Breaking News
30 Σεπτεμβρίου 2016

Στο... δρόμο για το Λας Πάλμας βρίσκεται η αποστολή της Εθνικής Ανδρών, ενόψει του Σαββατιάτικου αγώνα με την Ισπανία για τον 3ο γύρο της προκριματικής διαδικασίας του Ευρωβόλεϊ 2017.



Μετά από καθυστέρηση 45 λεπτών, η ελληνική ομάδα έφτασε στην Κωνσταντινούπολη από όπου και θα «πετάξει» για την Βαρκελώνη και εν συνεχεία με τρίτη πτήση για το Λας Πάλμας. Παρά το… δύσκολο της ημέρας, οι παίκτες του Σωτήρη Δρίκου δηλώνουν έτοιμοι για την μεγάλη «μάχη» και το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πολωνίας (2017).

Αποστολή ΠΣΑΤ στο Λας Πάλμας: Γιώργος Μαντζιούκης

Στεφάνου: «Να αρπάξουμε την ευκαιρία»

Ο Γιώργος Στεφάνου είναι ένας από τους τρεις παίκτες (Τζούριτς, Ανδρεάδης οι άλλοι δύο) που αγωνίστηκε στην τελευταία συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (2009 στην Σμύρνη της Τουρκίας) και βρίσκεται στην αποστολή για το Λας Πάλμας, επιθυμώντας να βρεθεί εκ νέου σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο λίμπερο της ελληνικής ομάδας δήλωσε σχετικά:

«Μας δίνεται η ευκαιρία να διεκδικήσουμε το εισιτήριο μας για το επόμενο ευρωπαϊκό, απέναντι σε μία ομάδα η οποία από όσο γνωρίζω είναι στα μέτρα μας. Εύκολο δεν είναι για τον απλούστατο λόγο για τον οποίο η ομάδα αυτή τη στιγμή αρχίζει και σταθεροποιεί την απόδοση της.

Θα πρέπει να κάνει καλές εμφανίσεις, να παίρνει δύσκολα παιχνίδια, για να μπορέσει να εμφανιστεί ξανά σε μεγάλες διοργανώσεις. Δεν πρέπει να μπαίνουμε στη διαδικασία του ότι το πρώτο παιχνίδι είναι στην Ισπανία.

Πρέπει να κάνεις κι εκτός έδρας νίκες και μετά από δύσκολα ταξίδια, να είσαι έτοιμος κάθε στιγμή. Είμαστε σε καλό επίπεδο, τα δύο τουρνουά μας έδωσαν αυτοπεποίθηση και σιγουριά για αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Σίγουρα η νίκη μας με το Βέλγιο διαφέρει, αλλά όλη η παρουσία μας στα δύο τουρνουά ήταν εποικοδομητική.

Αλλαγές υπάρχουν σε όλα τα επίπεδα από το 2009. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία μίξη παλιών και νέων αθλητών και το καλό είναι ότι πολλοί από αυτούς αγωνίζονται στο εξωτερικό και λαμβάνουν πολύτιμες εμπειρίες.

Η ομάδα έχει ταλέντο και διάθεση και θεωρώ ότι είναι η σωστή στιγμή να αρπάξει την ευκαιρία και να αγωνιστεί σε μεγάλες διοργανώσεις».

Η επιστροφή του Τερζή σε γνώριμα λημέρια

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Θάνο Τερζή, καθώς το 2005 είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Λας Πάλμας στην Α1 της Ισπανίας.

Ο έμπειρος πασαδόρος της Εθνικής αναφέρθηκε στην επιστροφή του στα Κανάρια αλλά και τους αγώνες με την Ισπανία:

«Δύσκολο το ταξίδι αλλά και το παιχνίδι. Έχουμε μία μέρα να ξεκουραστούμε. Θεωρώ ότι όταν έχεις τέτοιο παιχνίδι μπροστά σου προετοιμάζεσαι ανάλογα.

Θεωρώ ότι είναι θετικό πως το δεύτερο παιχνίδι θα γίνει στην Κοζάνη αλλά θα χτυπήσουμε και το πρώτο στην Ισπανία.

Έχω αγωνιστεί στην Λας Πάλμας το 2005, έζησα μία σεζόν ολόκληρη και χαίρομαι που θα ξαναπαίξω στο ίδιο γήπεδο. Είναι ένα πολύ ωραίο γήπεδο, σχετικά καινούριο, χωρά 5.000 κόσμο αλλά δεν νομίζω να γεμίσει, καθώς ο περισσότερος κόσμος ασχολείται με το μπάσκετ εκεί.

Θα δω τον τότε προπονητή μου και πρώην συμπαίκτες και αυτό με χαροποιεί, αλλά εκεί πάμε για ένα συγκεκριμένο σκοπό.

Την Ισπανία την ξέρουμε από τα φιλικά και ξέρουμε ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε. Η ομάδα έδειξε ότι έχει μεγάλη δίψα, προετοιμάζεται σχεδόν δύο μήνες για αυτό τον σκοπό. Αξίζουμε να βρεθούμε σε μεγάλη διοργάνωση, η ομάδα έχει μία καλή φουρνιά αθλητών».

Ανδρεάδης: «Το μάτι του τίγρη»

Αποφασισμένος για την πρόκριση εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο Ανδρέας Ανδρεάδης, ο οποίος ανέφερε:

«Μετά από χρόνια έχουμε μία πρόκληση μπροστά μας και πιστεύω πως είναι στο χέρι μας. Πρέπει να εμφανιστούμε σοβαροί, ταπεινοί και να μπούμε μέσα στο γήπεδο για τη νίκη.

Έχουμε ξανασυναντηθεί με τους Ισπανούς σε φιλικά παιχνίδια, πιστεύω ότι μπορούμε να τους κερδίσουμε μέσα στη χώρα τους. Θέλουμε να βάλουμε την Εθνική σε μια άλλη τροχιά. Εμείς παίζουμε μέσα στο γήπεδο, εμείς τα κάνουμε εύκολα ή δύσκολα.

Είμαστε καλά προετοιμασμένοι για να ανταπεξέλθουμε σε αυτούς τους δύσκολους αγώνες. Έχω μάθει να μην έχω στη ζωή μου δικαιολογίες για ταξίδια και κάτι άλλο. Ή ταν ή επί τας. Πρέπει να μπούμε μέσα να κερδίσουμε, να έχουμε το μάτι του τίγρη, γιατί πρόκειται για μία μεγάλη ευκαιρία μπροστά μας».

Υπενθυμίζουμε ότι στην αποστολή της Εθνικής ο Ομοσπονδιακός τεχνικός Σωτήρης Δρίκος και ο συνεργάτης του Νίκος Ζαλμάς επέλεξαν τους ακόλουθους αθλητές: Θάνος Τερζής, Κώστας Στιβαχτής, Δημήτρης Τζούριτς, Γιώργος Τζιουμάκας, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Γιώργος Πετρέας, Δημήτρης Σουλτανόπουλος, Ανδρέας Ανδρεάδης, Νίκος Ζουπάνι, Γιώργος Στεφάνου.

Το προπονητικό επιτελείο και οι συνοδοί: Σωτήρης Δρίκος (Α’ προπονητής), Νίκος Ζαλμάς (Β’ προπονητής), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Στέλιος Ναβροζίδης (φυσικοθεραπευτής), Λάμπρος Δάνας (γυμναστής), Μάριος Γκιούρδας (μάνατζερ), Γιώργος Μαντζιούκης (δημοσιογράφος).

Ο αγώνας με την Ισπανία θα διεξαχθεί το Σάββατο 1Οκτωβρίου και ώρα 21:00 και θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ3, ενώ ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 (απευθείας μετάδοση ΕΡΤ1) στο κλειστό της Λευκόβρυσης στην Κοζάνη (η προπώληση των εισιτηρίων που θα κοστίζουν 7 ευρώ θα ξεκινήσει από το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας και θα υπάρχει νεότερη ανακοίνωση για τα σημεία πώλησης).

Υπενθυμίζουμε ότι στον 3ο γύρο της προκριματικής φάσης την πρόκριση για τα τελικά παίρνει η ομάδα που θα συγκεντρώσει περισσότερους βαθμούς μετά την ολοκλήρωση των δύο αναμετρήσεων (η νίκη με 3-0 και 3-1 δίνει 3 βαθμούς στο νικητή και 0 βαθμούς στον ηττημένο, η νίκη με 3-2 δίνει 2 βαθμούς στο νικητή και 1 βαθμό στον ηττημένο).

Σε περίπτωση που οι δύο ομάδες με την ολοκλήρωση και του δεύτερου αγώνα έχουν τους ίδιους βαθμούς, τότε η πρόκριση κρίνεται στο «χρυσό σετ» που ολοκληρώνεται στους 15 πόντους.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics