Breaking News
12 Μαΐου 2021

Formula 1 – Φέτελ - Αλόνσο: Οι πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές παλεύουν να βγουν από την ανυποληψία

 

«Απογοήτευση». Αυτή είναι η λέξη που συνοδεύει την παρουσία δύο πρώην Παγκόσμιων Πρωταθλητών, στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Ο λόγος για τους Σεμπάστιαν Φέτελ (Aston Martin) και Φερνάντο Αλόνσο (Alpine). Οι οποίοι έχουν, μαζί, 6 τίτλους παγκόσμιου πρωταθλητή. Τέσσερις ο Γερμανός και δύο ο Ισπανός. Αλλά στους τέσσερις πρώτους αγώνες του 2021, και οι δύο βιώνουν μία παρατεταμένη περίοδο μιζέριας…

Aπογοήτευση, είναι και η λέξη που χρησιμοποίησαν και οι δύο μετά το ισπανικό Γκραν Πρι, στο οποίο νικητής αναδείχθηκε ο Λιούις Χάμιλτον, για να περιγράψουν την εμφάνισή τους στην Βαρκελώνη.

Φτωχή συγκομιδή βαθμών
Με μόλις 5 βαθμούς, στην βαθμολογία των οδηγών, ο Φερνάντο Αλόνσο δεν δείχνει ανταγωνιστικός. Βρίσκεται στη 12η θέση της βαθμολογίας. Πίσω του υπάρχει ένας πιλότος με 2 βαθμούς, ο ρούκι Γιούκι Τσουνόντα και όλοι οι υπόλοιποι είναι με μηδέν.

Το χειρότερο για τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή του 2005 και 2006, είναι πως ο ομόσταυλός του, Εστεμπάν Όκον, έχει τους διπλάσιους βαθμούς από αυτόν. Δέκα.

Υπόκλιση στον Οκόν
Μιλώντας για τον Οκόν, ο Αλόνσο είπε:

«Όλοι βλέπουμε ότι είναι καλός. Έχει πολύ καλή φόρμα αυτήν τη στιγμή και είναι πλήρως ενσωματωμένος στην ομάδα. Πέρυσι στο Μπαχρέιν ανέβηκε στο βάθρο και φέτος κάνει τέλειους αγώνες και αυτό είναι πολύ καλό. Αυτά που πετυχαίνει τώρα είναι πολύ εντυπωσιακά. Εγώ δίνω το 100% και προφανώς δεν είναι αρκετό για να φτάσω στο επίπεδό του αυτήν τη στιγμή, οπότε πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι».

Δεν θυμίζει… Φέτελ
Για τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, η εικόνα είναι ακόμη χειρότερη. Καθώς σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει Φέτελ. Πέρσι η Ferrari ήταν μαύρα χάλια, και ο Γερμανός είχε δικαιολογία. Φέτος τα μονοθέσια της Aston Martin υπολείπονται των περσινών και έχουν μείνει πίσω. Πολύ πίσω σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Όμως, και στην περίπτωση του Φέτελ, το πρόβλημα είναι πως ο ομόσταυλός του, ο Λανς Στρολ, είναι σταθερά καλύτερος από αυτόν. Ο Στρολ έχει 5 βαθμούς, στη βαθμολογία των οδηγών, όταν ο Φέτελ έχει το απόλυτο Μηδέν.

Και το ερώτημα είναι αν μπορεί ο Φέτελ να γυρίσει την κατάσταση.

Με όσα έχει δείξει έως τώρα, μάλλον δεν μπορεί.

Φάνηκε και στην Ισπανία. Στην 13η θέση τερμάτισε ο Φέτελ, στην 11η ο Στρολ…
sports3.gr
Διαβάστε επίσης

Δεύτερο μετάλλιο σε δύο εμφανίσεις για την Ευαγγελία Πλατανιώτη

 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα της ημέρας 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics