Breaking News
14 Αυγούστου 2019

Θάρρος και ποδοσφαιρικό θράσος. Και ο ΠΑΟΚ τα είχε και τα δύο. Όλα πολύ. Το 2-2 του πρώτου παιχνιδιού τους έδινε αυτοπεποίθηση πως μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια τον Άγιαξ ακόμη και μέσα στο σπίτι του, πώς μπορούν να ονειρεύονται την πρόκριση, πώς κάθε υπέρβαση τους... φτιάχνει περισσότερο.

 

Και το σύνθημα δόθηκε από τον Πασχαλάκη. Στο ματς της Τούμπας άκουσε πολλά και σήμερα ήταν η δική του σειρά για να δώσει απαντήσεις. Φαν Ντε Μπέεκ και Ζιγιέχ προσπάθησαν με το «καλημέρα» να... ψαρώσουν ανεπιτυχώς τον Έλληνα τερματοφύλακα αλλά αυτός ο ΠΑΟΚ έμοιαζε αποφασισμένος για όλα και δεν πτοήθηκε ούτε όταν ο Τσούμπα Άκπομ πέταξε στα σκουπίδια (13') μια κλασσική ευκαιρία, από αυτές που γνωρίζεις πως δεν θα βρεις σε αφθονία απέναντι σε έναν τέτοιο αντίπαλο ούτε όταν το φαλτσαριστό σουτ του Πέλκα από πλάγια θέση, δεν βρήκε στόχο.

Αυτός ο ΠΑΟΚ ήταν ψυχωμένος, δείχνοντας ακόμη και τα δόντια του στους γηπεδούχους, με τον Μπίσεσβαρ να... συστήνεται εκ νέου στο ολλανδικό κοινό, ανοίγοντας το σκορ για τον Δικέφαλο στο 24' με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ είχε προκαλέσει αρκετή... αναστάτωση με την παρουσία του και φρόντισε να την κάνει ακόμη μεγαλύτερη με το «τοίχος» που ύψωσε ο Πασχαλάκης απέναντι στον Τάντιτς (32' ), ο οποίος βρέθηκε στην άσπρη βούλα μετά το σπρώξιμο του Ελ Καντουρί στον Νέρες, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ του έβαλε φρένο.

Οι Ολλανδοί εν τέλει μπήκαν στο παιχνίδι ή για την ακρίβεια τους έβαλε ο ΠΑΟΚ στο 42', με τον ρέφερι της αναμέτρησης να καταλογίζει και δεύτερο πέναλτι υπέρ του Άγιαξ σε χέρι του Μπίσεσβαρ, με τον Τάντιτς να βγαίνει νικητής αυτήν την φορά απέναντι στον Πασχαλάκη για το 1-1 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Στο β΄ ο ΠΑΟΚ δεν κατέβασε ταχύτητα, δεν προδόθηκε από δυνάμεις όπως στην Τούμπα, ένιωθε ασφάλεια με την αυτοπεποίθηση που έβγαζε ο Πασχαλάκης σε κάθε απειλή του Άγιαξ αλλά έψαχνε και λίγη τύχη και σίγουρα ένα πιο... καθαρό μυαλό.

Σε αυτά τα παιχνίδια οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά και ο ΠΑΟΚ θα έχει να λέει πως για εκατοστά ο Πέλκας δεν πρόλαβε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά από γύρισμα του Μπίσεσβαρ, πως λίγα λεπτά αργότερα έφυγε σε επικίνδυνη αντεπίθεση με τρεις εναντίον ενός αλλά και πάλι πλήρωσε μια αδύναμη πάσα.

Τα πάντα άλλαξαν για τον Άγιαξ στο 78΄μετά το γκολ του Ταλιαφίκο (σ.σ. υπάρχει υποψία για φάουλ σε Ελ Καντουρί) , ο οποίος έδωσε το προβάδισμα στον Αίαντα για το 2-1 ενώ δέχθηκαν με ευκολία και μια ακόμη απόφαση - δώρο από τον Άγγλο ρέφερι, με τον Τάντιτς να στέλνει και πάλι με πέναλτι τη μπάλα στα δίχτυα για το 3-1.

Οι Ολλανδοί και ο... διαιτητής νόμιζαν πως είχαν ξεμπερδέψει από τον κακό δαίμονα που λέγεται... ΠΑΟΚ αλλά ο Μπίσεσβαρ μίλησε και πάλι στις καθυστερήσεις, μειώνοντας σε 3-2, γεγονός που δεν ήχησε καλά στα αυτιά του Άγιαξ. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τους ασπρόμαυρους σε έξαλλη κατάσταση καθώς διαμαρτύρονται για χέρι του Ταλιαφίκο και συγκεκριμένα για τη φάση στο 94΄, το οποίο αν δινόταν, θα άλλαζε τα πάντα και ενδεχομένως και τα χέρια που κατέληξε το εισιτήριο της πρόκρισης.

Μια φάση που δεν απαντήθηκε ποτέ δεδομένου πως δεν δόθηκε ριπλέϊ, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ με τις εντυπώσεις αλλά εκτός συνέχειας του Champions League.

sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics