Breaking News
13 Νοεμβρίου 2017

Το όπεν της Σουηδίας κλείνει το καλεντάρι των World Tour και η πρώτη πράξη του γράφτηκε με την κλήρωση των αγωνισμάτων.

Οι Γκιώνης, Σγουρόπουλος, Αγγελάκης και Σταματούρος θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή.

Το δυνατό όπεν της Σουηδίας κλείνει αυτή την εβδομάδα το καλεντάρι των World Tour για το 2017 και η πρώτη πράξη του γράφτηκε με την κλήρωση των αγωνισμάτων. Το ετήσιο επαμειβόμενο τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) αρχίζει αύριο στη Στοκχόλμη με ελληνική συμμετοχή.

Οι Παναγιώτης Γκιώνης, Γιάννης Σγουρόπουλος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης και Γιώργος Σταματούρος θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Βατσακλή και πληροφορήθηκαν τους αντιπάλους τους στα προκριματικά γκρουπ. Ο Γκιώνης θα πάρει μέρος και στο διπλό, ενώ στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών θα μετάσχει τελικά μόνο ο Σγουρόπουλος. Λόγω των πολλών συμμετοχών θα γίνει μόνο νοκ άουτ ταμπλό, όπως συνέβη και στο γερμανικό όπεν κι έτσι μένουν απ’ έξω ο Αγγελάκης με τον Σταματούρο.

Στο μεταξύ, στο ουγγρικό όπεν νέων, που ολοκληρώθηκε στο Σομπάτελι, οι Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έχασαν στα προημιτελικά και πλασαρίστηκαν στις θέσεις 5-8. Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, ενώ η Γραμματοπούλου ολοκλήρωσε πετυχημένα τα παιχνίδια της μετά τον χτεσινό αποκλεισμό στα γκρουπ κατακτώντας την 1η θέση στους αγώνες "παρηγοριάς".

Στα προκριματικά του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 47 γκρουπ. Ο Γκιώνης είναι επικεφαλής στο 3ο. Έχει αντιπάλους τον Κορεάτη Τσο Ντάεσονγκ και τον Αυστριακό Σιμόν Πφεφέρ. Τα γκρουπ αρχίζουν αύριο, αλλά ο ίδιος θα παίξει την Τρίτη και τους δύο αγώνες του.

Ο Σγουρόπουλος κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ και θα δοκιμάσει ξεχωριστή εμπειρία κόντρα στον κορυφαίο Αφρικανό τον Κουάντρι Αρούνα. Αντίπαλός του και ο Σουηδός Αλεξάντερ Φράνζεν, με τον οποίο αρχίζει σήμερα (13/11). Την Τρίτη θα κοντραριστεί με τον Νιγηριανό επικεφαλής.

Ο Σταματούρος βρέθηκε στο 31ο γκρουπ. Αύριο θα βρει μπροστά του τον Τσέχο Μιχάλ Όμπεσλο και την Τρίτη τον Πορτογάλο επικεφαλής Ζοάο Ζεράλδο.

Ο Αγγελάκης πήγε στο 43ο γκρουπ. Επικεφαλής είναι ο Λαμ Σίου Χανγκ από το Χονγκ Κονγκ και αντίπαλός του ακόμα ο Κιρίλ Γερασιμένκο από το Καζακστάν. Σήμερα το απόγευμα κάνει πρεμιέρα με τον Γερασιμένκο και την Τρίτη θα αναμετρηθεί με τον Ασιάτη.

Όπως κάθε φορά θα υπάρχουν απευθείας μεταδόσεις στο ίντερνετ. Το itTV αναφέρει στη σελίδα του (https://tv.ittf.com/) ότι καθημερινά θα υπάρχουν live streaming από τα 4 πρώτα τραπέζια. Ως εκ τούτου θα καλυφθούν αύριο 3 αγώνες των Ελλήνων αθλητών. Στις 16:20 ώρα Ελλάδας ο Σγουρόπουλος παίζει με τον Φράνζεν στο τραπέζι 3. Στις 18:00 ο Σταματούρος με τον Όμπεσλο επίσης στο τραπέζι 3 και στις 18:50 ο Αγγελάκης με τον Γερασιμένκο στο τραπέζι 4.

Στο διπλό ανδρών θ’ αγωνιστεί μόνο ο Γκιώνης και θα συνεργαστεί ξανά με τον Βανγκ Γιανγκ από τη Σλοβακία. Για τον προκριματικό γύρο των "32" θ’ αντιμετωπίσουν την Τετάρτη τους Αφσίν Νορούζι/Αμίν Αχμαντιάν από το Ιράν.

Στο ταμπλό των Under 21 ο Σγουρόπουλος συναντά αύριο στους "32" τον Παρκ Γκανκχάιον από την Κορέα. Αν περάσει στους "16" θ’ αντιμετωπίσει, επίσης σήμερα, είτε τον Γκλεμπ Σάμρουκ από τη Λευκορωσία είτε τον Τόνι Ριουζάκι από την Ιαπωνία.

Στο φινάλε του ουγγρικού όπεν νέων οι Παπαδημητρίου/Γραμματοπούλου έμειναν τελικά στα προημιτελικά, αλλά βέβαια σημείωσαν καλό πλασάρισμα. Έκαναν πολύ καλή προσπάθεια και απέναντι στις Γαλλίδες Χλοέ Κομίς/Πριτίκα Παβάντε (νούμερο 5 του αγωνίσματος), αλλά λύγισαν με 3-0 σετ (10-12, 10-12, 7-11). Στο απλό κορασίδων η Παπαδημητρίου αποκλείστηκε στον γύρο των "64". Έχασε με 3-0 σετ από τη Λευκορωσίδα Ουλιάνα Αλκούσκαγια (7-11, 10-12, 3-11).

Γλυκό ήταν το φινάλε για τη Γραμματοπούλου, που αναδείχτηκε νικήτρια στο consolation των κορασίδων. Στις "32" κατέβαλλε την Ουγγαρέζα Ντάλμα Λετανότσκι με 3-1 σετ (11-6, 11-7, 8-11, 11-6), στη 16άδα τη Βικτόρια Βρόζεκ από την Πολωνία με 3-2 (2-11, 11-9, 7-11, 11-6, 12-10) και αργότερα στην 8άδα τη Χάνα Λονκάρεβιτς από την Κροατία με 3- σετ (11-7, 11-8, 11-7). Το μεσημέρι στα ημιτελικά έδωσε αμφίρροπη αναμέτρηση με την Ισπανίδα Γιάνα Ριέρα κι επικράτησε με 3-2 σετ (11-5, 9-11, 7-11, 11-8, 11-6).

Στον τελικό συνάντησε κι άλλη αθλήτρια από τη χώρα της ιβηρικής χερσονήσου, την Ανόα Κριστομπάλ και κατέκτησε την πρωτιά με νίκη 3-1 (11-3, 11-8, 10-12, 14-12). Θυμίζουμε ότι στο όπεν της Ουγγαρίας πήραν μέρος ακόμα οι έφηβοι Κωνσταντίνος Στάμου, Δημήτρης Στάμου, Ιάσονας Κορδούτης, Φώτης Αρβανίτης και η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου. Υπεύθυνοι προπονητές ήταν ο ομοσπονδιακός Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο σωματειακός Γιάννης Κορδούτης.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics