Breaking News
06 Μαρτίου 2017

 

O Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 για την μεγάλη του επιτυχία.


O Κώστας Φιλιππίδης, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο επί κοντώ στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου του Βελιγραδίου, μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και στην εκπομπή «Πνίξτε τον φουνταριστό» με τον Μηνά Τσαμόπουλο και τον Γιώργο Θαναηλάκη.

Για τον αγώνα στο Βελιγράδι:

"Ήταν ένας αγώνας που λειτούργησε με τον τρόπο που θέλαμε. Όλα είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά κάθε αγώνας είναι απρόβλεπτος. Προσπαθείς πάντα για το καλύτερο".

Για το αν είναι αθλητής αγώνων:

"Κάνω πάνω από τριάντα αγώνες μέσα στην σεζόν, κι αυτό γίνεται πάνω από δέκα χρόνια. Από όταν ήμουν μικρός ο προπονητής μου με είχε γαλουχήσει σε μια διαδικασία αγώνων στην οποία πάλευα πάντα για το καλύτερο. Προετοιμάζομαι μέσα από τους αγώνες μου και αυτό είναι που με έχει βοηθήσει πολύ και με έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, το οποίο είναι πολύ υψηλό".

Για τις συνθήκες προετοιμασίας ενός αθλητή:

"Εμείς γυμναζόμαστε και προπονούμαστε στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Υπάρχουν προβλήματα, έχουμε και αρκετές έλλειψης. Κάνουμε παράπονα αλλά δεν πρέπει να το κάνουμε αυτό κάθε μέρα. Θα θέλαμε να είναι διαφορετικές οι συνθήκες. Να έμοιαζαν περίπου με τις συνθήκες που προπονούνται οι αντίπαλοι μας στο εξωτερικό".

Για την συνέχεια που έχει ως αθλητής:

"Οφείλετε πως από μικρός ο προπονητής μου, ο Δημήτρης Κυτέας, με έχει βάλει στην διαδικασία να προετοιμάζομαι για τον αγώνα και να πηγαίνω κάθε φορά για το μετάλλιο. Κάποιες φορές έρχεται, κάποιες άλλες όχι. Έτσι όμως είναι ο αθλητισμός. Δίνουμε πάντα το καλύτερο και πάντα προσπαθούμε για το μετάλλιο".

Για το πώς άρχισε το επί κοντώ:

"Ο Δημήτρης Κυτέας ήταν ο πρώτος προπονητής μου στο επί κοντώ. Εγώ ξεκίνησα ενόργανη αλλά στα 13-14 ψήλωσα αρκετά και δε μπορούσα να συνεχίσω εκεί. Ξεκίνησα αμέσως στον Πανελλήνιο το επί κοντώ και από την πρώτη στιγμή έχω προπονητή τον Δημήτρη".

Για τους στόχους του:

"Τώρα θα γυρίσω στην Αθήνα και θα ξεκουραστώ για μικρό χρονικό διάστημα. Θα ξεκινήσω προετοιμασία για πολλούς αγώνες το καλοκαίρι. Πρώτος στόχος μου είναι το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Επίσης θέλω να πάρω μέρος σε όλα τα Diamond league".

Για το επί κοντώ στην Ελλάδα:

"Έχουμε παράδοση στο επί κοντώ σαν χώρα. Έχουμε παιδιά με ταλέντο αλλά δεν έχουμε το κατάλληλο εξοπλισμού. Μάλιστα δεν έχουμε ούτε προπονητικό κέντρο και έτσι τα παιδιά δεν μπορούν να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους στο επίπεδο που πρέπει".

Για τους Έλληνες αθλητές που φεύγουν στο εξωτερικό:

"Υπάρχουν πολλοί που φεύγουν από την χώρα και ψάχνουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Εγώ κάθομαι την χώρα μου, παλεύω στην Ελλάδα και θα συνεχίσω εδώ . Ο καθένας έχει τον δικό του τρόπο λειτουργίας και τους δικούς του στόχους. Εγώ αποφάσισα να μείνω εδώ".

sport24.gr/

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics