Breaking News
13 Μαΐου 2021

Ενδιαφέρουσα συνέντευξη του ιστορικού παράγοντα του ΟΦΗ Γιάννη Αρώνη στο crete2day και στην εκπομπή «ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΘΕΑ».

 

Ο Γιάννης Αρώνης αναφέρθηκε στο πως έζησε την φετινή πορεία των «ασπρόμαυρων», έκανε εκτίμηση για το επόμενο «βήμα» του καλού του φίλου Νίκου Νιόπλια, και μίλησε για την υπόσχεση που του έδωσε ο διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ Μιχάλης Μπούσης.

 

Ο κ. Αρώνης μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Σίγουρα υπάρχει ανακούφιση σε κάθε φίλο του ΟΦΗ μετά την εξασφάλιση της παραμονής. Το είχαμε ξαναπεράσει αυτό το «λούκι». Τέλος καλό, όλα καλά.

«Η ομάδα έχει αλλάξει τελείως ρότα. Δεν μετράει πλέον μόνο το αγωνιστικό σκέλος. Μετράνε κι άλλα πράγματα. Όλα στον ΟΦΗ λειτουργούν 100% επαγγελματικά».

Για την φετινή αγωνιστική πορεία:

«Στο ποδόσφαιρο μπορούν να συμβούν πολλά. Η φετινή πορεία ήταν θέμα αρκετών συγκυριών. Το θέμα των τραυματισμών ήταν το σοβαρότερο που αντιμετωπίσαμε. Οποιαδήποτε άλλη ομάδα μεσαίου βεληνεκούς θα είχε διαλυθεί. Ο ΟΦΗ έχει διαχωρίσει το αγωνιστικό κομμάτι από τα υπόλοιπα. Πιθανόν καμία άλλη ομάδα να μην το έκανε. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι αν δεν τα καταφέρναμε αγωνιστικά, η ομάδα δεν επρόκειτο να διαλυθεί. Σε όλα τα παιχνίδια που δίναμε εκτός έδρας, ο κόσμος μας έλεγε ότι δεν ήθελε να υποβιβαστεί ο ΟΦΗ. Ότι τον ζηλεύουν για την οργάνωση του».

Για τις αιτίες της φετινής πορείας:

«Το αποδίδω περισσότερο στο ότι δεν έγινε η προετοιμασία που έπρεπε λόγω κορωνοϊού, αλλά έπαιξαν ρόλο αρκετοί λόγοι. Οι τραυματισμοί, η διαιτησία, η έλλειψη τύχης. Όλα αυτά τα βρήκε μαζί ο ΟΦΗ στα 10 τελευταία παιχνίδια. Επίσης όλοι κάνουμε λάθη, αλλά μαθαίνεις από αυτά»

Για το ποιο ήταν το σημαντικότερο στοιχείο για την άσχημη πορεία στο δεύτερο γύρο:

«Η ατυχία. Αν η ομάδα είχε 3 – 4 βαθμούς παραπάνω δεν θα είχε φτάσει σε αυτό το σημείο. Έχασε 10 τέτοιους βαθμούς από ατυχία, ή τη διαιτησία ή και την έλλειψη ικανότητας κάποιου ανθρώπου αν θέλεις».

Για την ιεράρχηση των λαθών:

«Σίγουρα έχουν γίνει λάθη. Αυτά θα τα δουν και θα τα πουν οι αρμόδιοι».

Για την ζωτικής σημασίας έλευση του Νίκου Νιόπλια στην τεχνική καθοδήγηση:

«Την περίοδο εκείνη για μένα υπήρχαν δύο λύσεις. Η μία ήταν ο Διευθυντής του ποδοσφαιρικού τμήματος ο Γιάννης Σαμαράς και η άλλη ο Νίκος Νιόπλιας. Δεν πίστεψα ότι ο Νίκος θα δεχόταν. Ο Νίκος πάνω από όλα είναι ΟΦΗ. Έχει πληγωθεί κι αυτός μερικές φορές. Σκέφτηκε όμως σαν φίλος της ομάδας και δέχτηκε. Πρέπει να του βγάλουμε το καπέλο. Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ποτέ αυτήν την προσφορά του. Όλη του η ζωή είναι η οικογένεια του και το ποδόσφαιρο. Είναι πανέξυπνος, και αγαπάει τον ΟΦΗ. Αυτό που έκανε, θα το έκαναν πάρα πολύ λίγοι. Την προπονητική την είχε παρατήσει χρόνια. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν γνωρίζει. Μελετούσε και συνεχίζει να μελετάει. Το πέρασμα του από το χώρο της προπονητικής το είχε κλείσει. Για να μην πω ότι το έχει κλείσει. Δεν ξέρω τι θα κάνει στο μέλλον. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μια πρόταση από την ΕΠΟ. Μια πρόταση που τιμάει τον ΟΦΗ, το Ηράκλειο, τον ίδιο, αλλά πολύ περισσότερο την Ομοσπονδία»

Για το τι εκτιμάει για το μέλλον του Νίκου Νιόπλια:

Video YouTube: www.youtube.com/watch?v=BS5ore1U_V4

«Πιστεύω ότι θα το σκεφτεί πολύ. Το τελευταίο που κέρδισε από τους πάγκους πρέπει να το κρατήσει σαν κόρη οφθαλμού. Νομίζω ότι ο Νίκος έχει να δώσει πολλά και πέρα από τους πάγκους».

Για το μέλλον του ΟΦΗ:

«Μην παρασυρόμαστε επειδή πέρυσι βγήκε η ομάδα στην Ευρώπη. Δεν μπορείς από τη μια μέρα στην άλλη να διορθώσεις πράγματα. Ο ΟΦΗ δεν μπορεί μετά από τόσα και τόσα που τράβηξε την τελευταία δεκαπενταετία να έχει τόσο γρήγορες απαιτήσεις. Η ομάδα πρέπει να βελτιώνεται σιγά – σιγά»

«Μετά από μια διετία – τριετία ο ΟΦΗ οργανωτικά θα είναι κάτι άλλο όχι μόνο στο ελληνικό αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Έχει έρθει στον ΟΦΗ ένας άνθρωπος ο οποίος έχει όνειρα. Του έχει γίνει το εμβόλιο του ΟΦΗ. Και τη δεύτερη δόση έχει κάνει. Προσπαθεί ότι έχει συζητήσει με τους συνεργάτες του, να το «χτίσει». Αν χρειαστεί θα γίνουν πράγματα που εμείς όχι δεν πιστεύουμε, δεν φανταζόμαστε. Τέτοια προοπτική έχει η ομάδα»

«Εξήντα χρόνια στο χώρο του ποδοσφαίρου κάνω φίλους. Έτσι και με τον κύριο Μπούση γίναμε φίλοι. Είναι ένας πανέξυπνος επιχειρηματίας. Με τις κινήσεις και τις οδηγίες του δείχνει ότι δεν είναι μακριά από το ποδόσφαιρο. Τα πάει πάρα πολύ καλά»

Για τα έργα πνοής στο ΒΑΚ:

«Εδώ και είκοσι μέρες έχει ξεκινήσει η ανακατασκευή του πρώτου γηπέδου στο ΒΑΚ με χρήματα του προέδρου. Την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η ανακατασκευή και του «Θ. Βαρδινογιάννης». Αυτό πρέπει να το λάβουμε υπόψιν όλοι οι φίλοι της ομάδας. Στον ΟΦΗ γίνεται κάτι άλλο. Δεν περιμένουμε να βάλει το γκολ ο Σακόρ ή οποιοσδήποτε άλλος για να δούμε τα υπόλοιπα θέματα. Αυτό είναι το σημαντικότερο από όλα, και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα. Όπως παλιότερα όταν είχε βρεθεί ένας ισχυρός άνθρωπος και μόνο από αγάπη έκανε ότι έκανε. Πρέπει να ξέρουμε και να πιστεύουμε λοιπόν ότι θα γίνει αυτό που πρέπει αλλά χρειάζεται υπομονή».

Για τον Μιχάλη Μπούση:

«Ο κ. Μπούσης δεν ήρθε για να φύγει. Πέρασε δύσκολες ώρες. Την εβδομάδα πριν το Πάσχα έφυγε για να κάνει διακοπές με την οικογένεια του και επέστρεψε μετά από 5 μέρες. Έχει κάνει την απόσταση Αμερική – Ελλάδα, Χανιώπορτα – Μεϊντάνι για να βρίσκεται κοντά στον ΟΦΗ. Είναι ένας φανταστικός άνθρωπος. Γι’ αυτό πρέπει όλοι μας να το εκτιμήσουμε».

Για το αν η Διοίκηση αφουγκράζεται τον κόσμο:

«Είμαι αντίθετος στο να κάνουν κουμάντο οι φίλαθλοι. Οι άνθρωποι που βρίσκονται στη Διοίκηση ακούν. Το να ακούς και να κάνεις φίλους είναι ότι πολυτιμότερο στη ζωή, αλλά μέχρι εκεί. Ακούν και αφουγκράζονται τον κόσμο. Οι άνθρωποι της Διοίκησης δουλεύουν συνεχώς και καθημερινά»

Για τη μεγαλύτερη χαρά που πήρε από τον ΟΦΗ:

«Τη μεγαλύτερη χαρά την πήρα όταν ο ΟΦΗ κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας. Και η πιο δύσκολη το 2001 όταν η ομάδα έπαιξε στο μπαράζ.

Για την πιο δύσκολη στιγμή σε διοικητικό επίπεδο:

Video YouTube: www.youtube.com/watch?v=IUA_FlPwh2Q

«Διοικητικά η πιο δύσκολη ήταν όταν το μεγάλο όνομα των ανθρώπων που βοηθούσαν εκείνα τα χρόνια τον ΟΦΗ είπε: «Φύγετε και μην με ξαναενοχλήσετε». Ήταν ότι χειρότερο, γιατί από την επόμενη ημέρα ήξερα ότι επρόκειτο να αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση».

Για την υπόσχεση που του έδωσε ο Μιχάλης Μπούσης:

Video YouTube: www.youtube.com/watch?v=1UIa0i-9nq8

«Θέλω να μου δώσει ο Θεός τη χαρά, να πίνω καφέ με τον κ. Μπούση όσο θα ζω. Ο κ. Μπούσης μου έδωσε μια υπόσχεση, μετά τον τελευταίο αγώνα με την Λαμία. Στη διάρκεια του ματς δεν είχα σηκωθεί από την καρέκλα. Ούτε στα γκολ δεν μίλησα, παρά κάπνιζα δυο – δυο τα τσιγάρα. Όταν τέλειωσε το παιχνίδι, αφού αγκαλιαστήκαμε εγώ, ο πατέρας του κι αυτός μου είπε: «Κ. Γιάννη σου υπόσχομαι ένα Κύπελλο Ελλάδας πριν πεθάνεις». Πράγματι θα ήθελα πριν πεθάνω να μου χαρίσει αυτό το Κύπελλο, και πιστεύω ότι αυτό θα γίνει. Βέβαια ο πατέρας του, τού είπε «Δεν ντρέπεσαι, θα ζήσει 200 χρόνια».

Για τον Ηρόδοτο:

«Έχω το δικαίωμα να είμαι φίλος μιας δεύτερης ομάδας και αυτή είναι ο Ηρόδοτος. Δεν ξέρω αν είναι οικονομικά έτοιμοι για να ανταπεξέλθουν στην άνοδο στην επόμενη κατηγορία. Του εύχομαι κάθε επιτυχία, αλλά πρωτίστως οι άνθρωποι που βρίσκονται στην Διοίκηση πρέπει να διασφαλίσουν τι θα φέρει μια τέτοια κατάκτηση, και μετά να ονειρευτούν οτιδήποτε».
sdna.gr

Διαβάστε επίσης

 

Μπουνιά εν ψυχρώ στο Νίκη Βόλου-Ρόδος, κοιτούσε... αλλού ο διαιτητής vid)

 

 

Ο καιρός σήμερα 13/05/2021

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics