Breaking News
11 Μαρτίου 2017

Ο Γιώργος Τζάνος είχε πει "όχι" το 2010 στα 4.000 ευρώ μηνιαίως που του προσέφεραν οι Κροάτες, για να συνεχίσει να τιμά το Εθνόσημο.

Διαβάστε την ιστορία του.

Μία από τις πιο ρομαντικές ιστορίες στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτή του στενού πρέσινγκ που έκανε η κροατική ομοσπονδία καράτε στον Έλληνα πρωταθλητή Γιώργο Τζάνο για να λάβει την κροατική υπηκοότητα και να παίξει με τα χρώματα των "Vatreni".

Η ιστορία αυτή έγινε το 2010 όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Γιώργος Τζάνος όταν οι Κροάτες του προσέφεραν ηγετική θέση στην εθνική τους ομάδα και 4.000 ευρώ το μήνα συν τα πριμ των επιτυχιών. Ο καρατέκα της κατηγορίας των -84 κιλών απέρριψε πανηγυρικά τους Κροάτες αναφέροντας τότε σε επίσημη δήλωσή του: "Δεν το δέχθηκα, διότι προτίμησα να αγωνίζομαι για τη σημαία της Ελλάδας που λατρεύω τόσο πολύ".

Την αποκάλυψη την έκανε ο ίδιος ο Τζάνος κατά την επίσκεψη της ομάδας καράτε στον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κύριο Μπιτσαξή το 2010. Αναλυτικά η δήλωση του Γιώργου Τζάνου, όπως μεταφέρθηκε στο Δελτίο Τύπου της ΓΓΑ ήταν:

"Ήταν πολύ σημαντικό που ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε κάποια προβλήματα που υπάρχουν στην Εθνική μας ομάδα. Ιδιαίτερα του τονίσαμε ότι φέτος οι αθλητές πήγαμε στη Σερβία, πληρώνοντας ο καθένας τα έξοδά του.

Γνωρίζουμε τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, αλλά πιστεύουμε ότι ο κ. Μπιτσαξής θα συμβάλει στη βελτίωση της κατάστασης που υπάρχει στο άθλημά μας. Δεν μπορούμε πλέον να βάζουμε λεφτά από την τσέπη μας για να πηγαίνουμε σε αγώνες στο εξωτερικό. Θα σας πω ένα παράδειγμα.

Πριν από λίγες ημέρες μου έκαναν πρόταση από την ομάδα της Κροατίας, να έχω μια δεύτερη υπηκοότητα και να αγωνίζομαι με την Εθνική τους ομάδα με πολλές οικονομικές απολαβές.

Συγκεκριμένα μου πρότειναν μηνιαίο μισθό 4.000 ευρώ, συν τα πριμ για τις επιτυχίες. Δεν το δέχθηκα, διότι προτίμησα να αγωνίζομαι για τη σημαία της Ελλάδας που λατρεύω τόσο πολύ."

Ο Γιώργος Τζάνος, επτά χρόνια μετά συνεχίζει τη φοβερή του πορεία εντός ελληνικών συνόρων με πιο πρόσφατη επιτυχία την πρώτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ενώ μερικούς μήνες νωρίτερα κατέκτησε την 3η θέση στο άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα του "Open de Paris".

fightsports.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics