Breaking News
09 Ιανουαρίου 2017

 

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου για τις προκλήσεις παλιές και νέες.


«Δεν αισθάνομαι ότι έχω μία μεγάλη πρόκληση, αλλά πολλές. Δεν βρίσκομαι ούτε στους πρόποδες, ούτε στην κορυφή του βουνού αλλά συνεχώς ανεβοκατεβαίνω λόφους. Έχω πολλές προκλήσεις να αντιμετωπίσω σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου», δήλωσε η αθλήτρια του Ομίλου Φιλοθέης.

Για το αν έχει αντιμετωπίσει προκλήσεις σχετικά με την υγεία της πρόσθεσε: «Θα έλεγα ότι μία πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν με το βάρος μου όταν ήμουν μικρότερη.

Περίπου στα 16 όταν το σώμα μου βρισκόταν στη διαδικασία μετάβασης από κορίτσι σε γυναίκα, πήρα 2-3 κιλά. Δεν ήταν πολλά και σίγουρα δεν το καταλαβαίνεις αν με δεις σε παλαιότερα βίντεο. Όμως κοιτάζοντας πίσω αυτή η αύξηση βάρους συνέβαλε στον να γίνω οριακά βουλιμική.

Περνούσα 4-5 ώρες χωρίς να φάω τίποτα και μετά έκανα κραιπάλη. Πέρασα περιόδους που ήμουν σε αυστηρή δίαιτα για λίγες ημέρες και μετά για τις επόμενες έτρωγα ότι υπήρχε στο σπίτι.

Ήταν καθοριστικό ότι δεν θα αγωνιζόμουν το 2006 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων και σταμάτησα το επί κοντώ για 8 μήνες. Επέστρεψα το 2007 κέρδισα το ασημένιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα νεανίδων και το χάλκινο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κορασίδων του 2008.

Έκτοτε μετακόμισα στις ΗΠΑ για σπουδές και για μία ακόμη φορά αντιμετώπισα προβλήματα βάρους, βάζοντας αρκετά κιλά.

Ευτυχώς με την πάροδο του χρόνου και τη βοήθεια του άντρα μου καταφέραμε να νικήσουμε αυτό το πρόβλημα. Αρχίσαμε αλλάζοντας το πρωινό μου και αντικαθιστώντας το με δημητριακά και βρώμη και σταδιακά αλλάξαμε όλα τα γεύματα, το οποίο έκανα πραγματική διαφορά».

Τέλος, η Στεφανίδη μίλησε τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν μετακόμισε στις ΗΠΑ για σπουδές: «Η άλλη μεγάλη πρόκληση που αντιμετώπισα ήταν το 2008 όταν μετακόμισα από την Ελλάδα στις ΗΠΑ για σπουδές και στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μετακόμισα χωρίς προηγουμένως να έχω επισκεφτεί στο παρελθόν τις ΗΠΑ και όταν έφτασα αντιμετώπισα πραγματικό πρόβλημα με τη γλώσσα. Είχα μάθει ακαδημαϊκά αγγλικά και έτσι δεν είχα πρόβλημα κατανόησης στην τάξη. Ωστόσο, έξω από την τάξη πάσχιζα με την ορολογία.

Για παράδειγμα όταν άκουγα κάποιον να χρησιμοποιεί το «party poorer» (αυτός που χαλάει το πάρτι) δεν θα καταλάβαινα τι σήμαινε. Και επειδή δεν ήμουν άνετη με τη γλώσσα, η προσωπικότητα μου άλλαξε και ήταν δύσκολο για μένα να κάνω νέους φίλους.

Όμως με την πάροδο του χρόνου συνήθισα. Όσο άρχιζα να μιλάω ένιωθα και πιο άνετα και έκανα περισσότερους φίλους και έτσι η ζωή μου έγινε πιο άνετη».

gazzetta.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics