Breaking News
11 Ιανουαρίου 2017

 

Οι Λευτέρης Πετρούνιας και Βασιλική Μιλλούση βρέθηκαν στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, μοίρασαν δώρα, αυτόγραφα και πολλά χαμόγελα στα παιδιά, ενώ η δωρεά της Stoiximan θα βοηθήσει το ίδρυμα να λάβει την βοήθεια που χρειάζεται.  

Αποτελούν πρότυπα για τα μικρά παιδιά και τα επιτεύγματά του "σηκώνουν" την Ελλάδα ψηλά. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βραζιλίας στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, έχοντας στο πλάι του την πρωταθλήτριά μάς στην δοκό ισορροπίας, Βασιλική Μιλλούση, βρέθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης (11/1) στο ΠΙΚΠΑ Βούλας έπειτα από πρωτοβουλία της εταιρείας Stoiximan στο πλαίσιο της φιλανθρωπικής της δράσης.

Ένας χώρος που φιλοξενεί 100 παιδιά, όπου αν προσθέσουμε εκείνα που βρίσκονται στο ίδρυμα Σκαραμαγκά, το οποίο είναι ουσιαστικά το "αδελφάκι" του, φτάνουν συνολικά τα 130 παιδιά που έχουν την καθημερινή φροντίδα και περίθαλψη. Παιδιά με νοητική καθυστέρηση, εγκαταλελειμμένα τα περισσότερα από αυτά, τα οποία έχουν ανάγκη από 24ωρη βοήθεια και τους προσφέρεται από τους υπέροχους ανθρώπους που βρίσκονται εκεί και δίνουν την ψυχή τους και την αγάπη τους.


Οι πρωταθλητές μας, οι οποίοι στην αθλητική τους προσπάθεια στηρίζονται από την Stoiximan και είναι στο πλάι τους σε κάθε βήμα τους, βρέθηκαν εκεί, βλέποντας και την άλλη όψη της ζωής. Μιας ζωής δύσκολης, ξεχασμένης από τους περισσότερους, τον πραγματικό αγώνα για αξιοπρεπή ζωή παρά τα προβλήματα. Για πρώτη φορά πήγαν σε τέτοιο ίδρυμα και συνάντησαν παιδιά με ειδικές ανάγκες, κάτι που τους ταρακούνησε πολύ.

Κάποια στιγμή κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Λευτέρης Πετρούνιας βούρκωσε, δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του μόλις πήγε στην πτέρυγα που φιλοξενούνται τα μικρότερα παιδιά του ΠΙΚΠΑ Βούλας. Μάλιστα, υποσχέθηκε πως θα βρεθεί ξανά εκεί σύντομα με την Βασιλική Μιλλούση. Το θέλουν πολύ και οι δυο...

Μοίρασαν σακούλες με παιχνίδια, έδωσαν αυτόγραφα και πολλές αγκαλιές σε όλα τα παιδιά που χαίρονταν με την ψυχή τους που τους έβλεπαν εκεί. Το χαίρονταν και οι ίδιοι, ένιωθαν καλύτερα, βλέποντας ότι έστω και για λίγο βοήθησαν με τον τρόπο τους αυτά τα παιδιά να αισθανθούν διαφορετικά απ' ό,τι τις υπόλοιπες ημέρες. Ένα παιδικό χαμόγελο μπορεί να σου φτιάξει τη μέρα.


Ο υπεύθυνος χορηγιών της Stoiximan, Κώστας Γαλανόπουλος, έδωσε το παρών μαζί με την Ιωάννα Κοζαδίνου (υπεύθυνη εταιρικής κοινωνικής ευθύνης) και μίλησε και για την χορηγική δράση της εταιρείας, η οποία είναι πάντα ευαισθητοποιημένη σε τέτοια θέματα. Αρχικά ανέφερε πως "είναι πολύ σημαντικό το έργο που κάνουν οι άνθρωποι εδώ, είμαστε δίπλα τους και τους στηρίζουμε. Προφανέστατα δεν έχουν την βοήθεια από εκεί που θα έπρεπε να την έχουν.

Τόσο ο Λευτέρης, όσο και η Βασιλική, οι άλλοι αθλητές μας, οι ομάδες και οι φορείς με τους οποίους συνεργαζόμαστε κάνουν τέτοιες ενέργειες. Όλοι μαζί δουλεύουμε για ένα κοινό σκοπό που είναι το πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας που συνεχώς δυναμώνει και μεγαλώνει. Το επόμενο διάστημα θα δούμε και άλλα πράγματα".

Για την βοήθεια της Stoiximan στο ΠΙΚΠΑ, ανέφερε: "Πέρα από τη χαρά και τα δώρα που μοίρασαν σήμερα ο Λευτέρης και η Βασιλική σήμερα, περιλαμβάνει άλλες ενέργειες που έχουν να κάνουν κυρίως με την την αναβάθμιση της υλικοτεχνικής υποδομής του ιδρύματος και θα είμαστε σε επαφή μαζί τους αν χρειαστεί οτιδήποτε άλλο, να συνδράμουμε και πάλι".

Η κ. Μαυρογιάννη, εκ μέρους του ιδρύματος, αναφέρθηκε στην βοήθεια της Stoiximan και στο τι κάνει καθημερινά το ΠΙΚΠΑ Βούλας γι' αυτά τα παιδιά: "Στο ΠΙΚΠΑ Βούλας φιλοξενούνται 100 παιδιά εδώ και στις εξωτερικές δομές. Άλλα 29 παιδιά φιλοξενούνται στον Σκαραμαγκά. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Stoiximan και τους αθλητές που βρέθηκαν κοντά μας, τόσο για την χαρά που έδωσαν στα ίδια τα παιδιά, αλλά και για τις ενέργειες και τις παροχές μέσω της Stoiximan".

Η Βασιλική Μιλλούση, είπε με τη σειρά της πως "αυτό που μου έκανε περισσότερη εντύπωση, είναι η χαρά και η δύναμη που σου δίνουν αυτά τα παιδιά και θα φύγω με την χαρά και την ικανοποίηση πως τους έκανα λίγο να χαμογελάσουν και να παίξουν μαζί με μας. Και για όσο μπορούμε να είμαστε πρότυπα γι' αυτά τα παιδιά, είναι μεγάλη χαρά για μας. Νομίζω πως ερχόμενοι εδώ, αξιολογούμε καλύτερα την υγεία".

Τέλος, μίλησε και ο χρυσός Ολυμπιονίκης της Βραζιλίας στους κρίκους, Λευτέρης Πετρούνιας, οποίος συγκινήθηκε πολύ κατά την επίσκεψή του στο ΠΙΚΠΑ Βούλας και δήλωσε σχετικά: "Δεν έχω επισκεφτεί ξανά κάτι τέτοιο. Το επισκεφτήκαμε στο πλαίσιο της ενέργειας της Stoiximan και θέλω να επισκεφτώ ξανά και ως Λευτέρης, χωρίς να χρειαστεί να έρθει κάποια κάμερα. Με ταρακούνησαν αυτά που είδα και χάρηκα με την χαρά των παιδιών που μας είδαν. Ταυτόχρονα, τους φέραμε και δώρα και όπως είπε η Βασιλική, την έννοια της λέξης υγεία την εκτιμάς φεύγοντας από εδώ. Εύχομαι να ξανάρθω σύντομα στα παιδιά.

Με κάποια παιδιά μιλήσαμε. Σε κάποια παιδιά έδωσα αυτόγραφα, βγάλαμε φωτογραφίες, τους μοιράσαμε τα δώρα, κάποια παιδιά ήθελαν να τα ανταλλάξουν με άλλα και είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει εδώ μέσα. Μπράβο στους ανθρώπους εδώ για την δουλειά που κάνουν και εύχομαι η Πολιτεία να συνεχίσει να στηρίζει ακόμα περισσότερο το έργο τους γιατί είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο".

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics