Breaking News
17 Ιουλίου 2017

Τα «νεκρά» διαστήματα που φοβόταν ο Γιώργος Μορφέσης, η αδυναμία στην παίκτρια παραπάνω, αλλά και η εξαιρετική απόδοση της Αννα Καρνάουχ, κόστισαν στην εθνική υδατοσφαίρισης των γυναικών την ήττα, στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης.

Η ελληνική ομάδα έχασε 9-7 από τη Ρωσία και πιθανότατα απώλεσε τη δυνατότητα να διεκδικήσει την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου, που οδηγεί απευθείας στα προημιτελικά. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση θα πρέπει πλέον να νικήσει την Τρίτη το αδύναμο Καζακστάν, αλλά και την Αυστραλία την Πέμπτη, προκειμένου να τερματίσει τουλάχιστον στη δεύτερη θέση και να εξασφαλίσει ένα πιο εύκολο χιαστί παιχνίδι για τη είσοδο στην οκτάδα.

Η εθνική άνοιξε το σκορ με τη Βασιλική Διαμαντοπούλου, αλλά στη συνέχεια έκανε... ό,τι ακριβώς έπρεπε να αποφύγει: χαμένες ευκαιρίες στην παίκτρια παραπάνω και κακές επιστροφές, επέτρεψαν στις Ρωσίδες να επιβάλλουν γρήγορο ρυθμό, να βγουν στην κόντρα και να ξεφύγουν 4-1 στα μέσα στης δεύτερης περιόδου. Εκτός των άλλων, οι Ελληνίδες παίκτριες είχαν να αντιμετωπίσουν και μία εξαιρετική Καρνάουχ, η οποία απέκρουσε πέναλτι της Τσουκαλά στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου (με το σκορ στο 2-1) και τετ-α-τετ με την Ασημάκη στο ξεκίνημα του δεύτερου.

Δύο γρήγορα γκολ της Ελευθερίας Πλευρίτου (με λόμπα από τον περιφέρεια) και της Ελένης Ξενάκη στον παραπάνω επέτρεψαν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα να πλησιάσει (4-3), αλλά η Καρνάουχ και πάλι απέτρεψε την ισοφάριση σε τετ-α-τετ με την Ελευθεριάδου και η Ρωσία ξαναπήρε τον έλεγχο του ματς. «Χτυπώντας» αυτή τη φορά από τα 2μ., και με κορυφαίες τις Καρίμοβα και Σιμάνοβιτς, η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης του Ρίο ξέφυγε ξανά με τρία γκολ (7-4) στις αρχές της τρίτης περιόδου. Δύο συνεχόμενα γκολ της Ασημάκη από θέση φουνταριστού «ψαλίδισαν» τη διαφορά στο 8-7 στο τέλος του τρίτου οκταλέπτου, αλλά η εθνική έχασε ακόμη μία επίθεση με παίκτρια παραπάνω, η Σιμάνοβιτς με το τρίτο της προσωπικό γκολ «έγραψε» το 9-7, 6΄47΄΄ πριν τη λήξη, και οι Ρωσίδες διαχειρίστηκαν σωστά το ματς στα τελευταία λεπτά, κρατώντας τη νίκη.

Να σημειωθεί ότι ο Γιώργος Μορφέσης χρησιμοποίησε κάτω από τα δοκάρια τη Χρυσή Διαμαντοπούλου, με την Ελενα Κούβδου να παρακολουθεί όλο το ματς από τον πάγκο, όπως και η Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Τα οκτάλεπτα: 2-1, 4-3, 2-3, 1-0

Η εξέλιξη του σκορ: 0-1 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 1-1 Καρίμοβα (περιφέρεια), 2-1 Ιβάνοβα (π.π.), 3-1 Σιμάνοβιτς (π.π.), 4-1 Μπορίσοβα (κόντρα), 4-2 Ελευθ. Πλευρίτου (περιφέρεια), 4-3 Ξενάκη (π.π.), 5-3 Καρίμοβα (κόντρα), 5-4 Ξενάκη (π.π.), 6-4 Τιμοφέεβα (φουνταριστός), 7-4 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός), 7-5 Β. Διαμαντοπούλου (περιφέρεια), 8-5 Καρίμοβα (π.π.), 8-6 Ασημάκη (φουνταριστός), 8-7 Ασημάκη (φουνταριστός), 9-7 Σιμάνοβιτς (φουνταριστός).

Η εθνική είχε 2/8 με παίκτρια παραπάνω, 0/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 2 από θέση φουνταριστού. Η Ρωσία είχε 3/7 με παίκτρια παραπάνω, 1 γκολ από την περιφέρεια, 3 από θέση φουνταριστού και 2 στην κόντρα.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκε η Μπορίσοβα, 4΄57΄΄ πριν τη λήξη του αγώνα.

Διαιτητές: Μπουτς (Ισπανία), Αλεξαντρέσκου (Ρουμανία)

Οι συνθέσεις:

ΡΩΣΙΑ (Αλεξάντερ Γκαϊντούκοφ): Ουστιούκινα, Βαχίτοβα, Προκοφίεβα, Καρίμοβα 3, Μπορίσοβα 1, Γκορμπούνοβα, Σερζάντοβα, Σιμάνοβιτς 3, Τιμοφέεβα 1, Τολκούνοβα, Ιβάνοβα 1, Ρίζκοβα, Καρνάουχ

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά, Β. Διαμαντοπούλου 2, Ελευθεριάδου, Μαργ. Πλευρίτου, Αβραμίδου, Ασημάκη 2, Χυδηριώτη, Κότσια, Μανωλιουδάκη, Ελευθ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 2, Χρ. Διαμαντοπούλου

amna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics