Breaking News
31 Δεκεμβρίου 2016

 

Το Sport24.gr κάνει ένα πρώτο απολογισμό για τις ομάδες της Volleyleague. Ποιοι ξεχώρισαν, οι αριθμοί των πρωταγωνιστών και η κορυφαία επτάδα του πρώτου γύρου.


Ο πρώτος γύρος της Volleyleague ολοκληρώθηκε και έχουμε μία πρώτη εικόνα από τη δυναμική των ομάδων της κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός είναι πρώτος και αήττητος χωρίς να έχει εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την απόδοσή του κάτι που αντίθετα έχουν κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Παμβοχαϊκός. Ερωτηματικό για τη συνέχεια αποτελεί ο Ηρακλής ο οποίος βάσισε πολλά από το επιθετικό του παιχνίδι στον Καλαντάτζε, ενώ όλοι περιμένουμε να δούμε τον ΠΑΟΚ να αγωνίζεται κομπλέ.

Ο "δικέφαλος του Βορρά" με τη νέα χρονιά αναμένεται σιγά σιγά να βρίσκει ρυθμό με τον Γκόμες να έχει ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού του και τον Ντάντε να ανεβαίνει σιγά σιγά. Βέβαια, ο Γιάννης Καλμαζίδης θα πρέπει να έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την εικόνα των Σωτηρίου και Σακόγλου οι οποίοι έδωσαν μεγάλες λύσεις και έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν όποτε τους ζητηθεί.

Ο Ολυμπιακός από την άλλη μπορεί να είναι πρώτος και αήττητος όμως έχει τα δικά του θέματα που πρέπει να λύσει. Στεφάνου και Κοκκινάκης πρέπει να παίζουν στην υποδοχή και για τον Τσούπκοβιτς ο οποίος όποτε τον σημάδεψαν οι αντίπαλοι δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι βρίσκεται στην τελευταία (!!!) θέση της σχετικής λίστας με μόλις 15,74% στον συγκεκριμένο τομέα. Παράλληλα, το δίδυμο των κεντρικών που αποτελούν οι Κόστα και Νταφ δεν έχει εντυπωσιάσει, ενώ είναι δεδομένο ότι ο Λίμπερμαν Αγκάμες θα ανεβαίνει μέσα στη χρονιά. Στα θετικά για τον Μπόσκαν είναι το μεγάλο βάθος πάγκου που μπορεί να δώσει σπουδαίες λύσεις όταν χρειαστεί όπως έγινε με τον Φράγκο στα ντέρμπι με ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό.

Οι πράσινοι από την πλευρά τους παίρνουν δικαιολογημένα τον τίτλο της καλύτερης ομάδας του πρώτου γύρου με τον τελευταίο ένα μήνα να είναι εντυπωσιακή. Ένα σύνολο που φτιάχτηκε για την τετράδα, ωστόσο μέχρι στιγμής δείχνει ικανό να κάνει περισσότερες ζημιές από ό,τι αρχικά υπολογιζόταν. Ο Παναθηναϊκός έχει την ταυτότητα του Ανδρεόπουλου και τον Θάνο Μαρούλη να κάνει εντυπωσιακές εμφανίσεις στην καλύτερη σεζόν του. Πλέον, οι πράσινοι καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα του πόσο θα αντέξουν αφού λύσεις από τον πάγκο δεν υπάρχουν. Παράλληλα, θα ήταν άδικο να μην αναφερθούμε στον Τσίροβιτς ο οποίος είναι ο παίκτης αποκάλυψη της φετινής σεζόν.

Από εκεί και πέρα αναμένεται να δούμε μία μάχη για την πρώτη τετράδα με τον Παμβοχαϊκό να έχει ένα μικρό προβάδισμα εξαιτίας της εντυπωσιακής του παρουσίας, ενώ ο Ηρακλής θα πρέπει να βρει τον διάδοχο του Καλαντζάντζε ο οποίος στην αρχή της χρονιάς ήταν εντυπωσιακός, αλλά μετά τον τραυματισμό του στο γόνατο έπεσε σημαντικά η απόδοσή του με αποκορύφωμα το ματς με τον Παναθηναϊκό. Κηφισιά και Φοίνικας δείχνουν να ανεβαίνουν παιχνίδι με το παιχνίδι έχοντας δύο από τους μεγαλύτερους "μπόμπερ" του πρωταθλήματος. Γιορντάνοφ και Μρντακ είναι όλα τα λεφτά για τις ομάδες τους και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συνέχεια.

Στη μάχη της παραμονής η Ορεστιάδα μοιάζει ήδη με το ένα πόδι στην Α2 και από εκεί και πέρα Κύζικος και Ηρακλής Χαλκίδας αναμένεται να παλέψουν ώστε να αγωνίζονται και του χρόνου στη Volleyleague.

Η VOLLEYLEAGUE ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ
Ο πιο εύκολος τρόπος για να έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το τι έχουμε δει μέχρι στιγμής στη Volleyleague είναι με τη βοήθεια των αριθμών. Στα παρακάτω γραφήματα θα δείτε τους πρώτους δέκα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της διοργανώτριας αρχής.

Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΠΤΑΔΑ ΤΟΥ SPORT24.GR
Αρκετοί ήταν οι παίκτες οι οποίοι θα μπορούσαν να μπουν στη συγκεκριμένη κατηγορία. Η δική μας επτάδα σε σχέση με εκείνη που επέλεξαν οι προπονητές έχει τρεις αλλαγές. Ο Παπαγγελόπουλος παίρνει δίκαια τη θέση του Νταφ με τους αριθμούς να μιλούν από μόνοι τους. Ο κεντρικός της Κηφισιάς είναι πρώτος μπλοκέρ του πρωταθλήματος και τρίτος παίκτης σε αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Η δεύτερη αλλαγή γίνεται στα άκρα εκεί όπου επιλέξαμε τον Τσίροβιτς αντί του Πέτι σε μία δύσκολη επιλογή αφού και ο ακραίος του Παμβοχαϊκού κάνει εξαιρετικό πρωτάθλημα, ενώ δεν γινόταν να βγει εκτός ο Σαφράνοβιτς που έκανε πάρα πολλές δουλειές στον ΠΑΟΚ. Η τελευταία αλλαγή είναι στη θέση του λίμπερο όπου βάλαμε τον Δαρίδη αντί του Στεφάνου με τον παίκτη του Παναθηναϊκού σύμφωνα με τους αριθμούς να είναι ο καλύτερος υποδοχέας της Volleyleague σε αυτόν τον πρώτο γύρο.

Οι θέσεις που συμφωνήσαμε ήταν αυτές του διαγώνιου με τον Γιορντάνοφ να κάνει μία εξαιρετική χρονιά, του Μαρούλη ο οποίος έχει μεγάλο μερίδιο στην εξαιρετική πορεία του Παναθηναϊκού, τον συμπαίκτη του Λούκας Ρανγκέλ και τον Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς.

Αναλυτικά οι επιλογές μας


Πασαδόρος: Θάνος Μαρούλης (Παναθηναϊκός)

Διαγώνιος: Μπόγιαν Γιορντάνοφ (Κηφισιά)

Ακραίοι: Λάζαρ Τσίροβιτς (Παναθηναϊκός), Αλεξάντερ Σαφράνοβιτς (ΠΑΟΚ)

Κεντρικοί: Λούκας Ρανγκέλ (Παναθηναϊκός), Νίκος Παπαγγελόπουλος (Κηφισιά)

Λίμπερο: Άκης Δαρίδης (Παναθηναϊκός)

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics