Breaking News
23 Οκτωβρίου 2016

 

Τρομερή νίκη του Cal Crutchlow στο Phillip Island που εκεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πτώση του Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Marc Marquez.


Τρομερή νίκη του Βρετανού στο Phillip Island που εκεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την πτώση του Marquez. Εκπληκτικές εμφανίσεις και από Rossi - Vinales που ξεκίνησαν από τις πίσω θέσεις και κατάφεραν να ανέβουν στο βάθρο.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

An Englishman in Phillip Island… Για πρώτη φορά στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος ταχύτητας μοτοσυκλέτας ένας Άγγλος νικά στα εδάφη της Αυστραλίας!

Ο Cal Crutchlow ήταν… Άγγλος στο ραντεβού του με τη νίκη στο Phillip Island, σε μια από τις καλύτερες πίστες του κόσμου, που πολλοί λαχταρούν να ανέβουν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου αλλά λίγοι είναι αυτοί που το καταφέρνουν.

- ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

- ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΟΔΗΓΩΝ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ - ΟΜΑΔΩΝ

Μετά την πρώτη νίκη της καριέρας του στη μεγάλη κατηγορία την οποία πέτυχε στο “βρεγμένο” Brno, πρόσθεσε άλλη μια, αυτή τη φορά σε στεγνές συνθήκες, στο Phillip Island.

O 30χρονος αναβάτης της LCR Honda αντιμετώπισε κάποιες δυσκολίες στους πρώτους γύρους μέχρι να ζεστάνει το εμπρός σκληρό ελαστικό που επέλεξε (όπως και οι Marquez, Vinales, Aleix Espargaro) και να βρει καλό ρυθμό. Μέχρι να “ξεφορτωθεί” τα αδέρφια Espargaro με τα οποία έδωσε μάχη στην αρχή για τη δεύτερη θέση, ο Marquez που οδηγούσε την κούρσα είχε προλάβει να φτιάξει διαφορά της τάξης των 2,5”.

Με “καθαρή” πίστα μπροστά του ο Crutchlow ανέβασε ρυθμό προσπαθώντας να ακολουθήσει τον Ισπανό Παγκόσμιο Πρωταθλητή που ήταν το ακλόνητο φαβορί για τη νίκη. Όπως θα πει μετά τον αγώνα, “ήμουν πεπεισμένος ότι μπορούσα να “πιάσω” τον Marc στους τελευταίους 10 γύρους“.

Στον 9ο γύρο ωστόσο ο Ισπανός κάνει το λάθος, χάνει το μπροστινό στη στροφή 4 και πέφτει! Για πρώτη φορά στη φετινή σχεδόν τέλεια σεζόν δεν τερματίζει αγώνα. Προς τιμήν του θα δηλώσει αργότερα ότι η πτώση του οφείλεται καθαρά σε δικό του λάθος και δεν είχε να κάνει με το μπροστινό λάστιχο της Michelin.

Η μεγάλη ευκαιρία
Ο Crutchlow είχε μια μεγάλη ευκαιρία μπροστά του και δεν την άφησε να πάει χαμένη.

Ο Valentino Rossi στο μεταξύ, που ξεκινούσε από την 15η θέση του γκριντ, έκανε τρομερό αγώνα, καταφέρνοντας μέχρι τον 8ο γύρο να σκαρφαλώσει στην τρίτη θέση, η οποία έγινε δεύτερη, μετά την πτώση του MM93. Σε εκείνο το σημείο του αγώνα η διαφορά του από τον πρωτοπόρο πλέον Crutchlow ήταν στα 1,8”.

Βλέποντας ότι ο μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα, Jorge Lorenzo δεν είχε το ρυθμό για να διεκδικήσει μια θέση στο βάθρο, δεν μπήκε στη διαδικασία να ρισκάρει. Φέτος μετρά τέσσερα DNF (τα τρία λόγω πτώσεων) και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε να προσθέσει άλλο ένα, καθώς ο στόχος του πλέον είναι να πάρει τη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα. Προσπάθησε για κάποιους γύρους να διατηρήσει ανταγωνιστικό ρυθμό, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν μπορούσε να ακολουθήσει τον Βρετανό.

Υπήρξε και το “καμπανάκι” στον 17ο γύρο όταν έκανε λάθος στα φρένα της 4, με αποτέλεσμα να βγει προσωρινά εκτός, που τον αποτρέψει από το να πιέσει περισσότερο… Δεν είχε άλλωστε νόημα αφού όπως θα παραδεχθεί στις πρώτες του δηλώσεις μετά το τέλος του αγώνα “σήμερα ο Cal ήταν πολύ γρήγορος και πολύ δυνατός, συγχαρητήρια!”.

Πολύ καλό αγώνα έκανε και ο επόμενος team-mate του Doctor στη Yamaha, Maverick Vinales που ξεκινούσε από την 13η θέση.

Μέχρι τον 18ο γύρο ο Ισπανός είχε πιάσει τους Dovizioso - Aleix Espargaro που πάλευαν για την τελευταία θέση του βάθρου και άρχισε να μάχεται μαζί τους. Στις ευθείες η Ducati κατασπάραζε τις Suzuki, αλλά η διαφορά καλυπτόταν στα κλειστά κομμάτια. Ο Aleix Espargaro είχε το πάνω χέρι στη μάχη, αλλά όταν άρχισε να τον πιέζει ο ομόσταβλός του (Vinales) έκανε το λάθος και έπεσε χάνοντας το μπροστινό στη στροφή 4.

Από κει και πέρα ο Ισπανός δεν αντιμετώπισε πρόβλημα και ανέβηκε για τέταρτη φορά φέτος στο βάθρο (μετά τη νίκη στο Silverstone και την 3η θέση σε Le Mans και Motegi).

O Dovizioso τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ακολουθούμενος από τον Pol Espargaro. Η πτώση της καρό σημαίας βρήκε τον Jorge Lorenzo στην έκτη θέση, με τους Scott Redding, Bradley Smith, Danilo Petrucci και Jack Miller να συμπληρώνουν την πρώτη δεκάδα.

Ο προτελευταίος αγώνας της χρονιάς διεξάγεται το 3ήμερο 28-30 Οκτωβρίου στη Sepang της Μαλαισίας.

sport24.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics