Breaking News
30 Ιανουαρίου 2017

 

Η Γκαμπριέλα Παπαδάκη γράφει τη δική της «χρυσή» ιστορία στον χώρο του καλλιτεχνικού πατινάζ.

Eκτός από τους διαδοχικούς τίτλους σε δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα και τρεις σε Ευρωπαϊκά, έχει μέσα της την Κρήτη και τον Πειραιά και μια παραμυθένια διαδρομή ως την κορυφή του κόσμου!

Γεννήθηκε στις 10 Μαΐου 1995 στο Κλερμόν-Φεράν της Γαλλίας. Ο πατέρας της Μανώλης Παπαδάκης, έχει τις ρίζες του στην Κρήτη και ο ίδιος έμενε στον Κορυδαλλό πριν φύγει για τη Γαλλία. Η μητέρα της Κατρίν, Γαλλίδα προπονήτρια του πατινάζ, είναι αυτή που πέρασε στην κορούλα της από πολύ μικρή ηλικία το «μικρόβιο» του χορού στον πάγο. Η Γκαμπριέλα πρωτοφόρεσε πέδιλα του πατινάζ όταν έκλεισε τα τρία της χρόνια (!) και έδειξε από νωρίς το πού μπορούσε να φτάσει...

Η ΕΚΚΙΝΗΣΗ
Σε ηλικία 9 ετών «έδεσε» αγωνιστικά σε ντουέτο με τον 10χρονο τότε Γκιγιόμ Σιζερόν και οι δυο τους θα πορευθούν μαζί όλα τα επόμενα χρόνια και θα παραμείνουν αχώριστοι μέχρι σήμερα. Το ντεμπούτο τους ως μέλη της ομάδας της Γαλλίας το κάνουν το 2009 στη σειρά αγώνων ISU Junior Grand Prix και στο αμερικανικό Γκραν Πρι θα πάρουν την 15η θέση. Το 2010 πρωτοεμφανίζονται σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα παίδων και παίρνουν την 22η θέση. Ένα χρόνο μετά ανεβαίνουν στην 4η θέση στο γαλλικό Γκραν Πρι τζούνιορς και κερδίζουν το πρώτο μετάλλιο (χάλκινο) σε διεθνή αγώνα στην Αυστρία.
Την επόμενη διετία η άνοδος είναι διαρκής και αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στα τρία διαδοχικά Παγκόσμια Πρωταθλήματα παίδων/εφήβων, όπου θα λάβουν μέρος. Το 2011 θα πάρουν την 12η θέση, το 2012 θα ανέβουν στην 5η θέση και το 2013 στο Μιλάνο θα κατακτήσουν το πρώτο μετάλλιο σε μεγάλη διοργάνωση, το χάλκινο.

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ
Το 2014 το ντουέτο περνάει στην κατηγορία ανδρών/γυναικών, μετέχει και παίρνει το χάλκινο μετάλλιο στο Γκραν Πρι της Βαρκελόνης και αμέσως μετά αρχίζει η απόλυτη κυριαρχία, καθώς όπου αγωνίζονται σαρώνουν τα χρυσά! Το 2015 χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Στοκχόλμης και χρυσό στο Παγκόσμιο της Σανγκάης, όπου μάλιστα έγιναν το νεότερο ζευγάρι στην ιστορία του αθλήματος που στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές, το 2016 χρυσό στο Ευρωπαϊκό της Μπρατισλάβα και χρυσό στο Παγκόσμιο της Βοστόνης και προχτές το Σάββατο, νέο χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό της Οστράβα.

Ο ΜΟΤΣΑΡΤ ΚΑΙ Ο ΕΛΒΙΣ
Βασικοί χορογράφοι τους είναι ο Ρομέν Αγκεναουέρ και η Μαρί-Φρανς Ντουμπρίλ και στις μεγάλες διοργανώσεις έχουν χορέψει από βαλς μέχρι ρούμπα, από εμβατήρια μέχρι σουίνγκ και αμερικανικά μπλουζ και από το Αντάτζιο για κοντσέρτο νο 23 του Μότσαρτ μέχρι το Money των Πινκ Φλόιντ και το Jailhouse Rock του Έλβις Πρίσλεϊ!
Σήμερα η Γκαμπριέλα ζει μαζί με τη μητέρα της στο Κεμπέκ του Καναδά, ο πατέρας της ζει στο Όστιν του Τέξας και η ίδια σε κάθε ευκαιρία κάνει αναφορά στην ελληνική καταγωγή της. «Είμαι υπερήφανη που έχω καταγωγή από την Ελλάδα. Ο πατέρας μου είναι από την Κρήτη και ζούσε στην Αθήνα. Από μικρή είχα μάθει να μιλάω ελληνικά, αλλά έχω χρόνια να τα μιλήσω, από τότε που ταξίδεψα για τελευταία φορά στην Ελλάδα και φοβάμαι ότι μπορεί να τα έχω ξεχάσει», δήλωνε η ίδια στον γαλλικό Τύπο αμέσως μετά την επιτυχία της στη Σανγκάη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics