Breaking News
28 Οκτωβρίου 2016

Ένα χρόνο μετά τις... εχθροπραξίες τους στη Sepang, οι δύο ανάβατες επιστρέφουν στη Μαλαισία με διαφορετική διάθεση.

Τι λένε για τι σχέση τους και γιατί ο Lin Jarvis πιστεύει πως ο Rossi έκανε λάθος (VIDEO).


«Γηράσκω δ'αεί πολλά διδασκόμενος», έλεγε φιλοσοφώντας ο Σόλωνας. Η ζωή είναι γεμάτη μαθήματα. Σε καθημερινή βάση. Μαθαίνεις από τα λάθη σου, από τις καταστάσεις που βιώνεις. Πάντα κάτι μένει. Κι αν έχεις κάνει το λάθος, συνετίζεσαι, βάζεις μυαλό.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΕΝΙΟΣ ΚΑΤΗΣ

Πέρσι, τέτοιες μέρες το βασικό θέμα συζήτησης για τους εμπλεκόμενους και όσους καταπιάνονται με τα MotoGP ήταν οι... εχθροπραξίες ανάμεσα στον Marc Marquez και τον Valentino Rossi στη Sepang.

Ξεκίνησε από τη λεκτική επίθεση του Ιταλού στον Ισπανό στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου όταν τον κατηγόρησε ότι στον προηγούμενο αγώνα, στο Phillip Island, λειτουργούσε υπέρ του Lorenzo και κορυφώθηκε στον αγώνα, με την πτώση του πιτσιρικά έπειτα από επαφή που είχε με τον πολυπρωταθλητή.

Ήταν το σημείο μηδέν, η στιγμή που το σπορ έπιασε πάτο.

Στους 12 μήνες που πέρασαν, κάτι έμαθαν από όλα αυτά. Και οι δύο. Ακόμα και ο 37χρονος Rossi που είναι ο πρεσβύτερος του γκριντ.

Ένα χρόνο μετά η κατάσταση έχει σαφώς βελτιωθεί. Και κομβικό σημείο γι' αυτήν την αλλαγή προς το καλύτερο έπαιξε ο θάνατος του Luis Salom στην Catalunya. Ήταν το "καμπανάκι" που θύμισε σε όλους πως κανείς δεν είναι άτρωτος...

Ήταν το σημείο για να βάλουν και οι δύο στην άκρη τον εγωισμό τους, να το φιλοσοφήσουν και να δώσουν τα χέρια.

Η σχέση τους δεν πρόκειται ποτέ να φτάσει ποτέ στο σημείο που ήταν προ 2015, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει από τη στιγμή που υπάρχει εκεχειρία.

Οι δύο αναβάτες ρωτήθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ενόψει του αγώνα της Μαλαισίας, για τη σχέση τους ένα χρόνο μετά τα όσα συνέβησαν.


"Έχει αλλάξει η σχέση μας, αλλά τώρα τα πράγματα είναι καλύτερα. Έχουμε μια επαγγελματική σχέση. Εξακολουθώ πάντως να έχω την ίδια άποψη που είχα για όσα συνέβησαν τότε", είπε ο Marquez, με τον Rossi να λέει: "Συμφωνώ μαζί του» και να προσθέτει στη συνέχεια: «Ο Marc έχει πει πως εκείνο το επεισόδιο τον βελτίωσε, εγώ από την άλλη δεν πιστεύω ότι είχα κάποιο κέρδος από όλα αυτά".

Για να καταλήξει: "Είναι πολύ σημαντικό να μη σκέφτομαι αυτό που συνέβη και να παραμείνω ήρεμος και συγκεντρωμένος σε αυτούς τους δύο τελευταίους αγώνες. Έχω ήδη μιλήσει στο παρελθόν για τις σκέψεις μου πάνω στο θέμα και δεν έχω αλλάξει ιδέα. απομένουν δύο αγώνες για την ολοκλήρωση της σεζόν και αντί να επιστρέφουμε στο παρελθόν το καλύτερο είναι να κοιτάμε μπροστά, στο μέλλον και στην επόμενη χρονιά".

"Ήταν λάθος του Valentino!"
O επικεφαλής της YMR, Lin Jarvis έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Μεταξύ άλλων ρωτήθηκε και για την κόντρα των δυο αναβατών που κορυφώθηκε στη Μαλαισία. Και η απάντησή του ήταν αφοπλιστική τονίζοντας πως ο Doctor χειρίστηκε λάθος την κατάσταση.

"To 2015 περιπλέχτηκε όταν ο Valentino πείστηκε ότι ο αγώνας στην Αυστραλία είχε χειραγωγηθεί. Μετά τη συνέντευξη Τύπου της Μαλαισίας, όλα άλλαξαν. Θα μου άρεσε να μην είχε μιλήσει γι' αυτό ή να μην έλεγε τίποτα. Οι αναβάτες πρέπει να είναι πιο διακριτικοί. Δεν πιστεύω ότι το να λες πάντα αυτό που σκέφτεσαι είναι απαραιτήτως καλή ιδέα. Και αυτό είναι κάτι που ισχύει για τον Valentino και τον Jorg", είπε ο Jarvis και συνέχισε, αναλύοντας το σκεπτικό του:

"Αν ο Rossi δεν ήταν τόσο σκληρός με τον Marquez στη συνέντευξη Τύπου της Sepang, είμαι βέβαιος ότι δεν θα είχε προκαλέσει την τεράστια αντίδραση του Marquez, όπως έγινε. Ήταν λάθος του Valentino. Θα μπορούσε να ήταν Πρωταθλητής ο Valentino αν κρατούσε τη σιωπή του, αντ' αυτού η κατάσταση έγινε εκρηκτική".


"Είναι αναβάτες και δεν μπορείς να τους ελέγξεις παρά μόνο να τους δώσεις κάποιες συμβουλές. Ο Valentino θα μπορούσε να είχε διαχειριστεί με διαφορετικό τρόπο την κατάσταση. Και ο Jorge έπαιξε το ρόλο του, καθώς αισθάνθηκε ότι προσβλήθηκε από τον Valentino. Ο Valentino είναι μάστερ στον ψυχολογικό πόλεμο. Όταν όμως βρίσκεις τον εαυτό σου αντιμέτωπο με κάποιον σαν κι εσένα ίσως δεν δουλεύει ή ενδεχομένως το αποτέλεσμα είναι αντίθετο από αυτό που περιμένεις. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι αν είχε χειριστεί διαφορετικά την κατάσταση το τελικό αποτέλεσμα στο Πρωτάθλημα θα ήταν διαφορετικό".

Sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics