Breaking News
12 Δεκεμβρίου 2016

Ετοιμος για να αφήσει πίσω του τα προβλήματα συμπεριφοράς και να προσπαθήσει το 2017 να μπει στο «top 10» της παγκόσμιας κατάταξης του τένις είναι ο Νικ Κύργιος. Ο 21 ετών ομογενής πρωταθλητής, Νο 13 στον κόσμο, μίλησε στο τηλεοπτικό δίκτυο «Fox Sports» και τόνισε πως αξιοποίησε το χρόνο του αποκλεισμού του για να διορθώσει τα λάθη του.


    Ο Αυστραλός τενίστας τιμωρήθηκε τελικά με αποκλεισμό τριών εβδομάδων, από την αρχική ποινή αποκλεισμού των δύο μηνών, καθώς συμφώνησε σε ένα «πλάνο φροντίδας». Ο Κύργιος, ο οποίος είναι Νο 13 στην παγκόσμια κατάταξη, τιμωρήθηκε με τον εν λόγω αποκλεισμό και πρόστιμο 25.000 δολαρίων, επειδή κρίθηκε ένοχος για παράβαση κανονισμών και διακωμώδηση του αθλήματος στην αναμέτρηση με τον Γερμανό Μίσα Ζβέρεφ για το τουρνουά Masters στη Σανγκάη. 
    Η διεθνής ομοσπονδία είχε ανακοινώσει ότι ο αποκλεισμός θα μειωνόταν, εάν ο Αυστραλός συμφωνούσε σ' ένα πλάνο φροντίδας υπό την καθοδήγηση αθλητικού ψυχολόγου. «Ξεκουράστηκα και είχα περισσότερο χρόνο για την οικογένεια μου. Καταλαβαίνω τα λάθη μου και δεν θα επαναληφθούν. Τελικά η τιμωρία με βοήθησε να καταλάβω τα λάθη μου. Με βοήθησε και ο ψυχολόγος, ώστε να επιστρέψω στους αγώνες και να διεκδικήσω την είσοδο μου στην πρώτη δεκάδα του κόσμου», δήλωσε σχετικά ο Κύργιος.
     Ο 21χρονος αθλητής ηττήθηκε 6-3, 6-1 από τον Ζβέρεφ στο πλαίσιο του β' γύρου του Masters στη Σανγκάη. Η αναμέτρηση διήρκεσε μόλις 48 λεπτά, καθώς, όταν ο Ελληνοαυστραλός αντιλήφθηκε πως το ματς έγερνε οριστικά προς τον αντίπαλό του, άρχισε να δείχνει αδιαφορία, να μην παίζει και να κάνει υπερβολικές κινήσεις, ενώ έφτασε στο σημείο να... πασάρει στον Ζβέρεφ για να του βάλει πόντο! 
    Αυτή η συμπεριφορά του Κύργιου προκάλεσε την αντίδραση του κόσμου, αλλά και την επέμβαση του διαιτητή που του έκανε συστάσεις και παρατηρήσεις. Όμως τότε ο νεαρός τενίστας άρχισε να επιτίθεται φραστικά στον διαιτητή, ενώ τα έβαλε και με έναν θεατή, προτού αποχωρήσει από το κορτ μετά το τέλος του αγώνα, εν μέσω αποδοκιμασιών από το κοινό. Αργότερα εμφανίστηκε μετανιωμένος, δήλωσε ψυχικά και σωματικά κουρασμένος και ζήτησε συγγνώμη μέσω του λογαριασμού του στο twitter.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics