούφισης αλλά και αποκάλυψης.


Οι ειδικοί στη συναισθηματική ψυχολογία προτείνουν στους ανθρώπους να εκμεταλλεύονται την ευκαιρία και ιδίως σε στιγμές πίκρας ή μεγάλης δυσκολίας. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούν πόσο σημαντικό είναι το κλάμα.

Αυτή η συναισθηματική απελευθέρωση είναι μια πράξη «αναγκαιότητας» που δεν αξίζει να κλείνετε, να κρύβετε ή να σφίγγετε τις γροθιές σας και να την κρατάτε πίσω.

Είναι μια ανακούφιση θεραπευτική και απελευθερωτική, που σας επιτρέπει να απελευθερώνετε τα πράγματα που βασανίζουν το μυαλό σας και πληγώνουν την καρδιά σας.

Στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά των δακρύων και του κλάματος που πιθανότατα δεν γνωρίζετε. Επίσης σας προτείνουμε για χάρη της υγείας σας να μην προσπαθείτε να καταπιέζετε αυτή τη φυσική ενέργεια, κάτι που έχουμε κληρονομήσει από τους προγόνους μας.

Όλες τις φορές που έχω κλάψει με λάθος τρόπο
Είναι αλήθεια. Είτε το πιστεύετε, είτε όχι υπάρχει μπορεί να κλάψουμε και με λάθος τρόπο. Μην ανησυχείτε αν αυτό το κομμάτι πληροφοριών σας προβληματίζει ή σας εκπλήσσει επειδή η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μας έχει διδάξει πολλά πράγματα για τα συναισθηματικά ζητήματα, ζωτικής σημασίας που μπορούν να μας βοηθούν κάθε μέρα.

Για να κατανοήσετε πόσο σημαντικό είναι το κλάμα όσον αφορά στην ανθρώπινη φύση, σκεφτείτε τα παρακάτω ενδιαφέροντα δεδομένα.

Τα δωμάτια κλάματος στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία θα μπορέσετε να βρείτε ξενοδοχεία όπως το Mitsui Garden ή το Yotsuya στο Τόκιο. Εκεί οι άνθρωποι μπορούν να κλείσουν ένα δωμάτιο για ένα βράδυ ή και περισσότερα απλά για να κλάψουν ή να θρηνήσουν.

Ζούμε σε έναν πολιτισμό όπου τα συναισθήματα συχνά είναι πολύ περιορισμένα, όπου δεν είναι σωστό να εκφράζονται τα ακραία συναισθήματα χαράς ή θλίψης.
Οι γιαπωνέζοι είναι γνωστοί για τις υψηλές απαιτήσεις τους όσον αφορά στην ηθική της εργασίας και διατηρούν πολύ αυστηρούς οικογενειακούς και κοινωνικούς κανόνες.
Όλα αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ακραίες καταστάσεις άγχους και στρες που μπορεί να μην γνωρίζουν πώς να απελευθερώσουν ή να διαχειριστούν.
Χάρη σε αυτά τα δωμάτια κλάματος, όποιος θέλει μπορεί να ζητήσει ένα δωμάτιο και να το χρησιμοποιήσει.
Υπάρχουν άνετα κρεβάτια, χαρτομάντηλα, χαλαρωτικά μπάνια, μουσική και ταινίες που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι επισκέπτες για να ανακουφιστούν. Αυτό τους επιτρέπει να θρηνήσουν όσο χρειάζεται, να κλάψουν και να ουρλιάξουν αν το θεωρήσουν απαραίτητο.
Τα δωμάτια είναι ηχομονωμένα και υπάρχει πλήρης διακριτικότητα.

Εφόσον θρηνήσουν, μπορούν να κοιμηθούν και να ξυπνήσουν την επόμενη ημέρα με περισσότερη ενέργεια. Θα αισθάνονται πιο άνετα και θα είναι έτοιμοι να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές ή να επαναπροσδιορίσουν τη ζωή τους με έναν καλύτερο τρόπο.
Δείτε επίσης: «Το να μεγαλώνετε σημαίνει να διαχειρίζεστε ό,τι σας πλήγωσε»
Πώς να κλαίτε με το σωστό τρόπο
Η ενδιαφέρουσα τεχνική στην Ιαπωνία μπορεί να είναι καθαρτική αλλά δεν είναι πάντα απαραίτητη. Εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε πολλές ενστικτώδεις συμπεριφορές που χάρη στην εξέλιξη, μας συνδέουν με τους άλλους ανθρώπους γύρω μας.

Πάντα είναι καλύτερα να θρηνούμε με τη συντροφιά κάποιου άλλου


Οι κοινές κοινωνικές πράξεις όπως το «κλάμα» ή ακόμη και το «χασμουρητό» είναι πράξεις ταυτιζόμενες συναισθηματικά.

Δείτε ένα παράδειγμα: είστε έξω με παρέα και κάποιος από τη συντροφιά σας χασμουριέται. Σύντομα όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν το ίδιο, χωρίς καν να γνωρίζουν το λόγο.

Το χασμουρητό μεταφέρει οξυγόνο στον εγκέφαλο αλλά είναι και συμπονετική συμπεριφορά που μοιράζονται οι στενά συνδεδεμένοι άνθρωποι μεταξύ τους.
Το κλάμα, είναι μια πράξη που στοχεύει στην ένωση των ανθρώπων και τους προειδοποιεί ότι κάτι συμβαίνει.
Αρκετοί άνθρωποι κλαίνε μόνοι τους επειδή ντρέπονται ή αποφεύγουν να τραβήξουν την προσοχή των άλλων. Ωστόσο, το καλύτερο είναι να θρηνείτε με τη συντροφιά κάποιου άλλου ανθρώπου.

Μόνο έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τα φυσικά αισθήματα ανακούφισης. Από την άλλη πλευρά, μπορείτε να επωφεληθείτε από την άνεση που μπορεί να σας προσφέρει ένα κοντινό σας πρόσωπο. Με την αγκαλιά του και τις συμβουλές του, που βασίζονται στη λογική, θα νιώσετε πολύ καλύτερα.
Παρόλα αυτά, δεν είναι τόσο εύκολο. Μερικές φορές μπορεί να φοβάστε ή απλά να μην έχετε κοντά σας το κατάλληλο πρόσωπο για να σας κάνει να νιώσετε άνετα χωρίς να σας κρίνει.

Όπως και να έχει, το κλάμα είναι κάτι απαραίτητο ανά διαστήματα και χαρακτηρίζει τους ανθρώπους ως είδος. Κάθε σωματική λειτουργία που έχουμε υπάρχει για κάποιο λόγο κι επομένως η συγκράτηση των δακρύων σας δεν είναι φυσιολογική.

Αν προσπαθείτε πάντα να κρύβετε τα δάκρυά σας, τα αρνητικά συναισθήματα απλά θα συνεχίσουν να συσσωρεύονται.


Να χρησιμοποιείτε τα δάκρυά σας και την ανακούφιση που σας προσφέρουν. Προσπαθήστε να συμβιβαστείτε με τον πόνο σας, απελευθερώστε τα αναφιλητά. Αφήστε τη φωνή σας να κυλήσει μαζί με κάθε σπασμό και στη συνέχεια αφήστε να βγει ένας μεγάλος αναστεναγμός.

Σας προτείνουμε να διαβάσετε: «Κακοί ή καλοί άνθρωποι: εκείνοι που φέρνουν την ευτυχία«
Μετά από αυτό, η ζωή σας θα αποκτήσει διαφορετική απόχρωση. Ο εγκέφαλός σας θα είναι πιο ήρεμος και θα είστε σε θέση να πάρετε πιο ξεκάθαρες αποφάσεις.
meygeia.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics