Breaking News
21 Απριλίου 2017

Ο Λευτέρης Πετρούνιας δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την άνετη πρόκριση του στον τελικό των κρίκων στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και στάθηκε στη διπλή ελληνική παρουσία στον αγώνα του Σαββάτου (22/4).



Άλλο ένα χρυσό μετάλλιο σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής, το τρίτο στην σειρά, φιλοδοξεί να κάνει δικό του ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Κλουζ της Ρουμανίας. Για τον "άρχοντα των κρίκων", οι ώρες μετρούν αντίστροφα μέχρι τον τελικό του Σαββάτου (22/04, 13:30 - 16:40 ώρα Ελλάδας), στον οποίο θα υπάρχει μία ανεπανάληπτη διπλή ελληνική παρουσία, σε συνδυασμό με την πρόκριση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη.

Έπειτα από την επίδειξη δύναμης του προκριματικού, όπου πρώτευσε με 15,366 βαθμούς, ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Ρίο ετοιμάζεται να εντυπωσιάσει ξανά τους 5.000 θεατές που θα γεμίσουν την "Σάλα Πολιβαλέντα".

Μαζί του στον τελικό θα βρεθούν, κατά σειρά πρόκρισης, οι Αρτούρ Τοβμασιάν (Αρμενία, 15,033 β.), Κόρτνι Τάλοχ (Βρετανία, 14,933 β.), Βαχάγκν Νταβτιάν (Αρμενία, 14,866 β.), Ίγκορ Ραντιβίλοφ (Ουκρανία, 14,833 β.), Ντμίτρι Λάνκιν (Ρωσία, 14,766 β.), Ιμπραΐμ Τσολάκ (Τουρκία, 14,733 β.) και φυσικά ο Κωνσταντινίδης (14,700 β. στον προκριματικό).

Παρότι ορισμένοι από τους αντιπάλους έχουν ίσο ή ακόμα και υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (ο Τάλοχ ξεκινά από 6,40), η ποιότητα της εκτέλεσης είναι αυτή που κάνει τη διαφορά υπέρ του Πετρούνια, φέρνοντάς τον ξεκάθαρα σε θέση ισχύος.

"Έμεινα πολύ ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα του προκριματικού. Ακόμα και το βήμα που έκανα στην έξοδο του προγράμματός μου ήταν ελεγχόμενο: Ένιωσα πολύ καλά με την υπόλοιπη εκτέλεσή μου και θεώρησα πως δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρω επιδιώκοντας μία τέλεια προσγείωση", είπε ο Λευτέρης Πετρούνιας και συμπλήρωσε: "Η πορεία αυτή αποτελεί τον καρπό μίας οργανωμένης προσπάθειας και ενός πολύ δυνατού επιτελείου, στο οποίο έχουν σημαντική θέση ο προπονητής μου Δημήτρης Ράφτης, ο γιατρός Οδυσσέας Παξινός και η φυσιοθεραπεύτρια Ιβάνα Τζούριτς".

Βάσει κλήρωσης, ο αθλητής της Ειρήνης Περιστερίου θα κληθεί να εκτελέσει το πρόγραμμά του μόλις 3ος μεταξύ των οκτώ φιναλίστ, στοιχείο που θεωρητικά δεν τον ευνοεί, αλλά ο ίδιος δεν επηρεάζεται: "Η σειρά εκτέλεσης δεν έχει σημασία για μένα. Τα τελευταία χρόνια, έχω συνηθίσει να αγωνίζομαι σε οποιαδήποτε σειρά. Είτε αγωνιστώ πρώτος, είτε τελευταίος, είτε ενδιάμεσα, ο στόχος δεν αλλάζει...".

Εκείνο στο οποίο πραγματικά έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα ο «άρχοντας των κρίκων», είναι το γεγονός ότι η Ελλάδα θα έχει για πρώτη φορά διπλή εκπροσώπηση στον τελικό του ίδιου οργάνου, επίτευγμα ανεπανάληπτο στην ιστορία της ελληνικής ενόργανης στο θεσμό:

"Είναι μεγάλη επιτυχία η πρόκριση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη. Για πρώτη φορά θα έχουμε δύο αθλητές στον ευρωπαϊκό τελικό του ίδιου οργάνου. Αυτό αποδεικνύει ότι έχουμε πολλούς άξιους αθλητές στις Εθνικές ομάδες και ότι διαθέτουμε πλέον μία σχολή πρωταθλητών στους κρίκους, που ξεκίνησε με τις σπουδαίες διακρίσεις του Δημοσθένη Ταμπάκου και συνεχίζεται μέχρι σήμερα".

Οι τελικοί οργάνων του Σαββάτου (22/04), όπως και της Κυριακής (23/04), θα μεταδοθούν «ζωντανά» τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2, αλλά και διαδικτυακά, μέσα από την πλατφόρμα της Eurovision.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου και οι ελληνικές συμμετοχές:

Σάββατο 22 Απριλίου

13:30 - 16:40: Τελικοί οργάνων, Α’ σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Πλάγιος ίππος, Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 23 Απριλίου

13:30 - 16:40: Τελικοί οργάνων, Β’ σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Δίζυγο, Μονόζυγο

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics