Breaking News
28 Δεκεμβρίου 2016

 

Ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Δημήτρης Σαρακατσάνης, αποθέωσε τον Σπύρο Γιαννιώτη και μίλησε για το μέλλον της ελληνικής κολύμβησης.


Το χρυσό κλειδί. Έτσι χαρακτηρίζει το αργυρό Ολυμπιακό μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη τον προηγούμενο Αύγουστο στο Ρίο ο Γενικός Γραμματέας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας και άνθρωπος που στηρίζει επί 32 συναπτά έτη την κολύμβηση στην Ελλάδα, Δημήτρης Σαρακατσάνης.

Ο κ. Σαρακατσάνης χαρακτηρίζει την επιτυχία του Γιαννιώτη με την κατάκτησή του ασημένιου μεταλλίου ως "κλειδί" για όλους τους Έλληνες κολυμβητές που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο και να κατακτήσουν μετάλλια σε μεγάλες διοργανώσεις.

Μιλώντας στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας έκανε ένα μικρό απολογισμό της χρονιάς που φεύγει, αλλά και μια εκτίμηση για το αύριο της ελληνικής κολύμβησης υποστηρίζοντας πως: "Θεωρώ ότι το μετάλλιο του Σπύρου Γιαννιώτη τον περασμένο Αύγουστο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο αποτελεί το "χρυσό κλειδί" για τα παιδιά τα οποία έχουν δυνατότητες και τα οράματα να φτάσουν ψηλά σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο.

Όπως το 2002 είχα πει ότι η Ελλάδα μπαίνει στο δρόμο των επιτυχιών και των μεταλλίων, όταν κατακτήσαμε το πρώτο μας ευρωπαϊκό μετάλλιο στο Βερολίνο το 2002 με τη σκυταλοδρομία και από τότε έχουμε φτάσει τα 20 μετάλλια, έτσι πιστεύω πως η επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη θα «ξεκλειδώσει το δωμάτιο» των μεταλλίων και των επιτυχιών σε μεγάλες διοργανώσεις".

Στη συνέχεια μιλώντας για τον Σπύρο Γιαννιώτη υποστήριξε: "Θεωρώ ότι το 2016 σημαδεύεται με τη μοναδική αυτή επιτυχία του Σπύρου Γιαννιώτη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσωπικά θεωρώ ότι «ολοκλήρωσα» το ρόλο μου ως παράγοντας αφού εκπλήρωσα το μεγάλο μου απωθημένο. Ήθελα για την κολύμβηση ένα μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Να που ήρθε κι αυτό. Όλα τα άλλα τα είχαμε πετύχει και αυτό μας έλειπε. Αυτό που έκανε ο Γιαννιώτης αποτελεί ένα ιστορικό γεγονός για την ελληνική κολύμβηση".

"Ας μην ξεχνάμε όμως και τις επιτυχίες στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λονδίνου. Δεν είναι μόνο τα μετάλλια τα οποία κατακτήσαμε, αλλά και το γεγονός ότι είχαμε το 10% των 4ων θέσεων, που σημαίνει ότι οι Έλληνες κολυμβητές έχασαν στις λεπτομέρειες ακόμη περισσότερα μετάλλια. Ήταν στο σύνολό της μια εξαιρετική χρονιά για την ελληνική κολύμβηση".

Ο κ. Σαρακατσάνης με τη γλώσσα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί όλα αυτά τα χρόνια ως Γενικός Γραμματέας και υπεύθυνος της κολύμβησης στην Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδας, υποστηρίζει ότι οι Έλληνες κολυμβητές θα μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες στα αθλήματα της πισίνας λέγοντας: "Περίμενα να πάμε λίγο καλύτερα στα αγωνίσματα της κλασικής κολύμβησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περίμενα και είχα ως όνειρο και επιδίωξη να βρεθούμε σε 2-4 τελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων. Δεν τα καταφέραμε και πιστεύω πως σε αυτό έπαιξε ρόλο η πνευματική διαχείριση από τους Έλληνες κολυμβητές. Είναι αλήθεια πως οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν άλλη βαρύτητα. Δε συγκρίνονται – όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές, αλλά για τους αθλητές όλου του κόσμου – με ευρωπαϊκά ή παγκόσμια πρωταθλήματα. Μερικοί από αυτούς δείχνουν μεγαλύτερο δέος από ότι πρέπει. Εκτιμώ ότι αυτό ήταν το γεγονός που δεν τους επέτρεψε να φτάσουν στους τελικούς των αγωνισμάτων στα οποία μετείχαν".

Μιλώντας για το αύριο της ελληνικής κολύμβησης στην αυγή του 2017 ο κ. Σαρακατσάνης υποστήριξε: "Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος για το μέλλον. Λέω συγκρατημένα γιατί δεν είναι πάρα πολλά παιδιά τα οποία ξεχωρίζουν και βρίσκονται σε μικρή ηλικία. Τι φταίει γι αυτό; Η έλλειψη κατάλληλων υποδομών, όπου τα παιδιά μπορούν να προετοιμαστούν σωστά για το υψηλότερο επίπεδο, θεωρώ πως είναι ο κυριότερος λόγος. Το γεγονός δηλαδή ότι πολλά κολυμβητήρια είτε είναι κλειστά, είτε λειτουργούν με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Συνολικά θεωρώ ότι η αποτίμηση για το 2016 είναι θετική".

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics