Breaking News
04 Μαΐου 2017

Η Διεθνής Ομοσπονδία Μπάσκετ επέτρεψε στους παίκτες και στις παίκτριες του αθλήματος να φορούν στους αγώνες καλύμματα κεφαλής (μαντίλα, τουρμπάνι κλπ) για θρησκευτικούς λόγους, αφού η FIBA ενέκρινε το νέο κανονισμό που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Οκτωβρίου, βάζοντας τέλος σε μια μακροχρόνια διαμάχη κυρίως με μουσουλμανικές χώρες.


«Ο νέος κανονισμός προέκυψε από το γεγονός ότι οι παραδοσιακοί κώδικες ενδυμασίας σε ορισμένες χώρες, οι οποίες ζητούσαν κάλυψη του κεφαλιού η ακόμη και ολόκληρου του σώματος, ήταν ασυμβίβαστοι με τον προηγούμενο κανονισμό της FIBA» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Διεθνής Ομοσπονδία.
Η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών του Κατάρ αποχώρησε από τους Ασιατικούς Αγώνες του 2014 στη Νότια Κορέα, αφού δεν δόθηκε η άδεια να φορούν οι αθλήτριες το Χιτζάμπ στον αγωνιστικό χώρο, με το οποίο οι Μουσουλμάνες καλύπτουν το κεφάλι και το λαιμό, αφήνοντας σε πλήρη θέα το πρόσωπο. Την ίδια χρονιά, έξι Σιχ σε παιχνίδι της εθνικής ομάδας της Ινδίας αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν το παραδοσιακό τουρμπάνι τους πριν από αγώνα, δένοντας τα μαλλιά με λαστιχάκια.
Η απόφαση της FIBA ελήφθη στη συνεδρίαση του Κογκρέσου που γίνεται στο Χονγκ Κονγκ και ανατρέπει την 20ετή απαγόρευση χρήσης της μαντίλας. Το κάλυμμα κεφαλής πρέπει να είναι μαύρο ή λευκό ή του ίδιου κυρίαρχου χρώματος με εκείνο της στολής και το ίδιο χρώμα για όλους τους παίκτες μιας ομάδας.
Επίσης, δεν πρέπει να καλύπτει κανένα μέρος του προσώπου του παίκτη εξ ολοκλήρου ή μερικώς, δεν μπορεί να έχει στοιχεία ανοίγματος ή κλεισίματος γύρω από το πρόσωπο και το λαιμό ή να θέτει σε κίνδυνο οποιονδήποτε παίκτη.
Άλλα αθλήματα, συμπεριλαμβανομένου του ποδοσφαίρου, επιτρέπουν ήδη στους παίκτες να φορούν καλύμματα κεφαλής κατά τη διάρκεια των αγώνων.

ΑΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics