Breaking News
03 Ιανουαρίου 2017

Ο πρόεδρος της Ούνικς Καζάν, Εβγκένι Μπογκάτσεφ, σχολίασε το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague και τα δεκαετή συμβόλαια που δεν αφήνουν πολλά περιθώρια στις υπόλοιπες ομάδες

Ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Εφές Αναντολού, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, η Αρμάνι Μιλάνο, η Μπαρτσελόνα, η Φενέρμπαχτσε, η Μπασκόνια, η Μακάμπι και η Ζάλγκιρις είναι οι 11 από τις 16 ομάδες που έχουν υπογράψει συμβόλαια δεκαετούς διάρκειας με τη διοργανώτρια αρχή της EuroLeague.

Οι υπόλοιπες πέντε θέσεις προκύπτουν από τρία εθνικά πρωταθλήματα (σ.σ. Αδριατική Λίγκα, Γερμανία, VTB United League), τον νικητή του Eurocup και μια ομάδα από την Ισπανία που από τη σεζόν 2017-18, θα αντικαταστήσει την wild card που εξασφάλισε φέτος η Νταρουσάφακα.

Έτσι, λοιπόν, ο Εβγκένι Μπογκάτσεφ σχολίασε το... άδικο του πράγματος κι έφερε ως παράδειγμα την περσινή πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν που έφτασε ως το Final Four και φέτος παίζει στο EuroCup.

«Η Λοκομοτίβ Κουμπάν είναι το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα. Πέρσι προκρίθηκε στα playoffs της EuroLeague, απέκλεισε την Μπαρτσελόνα κι έφτασε στο Final Four της διοργάνωσης όπου κατέκτησε την τρίτη θέση. Φέτος; Παίζει στο EuroCup! Κατά τη γνώμη μου, είναι άδικο από τη στιγμή που η Λόκο τερμάτισε τρίτη στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης. Το σύστημα της EuroLeague είναι τέτοιο που ομάδες όπως η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Ζαλγκίρις Κάουνας θα παίζουν... ισόβια εκεί. Οι ομάδες που συμμετέχουν στην VTB United League πρέπει να φτάσουν ως τον τελικό ή να κατακτήσουν το EuroCup για να παίξουν στην EuroLeague. Υπάρχουν δυνατές ομάδες όπως η Λοκομοτίβ, η Χίμκι και η Ούνικς που θα μείνουν εκτός. Με όλο τον σεβασμό, λοιπόν, το σύστημα διεξαγωγής της EuroLeague είναι άδικο» ανέφερε χαρακτηριστικά το αφεντικό της Ούνικς Καζάν στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics