Breaking News
24 Ιουνίου 2017

Οκτώ αθλητές θα έχει η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μεταμοσχευμένων, που θα γίνει στη Μάλαγα της Ισπανίας από τις 26 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Οκτώ αθλητές από τρία σωματεία, οι οποίοι θα πάρουν μέρος στα ατομικά αγωνίσματα του απλού και του διπλού. Στην ιβηρική χερσόνησο θα πάνε οι Γιάννης Αρκάς, Χρήστος Ξένος, Μανώλης Μανουλάκης, Κώστας Καλός, Δημήτρης Ανδρεάδης από τον Π.Α.Σ.Μ. Ο Δρομέας, οι Αλέξανδρος Διακουμάκος, Γιάννης Παρασκευάς από τους Λέοντες του Πειραιά και ο Θανάσης Αναχουρλής από τον Σύλλογο Αθλουμένων Νεφροπαθών. Ο Αρκάς έχει και τον ρόλο του αρχηγού αποστολής. Υπεύθυνος προπονητής από την ομοσπονδία είναι ο Ευθύμης Αμερικάνος, ενώ στην ισπανική πόλη θα βρεθεί και ο Λάζαρος Μπαλάφας, προπονητής στον Αθλητικό Σύλλογο Μεταμοσχευμένων και Νεφροπαθών Αθλητών οι Λέοντες του Πειραιά. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα διεξάγεται ανά δύο χρόνια και το οργανώνει η οικεία διεθνή ομοσπονδία (World Transplant Games Federation). Περιλαμβάνει πολλά αθλήματα και η Ελλάδα θα έχει ακόμα συμμετοχή στον στίβο, την κολύμβηση και το μπόουλινγκ.

Αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης θ’ αρχίσουν τμηματικά να φεύγουν από το Σάββατο, αλλά ο κύριος όγκος θα μεταβεί στη Μάλαγα την Κυριακή. Η διοργάνωση ανοίγει το πρόγραμμά της με την τελετή έναρξης την προσεχή Δευτέρα. Η επιτραπέζια αντισφαίριση κάνει εκκίνηση την επόμενη μέρα με το απλό και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη. Οι Έλληνες αθλητές έχουν στο ενεργητικό τους πολλές κορυφαίες διακρίσεις στον θεσμό και βάζουν και φέτος στόχο τα μετάλλια. Ο Ξένος, ο Αναχουρλής και ο Μανουλάκης αγωνίζονται στην κατηγορία veteran, αθλητών από 50 έως 69 ετών. Ο Αρκάς βρίσκεται στην κατηγορία super veteran, ο Ανδρεάδης, ο Καλός και ο Παρασκευάς είναι στη senior (30 έως 49 ετών) και ο πιο νέος της εθνικής ομάδας, ο Διακουμάκος στην adult (17 έως 29). Για τα διπλά γίνονται και συγχωνεύσεις κατηγοριών. Να προστεθεί ότι τρεις αθλητές θα πάρουν μέρος και στους αγώνες μπόουλινγκ (Αναχουρλής, Αρκάς, Ξένος).

Να σημειωθεί ότι πολύ πρόσφατα δημιουργήθηκε στη χώρα μας η αθλητική ομοσπονδία Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων (Α.O.Ν.Μ.). Αυτή τη στιγμή είναι με διοικούσα επιτροπή, την οποία έπρεπε να σχηματίσει μέχρι να πάρει την αθλητική αναγνώριση και στο κοντινό μέλλον θα διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη διοικητικού συμβουλίου (υπολογίζονται για τον Σεπτέμβριο). Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. τέλος ενίσχυσε την προσπάθεια των μεταμοσχευμένων με το να προσφέρει φόρμες των εθνικών της ομάδων και η αποστολή για τη Μάλαγα εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics