Breaking News
20 Μαΐου 2017

Με παραστάσεις και εμπειρίες, που θα τους φανούν χρήσιμες στο μέλλον, ολοκλήρωσαν οι Έλληνες διεθνείς το βράδυ της Παρασκευής, στην Μπρατισλάβα, τους αγώνες τους στο 1ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού αθλητών με αναπηρίες.

Οι δύο ελληνικές ομάδες, που σχηματίστηκαν για τις κλάσεις 2 (σ.σ. των αθλητών με αμαξίδιο) και 6 (ορθίων), έμειναν στις θέσεις 7-8 χωρίς να καταφέρουν κάποια νίκη, ωστόσο έκαναν την προσπάθειά τους και σίγουρα αποκόμισαν πράγματα σε χρήσιμα τεστ δυνατοτήτων. Η υψηλή θέση δεν μπορούσε να τεθεί ως στόχος άλλωστε και η επιδίωξη ήταν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα από αξιόλογες εμφανίσεις. Υπό αυτό το πρίσμα το τεχνικό τιμ δήλωσε ικανοποιημένο από την αγωνιστική εικόνα και ξεχώρισε ως πιο σημαντικό το γεγονός ότι «τα παιδιά αρχίζουν να λειτουργούν περισσότερο σαν ομάδα και η νέα διοργάνωση βοηθά και αυτά και εμάς για να λειτουργήσουμε πιο καλά στο μέλλον». Την ελληνική αποστολή Α.Με.Α. συγκρότησαν ο Χρήστος Στάμου και ο Νίκος Καπλάνης στην κλάση 2, οι Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος και Λευτέρης Μαύρης στην κλάση 6, ενώ στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο ομοσπονδιακός προπονητής Πολυχρόνης Πολίτσης και ο ειδικός συνεργάτης της Ε.Α.ΟΜ. Α.Με.Α. Μιχάλης Κατσικαδέλης.

Το μεγάλο event με τους περίπου 250 αθλητές από 34 χώρες όλου του κόσμου, περιλάμβανε γκρουπ στην πρώτη φάση. Στις κατηγορίες των εθνικών μας ομάδων οι συνολικές συμμετοχές ήταν 8. Στην κλάση 2 η Ελλάδα μετείχε στο 1ο γκρουπ με τη Γαλλία (επικεφαλής), την Ιταλία και την Ισπανία. Είχε ευκαιρίες να πάρει κάτι θετικό, μάλιστα πάλεψε και το πρώτο ματς κόντρα στην Ιταλία, η οποία βρέθηκε τελικά στα μετάλλια. Στην έναρξη της διοργάνωσης, την Τετάρτη το ελληνικό δίδυμο κάμφθηκε από τη γειτονική χώρα με 2-1. Τη μοναδική νίκη σημείωσε ο Στάμου, ενώ αγωνίστηκε σε διπλό και απλό και ο Καπλάνης.

Στη 2η αγωνιστική, την Πέμπτη, καταγράφηκε ήττα με 2-0 από την Ισπανία κι έκρινε τον αποκλεισμό από την πρώτη 4άδα της κατηγορίας. Ο Στάμου ήταν εκείνος που πήρε μέρος σε διπλό και απλό. Τα ματς του γκρουπ τελείωσαν το πρωί της Παρασκευής απέναντι στην πολύ δυνατή Γαλλία. Η ομάδα έχασε 2-0 με τον Στάμου να παίζει ξανά ως πρώτος παίκτης και στα δύο ματς και τον Καπλάνη μόνο στο διπλό. Η Ελλάδα έμεινε στην 4η και τελευταία θέση του ομίλου και συνέχισε το απόγευμα της Παρασκευής στα νοκ άουτ 5-8. Αντιμετώπισε μία ακόμα χώρα από την Ευρώπη, την Αυστρία, έδωσε ντέρμπι και λύγισε με 2-1. Το διπλό χάθηκε με 3-1 σετ, στο δεύτερο στη σειρά ματς ο Στάμου νίκησε 3-0 και ισοφάρισε και στο φινάλε ο Καπλάνης κάμφθηκε με 3-1 σετ. Έτσι η εθνική μας έμεινε στις θέσεις 7-8. Ουσιαστικές οι δύο νίκες του πρωταθλητή Ελλάδας Στάμου διότι θα τον βοηθήσουν στην παγκόσμια κατάταξη.

Στην κλάση 6 η νεαρή τριάδα μας ήταν στο 1ο γκρουπ με την Ισπανία (επικεφαλής), την Κροατία και τη Γερμανία. Έχασε με 2-0 όλα τα παιχνίδια της και περιορίστηκε κι αυτή στις θέσεις 7-8. Πάλεψε για κάτι καλό πάντως, με διάθεση και πείσμα και είναι ουσιαστικό ότι χρησιμοποιήθηκαν πολύ όλα τα παιδιά και είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν δυνάμεις. Στην πρεμιέρα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος η Ελλάδα έχασε 2-0 από την Κροατία. Αγωνίστηκαν ο Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος (ο δεύτερος ήταν και στο ματς του απλού όπου ηττήθηκε με 3-1 και στο 4ο σετ προηγήθηκε 7-4). Στη συνέχεια αγωνίστηκε και ο λιγότερο έμπειρος από τέτοια παιχνίδια, Μαύρης.

Την Πέμπτη ήρθε ήττα 2-0 και από τη Γερμανία και χάθηκαν οι όποιες ελπίδες για είσοδο στην πρώτη 8άδα. Στο διπλό συνεργάστηκαν ο Χατζηκυριάκος και ο Μαύρης, ενώ ο Μουχθής αγωνίστηκε στο απλό (λύγισε πολύ δύσκολα με 3-2 σετ). Το πρωί της Παρασκευής τα παιδιά έχασαν 2-0 από την κυρίαρχη του 1ου γκρουπ Ισπανία. Στο διπλό έπαιξαν ξανά Χατζηκυριάκος και Μαύρης και ο πρώτος αγωνίστηκε και στο απλό. Πιο αργά την ίδια μέρα, στο μίνι ταμπλό των θέσεων 5-8, η ομάδα αντιμετώπισε χώρα εκτός Ευρώπης, τη Χιλή. Οι Χατζηκυριάκος/Μαύρης στο διπλό δεν μπόρεσαν να γίνουν ανταγωνιστικοί, ο Μουχθής μετά έχασε 3-1 σετ (14-12 το 4ο) κι έτσι ήρθε νέα ήττα με 2-0 και τελική κατάταξη στις θέσεις 7-8.

«ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΕΙ ΚΑΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Ο Πολίτσης κοούτσαρε βασικά την ομάδα της κλάσης 6 και ο Κατσικαδέλης τους αθλητές με αμαξίδιο. «Το πιο σημαντικό στοιχείο για μας είναι ότι μέσα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα λειτουργήσαμε περισσότερο σαν ομάδα. Δεν είχαμε συχνά αυτή την ευκαιρία. Τα παιδιά συνεργάζονται στενότερα, δένονται μεταξύ τους και μαθαίνουν να είναι ομάδα. Βοήθησε και η παρουσία του Μιχάλη, όπως και ψυχολογικά των Ελλήνων, που δούλεψαν εδώ καθώς και της πρέσβειρας, που μας επισκέφτηκε. Βοήθησαν και τα παιδιά εμάς τους προπονητές στο να λειτουργήσουμε πιο άνετα. Προσωπικά είμαι ικανοποιημένος από την αγωνιστική εικόνα και θεωρώ ότι το μέλλον μάς επιφυλάσσει καλά πράγματα. Δεν πέσαμε σε κανένα ματς αμαχητί, παίρναμε επί μέρους παιχνίδια και σετ, απλά για το κάτι παραπάνω έπαιζε ρόλο και η δική μας απειρία. Μετά από αυτούς τους αγώνες θα μπορέσουμε να κάνουμε καλύτερα τον σχεδιασμό μας για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Οκτωβρίου στη Σλοβενία», δήλωσε χτες βράδυ ο Πολυχρόνης Πολίτσης απηχώντας και την άποψη του Μιχάλη Κατσικαδέλη.

Ο προπονητής των εθνικών ομάδων Α.Με.Α. στάθηκε αρκετά και στους Μαύρη, Καπλάνη, που έχουν λιγότερα ματς στο εξωτερικό στα χέρια τους. «Σε τρία διπλά δοκίμασα τον Μαύρη με τον Χατζηκυριάκο. Ο Λευτέρης έδειξε κι αυτός ότι μπορεί να προσφέρει στο μέλλον και ότι στα χρόνια, που ασχολείται με το άθλημα, έχει προοδεύσει. Ήταν η πρώτη σημαντική εμπειρία του σε διεθνείς αγώνες και πιστεύω ότι έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα. Καλά τα πήγε και ο Καπλάνης, που επέστρεψε μετά από χρόνια στην επιτραπέζια αντισφαίριση και στο δεύτερο τουρνουά του στο εξωτερικό πήρε πολύτιμη εμπειρία. Πάλεψε για τη νίκη στον καθοριστικό επί μέρους αγώνα με την Αυστρία, αλλά δεν άντεξε. Είχε καλά στοιχεία κι έδειξε ότι ανεβαίνει. Τα πιο έμπειρα παιδιά άφησαν ανεκμετάλλευτες κάποιες ευκαιρίες για κάτι παραπάνω. Για παράδειγμα, ο Μάριος έχασε δύο σετ στην παράταση κόντρα σε Ισπανό παίκτη, νούμερο 10 του κόσμου, ενώ στο διπλό, στην κλάση 2 και στις αναμετρήσεις με την Ιταλία και την Αυστρία ο Χρήστος έχασε δικά του δύσκολα σερβίς που επιχείρησε, με το σκορ στο 9-9 σε δύο σετ».

Η διοργάνωση στην Μπρατισλάβα τελειώνει σήμερα. Η ελληνική αποστολή γυρίζει αύριο στην Αθήνα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics