Breaking News
15 Οκτωβρίου 2016

Ο αναβάτης της Yamaha, Jorge Lorenzo σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας. Έσπασε τη δεξιά του κλείδα ο Pedrosa!

Στην Ιαπωνία και την πίστα του Motegi διεξάγεται το 3ήμερο 14-16 Οκτωβρίου το 15ο Grand Prix του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος των MotoGP. Στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής ο Jorge Lorenzo ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο τέλος του FP2 με 1:45.151.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

O Ισπανός έχει καλή παράδοση στη συγκεκριμένη πίστα με τρεις νίκες στη μεγάλη κατηγορία (2009, 2013, 2014). Δεύτερος ήταν ο Andrea Dovizioso με τη Ducati, η οποία έχει καλή παράδοση επί ιαπωνικού εδάφους. Ο Ιταλός, μάλιστα, σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο FP1 με 1:45.786.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ FP1 - FP2

Στην τρίτη θέση πλασαρίστηκε ο Maverick Vinales με τη Suzuki, ενώ στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Marc Marquez. Ο Ισπανός αναβάτης της Repsol Honda μπορεί υπό προϋποθέσεις να στεφθεί για τρίτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής της μεγάλης κατηγορίας στο Motegi. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να νικήσει στον αγώνα της Κυριακής, ο Rossi να μην τερματίσει πάνω από τη 15η θέση και Lorenzo να μείνει εκτός βάθρου.

Ο Marquez είχε και μια πτώση στα τελευταία λεπτά του FP2 χάνοντας το μπροστινό, χωρίς ωστόσο να τραυματιστεί. Με διαφορά λίγων δευτερολέπτων ακολούθησε το άσχημο ατύχημα του Dani Pedrosa σε άλλο σημείο της πίστας. Ήταν ένα τρομακτικό highside που είχε ως συνέπεια να σπάσει η δεξιά κλείδα του Ισπανού. Τόσο ο Pedrosa όσο και ο Eugene Laverty που είχε και αυτός άσχημη πτώση αμέσως μετά, μεταφέρθηκαν στην κλινική της πίστας για εξετάσεις.

Πέμπτος ήταν ο Cal Crutchlow, με τον Aleix Espargaro να ακολουθεί. Ο Valentino Rossi σημείωσε τον έβδομο καλύτερο χρόνο όντας τέσσερα δέκατα πιο αργός από τον team-mate του, ενώ την πρώτη δεκάδα έκλεισαν οι: Danilo Petrucci, Dani Pedrosa και Pol Espargaro.

O Andrea Iannone θα απουσιάσει και από αυτόν τον αγώνα λόγω τραυματισμού με τον Hector Barbera να είναι ο εκλεκτός της Ducati για να οδηγήσει τη D16 του Ιταλού. Το κενό του στην Avintia Racing θα καλύψει ο νεαρός Ασυτραλός, Mike Jones.

Προηγούμενοι νικητές στο Motegi:

2015: Dani Pedrosa (Honda)

2014: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2013: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2012: Dani Pedrosa (Honda)

2011: Dani Pedrosa (Honda)

2010: Casey Stoner (Ducati)

2009: Jorge Lorenzo (Yamaha)

2008: Valentino Rossi (Yamaha)

2007: Loris Capirossi (Ducati)

2006: Loris Capirossi (Ducati)

2005: Loris Capirossi (Ducati)

2004: Makoto Tamada (Honda)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics