Breaking News
30 Αυγούστου 2016

Πολιτικοί, βουλευτές, αρχηγοί κομμάτων και επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση για την παρουσίαση των Ελλήνων αθλητών της Παραολυμπιακής ομάδας, που θα βρεθεί στο Ρίο και θα συμμετέχει στους Αγώνες (7-18 Σεπτεμβρίου).

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Α` Αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Κουράκης (ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής), ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Δημήτρης Καμμένος (ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος), ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρών, Βασίλης Λεβέντης, ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, βουλευτές (Άννα Καραμανλή κ.α.), δήμαρχοι (Ψινάκης, Πατούλης, Παχατουρίδης κ.α.), ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

«Όλοι σας αναγνωρίζουμε, δεδομένη η επιτυχία σας»

Ο Πρόεδρος της ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ευχήθηκε στους αθλητές να τα καταφέρουν στο Ρίο, τονίζοντας πως οι επιτυχίες τους καταγράφονται σε κάθε τους προσπάθεια.

«Οι ευχές όλων μας σας συνοδεύουν στο Ρίο ντε Τζανέιρο για νέες μεγάλες επιδόσεις, σαν κι αυτές που έχετε επιτύχει ως τώρα κι ακόμη μεγαλύτερες.

» Είμαστε βέβαιοι γι’ αυτές, αφού ξέρουμε καλά το υψηλό ήθος σας και την ανυπέρβλητη δύναμη της ψυχής σας. Εκτός όμως από τις ευχές μας σας συνοδεύει και η γενική αναγνώριση, ως Ελλήνων Αθλητών οι οποίοι με τις λαμπρές επιδόσεις τους αλλά, κυρίως, με το πραγματικά εμβληματικό παράδειγμα της ζωής τους είναι πανάξιοι εκπρόσωποι του γνήσιου Ολυμπιακού Πνεύματος και Ιδεώδους. Καλή επιτυχία. Είμαστε και θα είμαστε πάντα υπερήφανοι για σας», κατέληξε ο ΠτΔ .

«Στο πλευρό των αθλητών η πολιτεία»

Ο υφυπουργός αθλητισμού Σταύρος Κοντονής σχολίασε: «Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους αθλητές, γιατί την τελευταία χρονική περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε μία εκστρατεία παραπληροφόρησης. Ιδίως για την ομάδα που φεύγει αύριο και θα συμμετάσχει στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Η Παραολυμπιακή Επιτροπή δεν είχε μόνο τη συμπάθεια, είχε και την έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης. Ήμασταν πλάι σ’ αυτή την προσπάθεια από την αρχή. Το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπήρχε μία σοβαρή παρένθεση ανάταξης αθλητικών χώρων, εκεί που προπονείστε. Οι χώροι ήταν ανεπαρκείς έως επικίνδυνοι και θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο κ. Φουντουλάκη για την συνεισφορά του σε ιδέες και παρεμβάσεις. Μεσούντος του θέρους βρεθήκαμε μπροστά στην άνοιξη του αθλητισμού. Και λέω σε όλους εσάς ότι δεν είναι Αλκυονίδες μέρες. Είναι πραγματική άνοιξη την οποία πετύχαμε με την βοήθειά σας, τη βοήθεια των γονιών σας, το κράτος και τους χορηγούς σας. Αυτή την άνοιξη θα την κρατήσετε στις καρδιές σας και σας ευχόμαστε καλό ταξίδι και καλή επιτυχία».

Τέλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, Γιάννης Βαρδακαστάνης είπε: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση σας μεταφέρω το μήνυμα και τις ευχές όλων των Ελλήνων με αναπηρία. Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα της χώρας είναι μαζί σας. Να απολαύσετε ανθρώπινα αυτή την εξαιρετική συμμετοχή. Μέσα από τη συμμετοχή σας εκπροσωπείτε λαμπρά τη χώρα στο Ρίο. Καλό ταξίδι, δώστε τη μάχη, δυνατά, γερά. Σας εύχομαι κάθε επιτυχία»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Caravel και οι προσκεκλημένοι συνεχάρησαν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες Γιώργο Φουντουλάκη, ευχόμενοί του τα καλύτερα. Ήδη τα πρώτα γκρουπ των αθλητών έχουν αναχωρήσει για το Ρίο, ενώ οι υπόλοιποι θα μπουν στο αεροπλάνο τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (31/8).

Δείτε φωτογραφίες και τις συνεντεύξεις του Ευάγγελου Κακοσαίου και της Δωροθέας Ποιμενίδου, που μίλησαν στην κάμερα του gTV:

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics