Breaking News
23 Μαρτίου 2017

Η δράση έχει αυξηθεί, η πρόοδος σε αγωνιστικό επίπεδο και οργάνωση είναι εμφανής, γενικά η εικόνα έχει γίνει πιο ελκυστική. Είναι πολύ σημαντικό όταν η επιτραπέζια αντισφαίριση συμπεριλαμβάνεται στα αθλήματα, που δημιουργούν προϋποθέσεις ώστε ν’ ασχοληθούν συστηματικά στη χώρα μας τα άτομα με αναπηρίες και το επικείμενο Πανελλήνιο πρωτάθλημα έρχεται να επιβεβαιώσει τα παραπάνω.

Η κορυφαία οικεία διοργάνωση θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο 25 και 26 Μαρτίου στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και πρώτα απ’ όλα αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ συμμετοχών τόσο σε αθλητές όσο και σε σωματεία. Έχουν δηλώσει ν’ αγωνιστούν 62 αθλητές και 10 αθλήτριες από 16 σωματεία όλης της Ελλάδας. Ανάλογη συζήτηση μάλιστα, είχε γίνει πέρσι, αφού οι 65 αγωνιστικές παρουσίες από 14 σωματεία αποτελούσαν το νέο ρεκόρ. Οι διοργανωτές θέλουν να ξεπεραστεί αυτός ο αριθμός και κυρίως να κρατήσουν ψηλά ένα αναβαθμισμένο, δίχως αμφιβολία, πρωτάθλημα δημιουργώντας και φέτος τις κατάλληλες συνθήκες.

AMEA Agonas_TT6_PanelΟι αγώνες θα φιλοξενηθούν στην προπονητική αίθουσα του Β.Α.Κ. (Μεγάλη του Γένους Σχολή 10, Άλιμος) και την οργανωτική ευθύνη έχει η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες. Γίνονται τα αγωνίσματα του ομαδικού και του απλού στις κλάσεις από την 1 έως την 11. Θυμίζουμε ότι οι κατηγορίες 1 με 5 αφορούν τους αθλητές σε αμαξίδιο, εκείνες από την 6 έως τη 10 τους όρθιους και η 11 τα άτομα με νοητική υστέρηση. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στο ομαδικό οι κλάσεις έχουν σχηματιστεί ως εξής: 1-3, 4-5, 6-7, 8-10 και 11.

Μαζί με τις ετοιμασίες των τελευταίων ημερών η Ε.Α.ΟΜ. Α.Με.Α. έδωσε ενδιαφέρουσες πληροφορίες στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα: Οι αγώνες αρχίζουν το Σάββατο στις 10:00 με το ομαδικό. Θα υπάρξει διάλειμμα περίπου μίας ώρας και από τις 14:00 και μετά παίρνουν σειρά τα ατομικά. Η πρώτη μέρα ολοκληρώνεται το απόγευμα. Την Κυριακή η συνέχεια δίνεται από τις 09:00, ενώ οι τελικοί υπολογίζεται ν’ αρχίσουν γύρω στις 11:00. Το τελευταίο ωράριο τελικών έχει δοθεί για τις 13:00. Στη συνέχεια θα γίνουν οι απονομές επάθλων σε όλα τα αγωνίσματα.

Στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα λάβουν μέρος και οι ταλαντούχοι νεαροί αθλητές της εθνικής ομάδας Γιώργος Μουχθής και Μάριος Χατζηκυριάκος, οι οποίοι στον τωρινό παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης φιγουράρουν στο νούμερο 7 και 9 αντίστοιχα στις ηλικίες κάτω των 23 ετών. Ο Μουχθής είναι 6 φορές πρωταθλητής Ελλάδας στην ΤΤ 6 και θέλει να μεγαλώσει το ρεκόρ του, ενώ ο Χατζηκυριάκος αναζητεί τον 1ο πανελλήνιο τίτλο του. Στη διοργάνωση επίσης, θα πάρει μέρος ο πρωταθλητής της κλάσης ΤΤ2 Χρήστος Στάμου, που βρίσκεται στο νούμερο 30 του κόσμου στην κατηγορία ανδρών. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα είναι παράλληλα κι ένα τεστ για τους διεθνείς αθλητές, καθώς στις 15 Μαΐου θα δώσουν το «παρών» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικών 2017, που θα διεξαχθεί στην Μπρατισλάβα τις Σλοβακίας και θα κυνηγήσουν τη διάκριση. Να σημειωθεί τέλος, ότι εκτός συναγωνισμού θα μετάσχουν στο ετήσιο eventκαι 2 αθλητές από την Κύπρο. Θα παίξουν μόνο στα γκρουπ σε ομαδικό και απλό αλλά οι βαθμοί τους δεν θα υπολογιστούν και δεν θα επηρεάσουν την πορεία των αγώνων. Τους Κύπριους αθλητές με αναπηρίες θα συνοδεύσει ο προπονητής Γιάννης Τσίτρας.

* Στη φωτό 1 απονομή στο περσινό Πανελλήνιο πρωτάθλημα από τον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας και 8 φορές πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Κώστα Παπαγεωργίου. Πολύ πιθανό να εκπροσωπηθεί και στη φετινή διοργάνωση το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics