Breaking News
26 Σεπτεμβρίου 2016

O Νοτιοαφρικανός αναβάτης της Red Bull KTM Ajo, Brad Binder, εξασφάλισε τον τίτλο στη μικρή κατηγορία, τέσσερις αγώνες πριν την ολοκλήρωση του Πρωταθλήματος.



Η περίπτωση του Brad Binder αποτελεί την καλύτερη απόδειξη αυτού που υποστήριζαν οι αρχαίοι Έλληνες: “O επιμένων νικά”.

Στην πέμπτη του σεζόν στη Moto3 o 21χρονος (11/9/1995) αναβάτης από το Potchefstroom της Νότιας Αφρικής κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Βρετανό Danny Kent που φέτος αγωνίζεται στη Moto2.

Χάρη στη δεύτερη θέση που πήρε στον συναρπαστικό αγώνα της Motorland Aragon, χάνοντας μόλις για 30 χιλιοστά του δευτερολέπτου τη νίκη από τον Jorge Navarro της Estrella Galicia 0,0 Honda, εξασφάλισε μαθηματικά τον πρώτο του τίτλο στα GP, καθώς η διαφορά που έχει χτίσει από τους βασικούς αντιπάλους του -106 βαθμοί από τον δεύτερο της κατάταξης- δεν μπορεί να καλυφθεί στους τέσσερις εναπομείναντες αγώνες.

Ο “Bradical” όπως τον αποκαλούν αγωνίζεται με την Red Bull KTM Ajo και μέχρι στιγμής φέτος έχει σημειώσει πέντε νίκες, έχει τέσσερις τερματισμούς στη δεύτερη θέση και δύο στην τρίτη.

Αυτή είναι η τελευταία του σεζόν στη μικρή κατηγορία καθώς του χρόνου θα ανέβει στη Moto2 και μαζί με τον Πορτογάλο Miguel Oliveira θα στελεχώσουν την νέα ομάδα που θα προκύψει από τη συνεργασία της KTM, της Red Bull και της Ajo Motorsport. Θα βρίσκεται δηλαδή σε ένα γνώριμο γι’ αυτόν εργασιακό χώρο, γεγονός που υπόσχεται μια ομαλή προσαρμογή στα νέα δεδομένα της κατηγορίας.

Binder, ο τρίτος!
Για τους λάτρεις της ιστορίας, o Brad Binder είναι μόλις ο τρίτος αναβάτης από τη Νότια Αφρική που στέφεται Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα GP μοτοσυκλετών, αλλά και ο μικρότερος σε ηλικία Νοτιοαφρικανός που καταφέρνει να βρεθεί στην κορυφή του κόσμου στο συγκεκριμένο σπορ.


Είχαν προηγηθεί ο Kork Ballington που είχε κατακτήσει τέσσερις τίτλους τη διετία 1978 - 1979 στα 250cc και στα 350cc και ο Jonathan "Jon" Ekerold που αναδείχθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής το 1980 στην κατηγορία των 350cc.

sport2

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics