Breaking News
13 Μαρτίου 2017

 

Με προορισμό το Αζερμπαϊτζάν αναχωρούν οι Έλληνες πρωταθλητές της ενόργανης γυμναστικής, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού (16-19 Μαρτίου) την πρώτη τους φετινή διεθνή εμφάνιση, αλλά και την τελική πρόβα ενόψει του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα ακολουθήσει ένα μήνα αργότερα στη Ρουμανία.


Για το Μπακού θα ταξιδέψουν την Τρίτη (14/03) έξι αθλητές (Λευτέρης Πετρούνιας, Νίκος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Μαρκούσης, Γιώργος Χατζηευσταθίου, Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, Αντώνης Τανταλίδης) και τέσσερις αθλήτριες (Βασιλική Μιλλούση, Αργυρώ Αφράτη, Βάλια Πλυτά, Ιωάννα Ξουλόγη), μαζί με τους προπονητές Δημήτρη Ράφτη, Κώστα Χατζηζήση, Γιώργο Αγγέλου, Θεόφιλο Λαλεχό, Κώστα Σιούτη, Απόστολο Πεσσίνη, Ντιάνα Γιορντάνοβα Ντούντεβα, τους διεθνείς κριτές Νίκο Προβιά, Φωτεινή Μέλλου και τον πρόεδρο της Ε.Γ.Ο., Θανάση Βασιλειάδη.

Οι Έλληνες πρωταθλητές θα παρουσιάσουν για πρώτη φορά τα ολοκαίνουργια προγράμματά τους μπροστά στους διεθνείς κριτές, περίπου δύο εβδομάδες μετά την επιτυχημένη παρουσία τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα. Σε ό,τι αφορά στους άνδρες, ο Λευτέρης Πετρούνιας θα αγωνιστεί μόνο στους κρίκους, όπως και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, ενώ σε δύο όργανα θα συμμετάσχουν ο Δημήτρης Μαρκούσης (έδαφος, μονόζυγο), ο Αντώνης Τανταλίδης (έδαφος, πλάγιος ίππος), ο Γιώργος Χατζηευσταθίου (πλάγιος ίππος, δίζυγο) και ο Νίκος Ηλιόπουλος (δίζυγο, μονόζυγο).

Στις γυναίκες, η Αργυρώ Αφράτη θα κατέβει σε τρία όργανα (άλμα, ασύμμετροι ζυγοί, έδαφος), η Ιωάννα Ξουλόγη σε δύο (δοκός ισορροπίας, έδαφος), ενώ η Βασιλική Μιλλούση θα επικεντρωθεί στη δοκό ισορροπίας και η Βάλια Πλυτά στους ασύμμετρους ζυγούς.

Στο παγκόσμιο κύπελλο του Μπακού έχουν δηλώσει συμμετοχή συνολικά 120 αθλητές και αθλήτριες (85 άνδρες, 35 γυναίκες) από 23 χώρες.

Θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που το Αζερμπαϊτζάν φιλοξενεί έναν αγώνα ενόργανης ενταγμένο στην σειρά του παγκοσμίου κυπέλλου της FIG, γεγονός που επιβεβαιώνει την ανάπτυξη του αθλήματος στη χώρα, στην οποία πρόσφατα ανατέθηκε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών - εφήβων του 2020.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ:
Πέμπτη 16 Μαρτίου

10:00 - 18:00: Προκριματικοί οργάνων - 1ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος (Μαρκούσης, Τανταλίδης), Δίζυγο (Ηλιόπουλος, Χατζηευσταθίου), Κρίκοι (Πετρούνιας, Κωνσταντινίδης)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα (Αφράτη), Ασύμμετροι ζυγοί (Αφράτη, Πλυτά)

Παρασκευή 17 Μαρτίου

10:00 - 18:00: Προκριματικοί οργάνων - 2ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα (-), Πλάγιος ίππος (Τανταλίδης, Χατζηευσταθίου), Μονόζυγο (Ηλιόπουλος, Μαρκούσης)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας (Μιλλούση, Ξουλόγη), Έδαφος (Αφράτη, Ξουλόγη)

Σάββατο 18 Μαρτίου

10:00 - 15:30: Τελικοί οργάνων - 1ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Έδαφος, Δίζυγο, Κρίκοι / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Άλμα, Ασύμμετροι ζυγοί

Κυριακή 19 Μαρτίου

10:00 - 15:30: Τελικοί οργάνων - 2ο σκέλος

ΑΝΔΡΕΣ: Άλμα, Πλάγιος ίππος, Μονόζυγο / ΓΥΝΑΙΚΕΣ: Δοκός ισορροπίας, Έδαφος

sport24.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics