Breaking News
19 Μαΐου 2017

Προσπαθώ να συγκεντρωθώ. Δε μπορώ.

 

Προσπαθώ να ηρεμήσω. Δε μπορώ.

Αν δεν ηρεμήσω δε θα συγκεντρωθώ όμως.

Υπάρχουν στιγμές που τα λόγια στερεύουν και το άτιμο το ελληνικό λεξιλόγιο είναι το πιο πλούσιο της Γης. Σε τέτοια φάση.

Πώς να εξηγήσεις το ανεξήγητο; Πώς να εξηγήσεις το μη λογικό;

Πριν λίγες μέρες έγραφα ως ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είναι μάθημα στο σχολείο. Όχι, πείτε μου έχω άδικο;

Αισθάνομαι τυχερός που βιώνω τα επιτεύγματα αυτής της ομάδας. Και δεν αναφέρομαι μόνο στα εντός παρκέ, αλλά περισσότερο στα εκτός παρκέ.

Τώρα εσείς θα με κοροϊδέψετε, αλλά λίγο με νοιάζει…. Μερικές φορές σκέφτομαι πως ο Ολυμπιακός με βελτιώνει σαν άνθρωπο.

Ας αφήσω τα γλυκανάλατα όμως γιατί υπάρχει άλλο ένα παιχνίδι.

Ένα ακόμη παιχνίδι για το απόλυτο έπος. Αν και η λέξη «απόλυτο» δεν κολλάει με τη λέξη «Ολυμπιακός». Οι άνθρωποι το έχουν τερματίσει… Κάθε φορά και πιο αρρωστημένο σενάριο.

Ρε φουκαρά Βατούτιν.

Πάμε τώρα στα μπασκετικά στοιχεία…

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να περιορίσει την ΤΣΣΚΑ στο τελευταίο δεκάλεπτο στους 14 πόντους. Όταν έλεγα στις δύο τελευταίες μπασκετοκουβέντες πως καλό για τον Ολυμπιακό δε θα είναι να προηγείται με διαφορά στο ξεκίνημα, ο Παπανδρέου με κορόιδευε.

Προφανώς και το εννοούσα. Ο Ολυμπιακός ήθελε να είναι στο -5 στο 35’. Αυτό ήθελε. Αυτό έγινε. Αυτό πέτυχε.

Αυτό στο οποίο απέτυχε, αλλά και πάλι εν μέρει, ήταν ο περιορισμός των Ντε Κολό και Τεόντοσιτς. Οι δυο τους έβαλαν 39 από τους 82 πόντους, αλλά είχαν μόλις 4 ασίστ.

Για την απουσία δημιουργίας στον Σέρβο ευθύνεται το τρικ του Σφαιρόπουλου με τις αλλαγές στα σκριν ώστε να του κόψει την πάσα. Δε θυμάμαι πολλά ματς που να είχε μία ασίστ ο Μίλος.

Πάντως ο Γάλλος είναι τετραπέρατος και όταν κατάλαβε πως του έδιναν τον αριστερό διάδρομο τι έκανε; Ζήτησε από τον ψηλό να ανεβάσει πιο ψηλά το σκριν ανοίγοντας κι άλλο τις αποστάσεις. Με αυτόν τον τρόπο έπαιρνε τον αριστερό διάδρομο, αλλά είχε χρόνο με σταυρωτή ντρίμπλα να περάσει από δεξιά τον ψηλό του Ολυμπιακού.

Φυσικά και τα 14 τρίποντα έπαιξαν κομβικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός είχε 9/20! Not bad…

Πλάκα πλάκα έχουν χάσει και 5 ελεύθερα στην πρώτη περίοδο, άρα μήπως ήταν λίγα… Πλάκα κάνω.

Επίσης είδαμε αρκετό ποστάρισμα από Παπαπέτρου και Παπανικολάου. Πήρε πράγματα ο Ολυμπιακός κι από το low post.

Βασικά όσα του στέρησε η παγίδα (ο δεύτερος παίκτης) που έστελνε ο Ιτούδης πάνω του όταν έπιανε τη μπάλα στο χαμηλό ποστ.

Τώρα θυμήθηκα και τους πολλούς πόντους που βρήκε ο Ολυμπιακός από την αδύνατη πλευρά. Ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο έχουν φύγει δύο πασάρες από τα χέρια του Μιλουτίνοφ, άλλο πράγμα.

Γενικά ο Ολυμπιακός έπαιξε απίστευτα στοχευμένο μπάσκετ και αξίζουν συγχαρητήρια στον Γιάννη Σφαιρόπουλου και τους συνεργάτες του γιατί κέρδισαν κατά κράτος τον αντίπαλο πάγκο.

Τώρα χρειάζεται ηρεμία και ξεκούραση διότι σε 48 ώρες ακολουθεί ένα ακόμη παιχνίδι. 40 λεπτά για τον τίτλο…

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ…

Η άμυνα του Μπιρτς στον Ντε Κολό που χαμηλώνει, χτυπάει παλαμάκια και του λέει «έλα». Δεν τον πέρασε ποτέ.

Το εύστοχο τρίποντο του Γκριν ο οποίος δεν κώλωσε έχοντας 1/7 σουτ μέχρι εκείνη τη στιγμή.

Η επιμονή του Μάντζαρη παρά το άστοχο ξεκίνημα του. Ο Βαγγέλης έπαιξε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο παίκτη παρεμπιπτόντως. 12 πόντους, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ κι ένα λάθος. Απολαυστικός ο μάγκας που κι αν έχει ακούσει γκρίνια…

Τα 19 επιθετικά ριμπάουντ απόρροια της θέλησης.

Να έρχεται από μιάμιση στείρα σεζόν στο ΝΒΑ ο Παπανικολάου και να είναι εδώ και 5 μήνες καλύτερος από αυτόν που πήγε στην Μπαρτσελόνα. Πραγματικά τι κάνει αυτό το παιδί….

Να βλέπεις τον Λοτζέσκι και τον Χάκετ, δύο ξένους, να χοροπηδάνε και να δίνουν εντολές σε κάθε φάση στους συμπαίκτες του από τη μακρινή θέση που κάθονταν.

Να έχεις για αρχηγό έναν άνθρωπο με 300 κιλά γεννητικά όργανα. Όχι 299… 300!

Να βλέπεις τον φόβο στα μάτια των αντιπάλων σου.

(θα μπορούσα να γράψω 1000 πράγματα ακόμη)

ΥΓ: Η «Γκαλιά» του Σπανούλη που ισοφαρίζει το ματς ακούστηκε ταυτόχρονα από όλους τους Έλληνες που την είδαν κι έχουν ζήσει και τον Μεγάλο.

ΥΓ 2: Έγκλημα Ιτούδη που έπαιξε στο τέλος με τον Όγκουστιν κι όχι με τον Χάινς. ΕΓΚΛΗΜΑ!!!!!

ΥΓ 3: Οι αντιδράσεις και των δύο ομάδων μετά τα τάιμ άουτ που καλούσαν οι προπονητές τους ήταν ιδανικές. Και για τις δύο…

ΥΓ 4: Και μετά σου λένε να μην πιστεύεις σε γούρια.

ΥΓ 5: Παραλίγο να το ξεχάσω. Αυτά που έχει κάνει ο Αγραβάνης στο δεύτερο ημίχρονο είναι ΑΡΡΩΣΤΑ!!!

ΥΓ 6: Μοναδικά συναισθήματα…

ΥΓ 7: Την ΤΣΣΚΑ την νικάς μία φορά, όταν πρέπει.

gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics