Breaking News
22 Απριλίου 2017

 Της Βέρας Ανδρικοπούλου.


Μαμά συγγνώμη!
Συγγνώμη που δε σε αγκάλιασα και δε σε φίλησα όσο ζητούσες, μεγάλωνα και ήθελα να φαίνομαι ανεξάρτητη, δυνατή, αυτάρκης. Όμως το ήθελα πολύ!
Συγγνώμη που δε συμφώνησα ποτέ με το γούστο σου στο ντύσιμο και δε φόρεσα ποτέ τα ρούχα που μου δώριζες.
Πονούσα που η χαρά σου δεν έβρισκε ανταπόκριση.Ίσως περισσότερο από σένα που δεν έδινες σημασία σε τόσο επιφανειακά θέματα και μου έλεγες πάντα ‘’δεν πειράζει¨.
Συγγνώμη που σ’ έκανα να ανησυχήσεις όλα εκείνα τα βράδια που αργούσα να γυρίσω σπίτι.
Σε σκεφτόμουν πάντα κι ας έβρισκα παράλογη και καταπιεστική την παράκληση σου να γυρίσω νωρίς. Ήξερα πως η νύχτα στο μυαλό σου έπαιρνε μυθικές διαστάσεις, για τα πρόσωπα που αγαπούσες. Συγγνώμη που έφυγα από το σπίτι για ένα ολόκληρο μήνα και δεν άκουγα κουβέντα για να γυρίσω πίσω, πριν φάω τα μούτρα μου. Ο έρωτας μπήκε ανάμεσα μας, μα δεν πήρε ποτέ τη θέση σου!
Συγγνώμη που άφησα ανθρώπους να σε πικράνουν κι ας σε προστάτευσα αργότερα από αυτούς, το κακό είχε γίνει.
Συγγνώμη που σε φόρτωνα με όλα τα μικρά και μεγάλα άγχη μου γιατί δεν εμπιστευόμουν κανέναν άλλον όπως εσένα.
Ξεχνούσα πως πάνω από μάνα ήσουν άνθρωπος κι ότι είχες ήδη πολλά δικά σου να κουμαντάρεις.
Συγγνώμη που δε σε πήγα αμέσως στο γιατρό, τότε που μου είπες ότι έπιανες κάτι περίεργο στο στήθος σου, που δεν κατάλαβα πόσο φοβόσουν , που σε πίστεψα όταν σε ρώτησα αργότερα πως πάει και μου απάντησες ότι έφυγε.
Αν έψαχνα λίγο περισσότερο μέσα σου, αν ήμουν πιο επίμονη θα είχα προλάβει. Συγγνώμη που δεν μπόρεσα να κάνω τη ζωή σου καλύτερη κι ας μου έλεγες πως όλη σου η ζωή είναι τα παιδιά σου κι ότι αν είναι αυτά καλά είσαι κι εσύ. Ξέρω πως έζησες με έναν άνθρωπο που δεν ερωτεύτηκες, πως οι εικόνες πολέμου δεν έσβησαν ποτέ από τα μάτια σου, πως δεν τόλμησες καν να ονειρευτείς αυτά που ήθελες για σένα, δεν το επέτρεπαν οι συνθήκες.
Αυτές οι συνθήκες που καθορίζουν τελικά τις ζωές όλων μας, γιατί ρε μάνα, είχες πολύ δίκιο όταν μου έλεγες πως όλα είναι γραμμένα από την ώρα που γεννιόμαστε κι ας μην το καταλάβαινα τότε, γιατί αισθανόμουν παντοδύναμη… η δύναμη των νιάτων μου έλεγες.
Τώρα ξέρω! Ξέρω πως αγαπώ το δικό μου παιδί, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αγαπούσες κι εσύ τα δικά σου, με παράνοια!
Ξέρω πως οι άνθρωποι που αγαπήσαμε, δε χάνονται ποτέ κι ας μου στοίχισε τόσο πολύ ο θάνατος σου. Σ’ έχω συντροφιά κάθε μέρα, όπως είχες κι εσύ τη δική σου μάνα,να μιλάμε,να λύνουμε προβλήματα,να ζητάω τη γνώμη σου.
Είμαστε ίδιες μαμά κι ας νόμιζα ότι εγώ θα φτιάξω τη ζωή μου όπως τη θέλω, πως θα είμαι πιο ασυμβίβαστη από εσένα, πως δε θα αφήνω κανέναν να με πληγώνει, πως θα έχω τα κότσια να βγαίνω από τους βάλτους.
Είμαστε τραγικά ίδιες μαμά κι ας άργησα τόσο να το καταλάβω.
αναπνοές

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics