Breaking News
01 Φεβρουαρίου 2017

 

Την πρόοδο των εργασιών στο Κλουζ-Ναπόκα, ενόψει του προσεχούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών-γυναικών, επιθεώρησαν οι αξιωματούχοι της UEG, οι οποίοι βρέθηκαν στη ρουμανική πόλη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου.

ζ-Ναπόκα, ενόψει του προσεχούς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ενόργανης ανδρών-γυναικών, επιθεώρησαν οι αξιωματούχοι της UEG, οι οποίοι βρέθηκαν στη ρουμανική πόλη από τις 26 έως τις 29 Ιανουαρίου. Ανάμεσά τους ήταν ο Νίκος Προβιάς, με την ιδιότητα του μέλους της Τεχνικής Επιτροπής ενόργανης ανδρών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

Ως είθισται κάθε Ιανουάριο, οι αρμόδιες Τεχνικές Επιτροπές της UEG πραγματοποίησαν την πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς στην πόλη που θα φιλοξενήσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, για να ελέγξουν τον βαθμό ετοιμότητας των «οικοδεσποτών» και να πάρουν αρκετές σημαντικές αποφάσεις.

«Επισκεφθήκαμε το κλειστό γυμναστήριο, τους χώρους των προπονητηρίων - προθερμαντηρίων και τα ξενοδοχεία που προορίζονται για τη διαμονή των ξένων αποστολών, για να δούμε αν πληρούν τις προδιαγραφές που θέτει η UEG. Διαπιστώσαμε ότι οι διοργανωτές είναι λίγο πίσω σε ορισμένα σημεία, αλλά σε κάποια άλλα βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο ετοιμότητας», τόνισε ο Νίκος Προβιάς, στον οποίο ανατέθηκε ο ιδιαίτερα τιμητικός ρόλος του υπεύθυνου κριτών της ευρωπαϊκής ζώνης για το 2017.

Αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας εξπέρ θα είναι ο αρμόδιος για την επίβλεψη των κριτών ενόργανης ανδρών στις φετινές διοργανώσεις της UEG (ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Ολυμπιακό Φεστιβάλ Ευρωπαϊκής Νεότητας, κλπ.), καθώς και για την εκπαίδευση και ενημέρωση των συναδέλφων του από όλη την Ευρώπη.

Στην συνεδρίαση των επιτροπών στο Κλουζ-Ναπόκα συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι αλλαγές που θα υπάρξουν στον τομέα της έκδοσης των ηλεκτρονικών αποτελεσμάτων, αφού πλέον την σχετική ευθύνη θα έχει η εταιρεία χρονομέτρησης “SmartScoring” από το Αζερμπαϊτζάν, ως νέος επίσημος συνεργάτης της UEG, αντικαθιστώντας έπειτα από δεκαετίες την ελβετική “Swiss Timing”.

«Συζητήσαμε με τους υπεύθυνους της ‘SmartScoring’, η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα με διαφορετικό τρόπο, για το πώς θα μπορέσουμε να κάνουμε το άθλημα πιο ελκυστικό και κατανοητό για όλους τους θεατές, μέσα από ορισμένες καινοτομίες», σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Προβιάς. Η γενική δοκιμή της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος της “SmartScoring” θα γίνει στο παγκόσμιο κύπελλο ενόργανης του Μπακού, στα μέσα Μαρτίου.

Στο φετινό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, που θα διεξαχθεί από τις 19 έως τις 23 Απριλίου και περιλαμβάνει μόνο ατομικά αγωνίσματα (σύνθετο ατομικό και επιμέρους όργανα), έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 295 αθλητές και αθλήτριες από 37 χώρες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται έξι Έλληνες και τέσσερις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, που θα διεκδικήσουν τη διάκριση, στην πρώτη μεγάλη διοργάνωση του νέου Ολυμπιακού κύκλου.

Γιορτή για τα 35 χρόνια της UEG στη Λοζάνη

Η καρδιά της ευρωπαϊκής γυμναστικής θα χτυπά τις επόμενες μέρες στη Λοζάνη, όπου η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γυμναστικής (UEG) θα γιορτάσει τα 35 χρόνια από την ίδρυσή της και μαζί την μετεγκατάστασή της σε νέα γραφεία. Παράλληλα, η Εκτελεστική Επιτροπή της UEG θα συνεδριάσει για πρώτη φορά μέσα στο 2017, παρόντος του επικεφαλής της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη.

Η UEG, που ιδρύθηκε το 1982 από 15 εθνικές Ομοσπονδίες της Δυτικής Ευρώπης, αριθμεί σήμερα 50 χώρες - μέλη και εκπροσωπεί σχεδόν 10 εκατομμύρια εν ενεργεία αθλητές σε όλα τα μήκη και πλάτη της «Γηραιάς Ηπείρου».

Η συμπλήρωση 35 ετών από τη δημιουργία της θα γιορταστεί την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου με μία λαμπρή εκδήλωση, η οποία θα συνοδευτεί από τη μετακόμιση στα νέα της γραφεία στη Λοζάνη, στο ίδιο κτίριο όπου μέχρι πρόσφατα βρισκόταν η αντίστοιχη έδρα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής (FIG).

Επιπλέον, στο νέο «σπίτι» της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Γυμναστικής θα πραγματοποιηθεί η πρώτη φετινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της, στις 2 και 3 Φεβρουαρίου. Παρών θα είναι, ως μέλος της Εκτελεστικής, ο πρόεδρος της Ε.Γ.Ο., Θανάσης Βασιλειάδης.

Ταυτόχρονα, θα αναλάβει δράση μία ειδική Ομάδα Εργασίας, με στόχο να παρουσιάσει έναν «οδικό χάρτη» για το μέλλον της ευρωπαϊκής γυμναστικής σε δέκα μήνες και συγκεκριμένα στο 27ο Συνέδριο της UEG στο Σπλιτ της Κροατίας (1-2 Δεκεμβρίου), εκεί όπου θα εκλεγεί ο διάδοχος του Γάλλου προέδρου Ζορζ Γκελζέκ, ο οποίος έχει δηλώσει ότι θα αποχωρήσει, έπειτα από την ολοκλήρωση συνολικής θητείας οκτώ ετών.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics